Monthly Goals: November (+ Wrap Up Oktober)

Er is weer een maand voorbij en dat betekent dat ik weer terugblik op mijn doelen van afgelopen maand, en nieuwe doelen voor de maand november! Oktober was, naast mijn tentamenweek, een leuke maand met leuke borrels, nieuwe vakken en natuurlijk Boektober. November wordt een hele drukke maar leuke maand, waarbij natuurlijk weer een aantal persoonlijke doelen passen.
Quotes-3-002

Maar eerst blikken we natuurlijk terug op oktober. Welke doelen heb ik behaald en welke doelen gingen iets minder goed?

monthly goals oktober 2015

Een boswandeling maken
Ik ben niet specifiek naar het bos geweest deze maand, maar ik heb wel veel gewandeld! Vorige week zondag maakte ik een ochtendwandeling van 5 kilometer door de omgeving met mijn moeder, en die middag ging ik naar het Vondelpark waar ik bestuursfoto’s ging maken. Op beide plekken kon ik enorm genieten van de naderende herfst. Alle mooie herfstkleuren waren geweldig en ik heb er zeker van genoten. Op het moment dat jullie dit lezen ben ik een strandwandeling aan het maken van Noordwijk naar Katwijk en weer terug. Daar heb ik ook veel zin in!

Meer voor mezelf kiezen als dat nodig is
Dit heb ik zeker geprobeerd en is op sommige momenten zeker gelukt. Toch baalde ik enorm toen ik voor mijn eerste tentamen een onvoldoende terugkreeg. Ik ben bang dat deze onvoldoende komt doordat ik te weinig tijd heb genomen om te leren. Niet alleen de week voor de tentamenweek, maar gewoon de hele periode door. Dit ‘meer voor mezelf kiezen’ wil ik dus in november ook voort gaan zetten.

Geen onzinuitgaven doen
Dit is wel goed gelukt! Ondanks dat ik best veel boeken kocht, heb ik niet echt dingen gekocht waar ik spijt van heb (behalve een chocolademuffin waar ik heel misselijk van werd). Ik heb nu ook een hele handige app op mijn telefoon (Spender) waarbij je al je uitgaven en inkomsten kunt bijhouden. Een soort digitaal kasboekje eigenlijk, ideaal!

Minstens 1x per week sporten
Yes, dit is ook gelukt! Ik ben deze maand volgens mij drie keer naar de sportschool geweest, en heb ook een aantal keer hardgelopen en gewandeld. Natuurlijk tel ik die strandwandeling van vandaag daar ook bij. 😉 Ohja, en ik heb deze maand geen één keer mijn scooter gepakt, ik ben overal op de fiets naartoe geweest!

Al met al ben ik erg tevreden over deze maand! Ik heb bijna alle doelen gehaald dus daar ben ik erg blij mee! Voor november heb ik drie doelen opgesteld:

kOdeQQyd0V2gzRdLlHzfii_xp5Y2QcrsUpqmRuG52zA

Sorry voor de crappy foto, maar het werd al donker toen ik dit artikel nog moest schrijven! 

Boeken waar ik in begonnen ben uitlezen
Ik heb een paar boeken liggen waar ik al een tijdje geleden in begonnen ben, maar die ik nog steeds niet uit heb. Die wil ik deze maand dus gaan uitlezen. Hieronder vallen The Great Gatsby en de Wolvenprinses. The Great Gatsby moet sowieso voor 10 november uit, want die lees ik voor mijn boekenclub, maar de Wolvenprinses ligt nu ook al ruim een maand op mijn nachtkastje terwijl hij maar 300 pagina’s heeft of zo. Die wil ik dus ook uitlezen deze maand!

Literatuur goed bijhouden
Nu ik weer nieuwe vakken heb (en na mijn teleurstellende tentamenresultaat) wil ik het deze periode echt anders aan gaan passen. Daar hoort bij dat ik de literatuur die ik op krijg, echt goed moet gaan bijhouden. Helaas is dit nogal veel werk, maar dit scheelt me in de tentamenweek zeeën van tijd (en stress). Ik heb al een uitgebreide lijst gemaakt met alles wat ik nog moet lezen, nu nog volhouden!

Productiever zijn op vrije dagen
Dit geldt vooral op vrijdag. Dan werk ik ’s ochtends, maar denk daarna vaak “WEEKEND!” waardoor ik helemaal niets meer aan school doe. Ook begin ik vaak pas om 13:30. Ik zet welke keer heel braaf mijn wekker om 08:00, maar in plaats van dat ik aan school ga werken, pak ik een boek en lig ik tot 10:30 in bed te lezen. Hoewel dit natuurlijk heel leuk is, moet dat wel anders. Productiever zijn dus!

NaNoWriMo halen!
Deze bedacht ik eigenlijk op de valreep, toen ik bovenstaande foto al lang gemaakt had. Ik doe deze maand natuurlijk mee met NaNoWriMo, en mijn doel is natuurlijk om die 50.000 woorden te halen! Misschien dat ik wel iets van een wekelijkse update doe, als jullie dat leuk vinden. Laat het me maar weten!

Ik hoop dat dit me gaat lukken! Ik ga in ieder geval erg mijn best doen.

Hebben jullie persoonlijke doelen voor deze maand?  

2 gedachten over “Monthly Goals: November (+ Wrap Up Oktober)

  1. The Great Gatsby is niet zo heel erg dik. Dat red je zeker voor 10 november 🙂 Rustig lezen. De verteller laat je heel subtiel dingen zien, waar je makkelijk overheen leest.
    Deze maand heb ik niet zoveel doelen. Niet dat ik doelloos ben, maar alle dingen die ik moet of wil doen, dat gebeurt wel. Wat op het plan staat is de keuken behangen en de achterwand bestellen. En een mooi vloerkleed voor onder de eettafel voor het echt koud wordt in de winter. En hopelijk vanmiddag, als de mist weg is, even naar het grote park met de hond.
    Oh! De hond heeft wel een doel: voor het einde van de maand moet hij toch wel de commando’s ‘kom hier’ en ‘zit’ kennen, en zo goed als zindelijk zijn.Dat zou wel fijn zijn. Succes met jouw doelen!

    1. Haha, hopelijk lukt het met je hond en met de keuken! Wij zijn nu onderweg naar het strand, maar het is inderdaad echt mistig. Hopelijk wordt dat snel minder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s