Een dagje Zwolle

Nadat ik met mijn vader en Valerie in Franeker was geweest reden we door naar Zwolle waar we de rest van de dag zouden vertoeven. Zwolle is een stad met veel oude en historische gebouwen, wat een hele gezellige sfeer gaf. Er waren ook veel leuke winkels dus we hebben zeker even gewinkeld, we bezochten een prachtige boekenwinkel en we hebben lekker op terrasjes gezeten. Kijk mee naar mijn middagje in Zwolle!

zwnStG9d3LG3_g18TkO1PHYg-bp2KSu6OSjr0wOV4bY

We begonnen onze middag in Zwolle op een terrasje, omdat we best wel lang in de auto hadden gezeten. Op bovenstaande foto zijn onze drankjes helaas al op, maar we bestelden heerlijke verse muntthee. Dat is echt mijn favoriete drankje als het wat kouder begint te worden.

Na deze heerlijke muntthee zochten we de grootste straat op met de meeste winkels. Die hadden we snel gevonden, want eigenlijk is die gewoon niet te missen. Ik kocht niet heel veel qua kleding, maar wel twee leuke dingen van de H&M:

8Jmj4AghaCENVJAPVlqLZFdX9THJY04H8C9kiVVQrjk QvOZDsIiMub59Mb38DehB2DBHlcA_EKueyFdjk0cd-k

Mijn houthakkersblouse was écht aan vervanging toe, en deze vind ik heel mooi. Het groene truitje is gewoon makkelijk voor als ik een keer geen zin heb om veel moeite te doen voor mijn outfit (bijna altijd dus), en ik vind groen zo’n mooie kleur voor het najaar!

Als je een dagje naar Zwolle gaat kan ik je trouwens écht aanraden om naar boekhandel Waanders in de Broeren te gaan. Dit is namelijk een boekenwinkel in een kerk en dus heel bijzonder. Ze hebben er ontzettend veel boeken, en ook een aardig uitgebreide YA-sectie (die ik overigens wel even moest zoeken).

p2Li8tQMZNP7xitcaLOjg2dcvp93YXTQbdIRZFKTc9Q

Tot mijn grote verbazing – en trots – kocht ik niets. Dat mocht ook écht niet van mezelf, want ik ging laatst mijn ongelezen boeken tellen en dat bleken er meer dan 50(!) te zijn. Mijn vader en Valerie kochten ook niets, maar het was zeker de moeite waard om even rond te snuffelen.

Uiteindelijk gingen we rond een uur of half zes terug, omdat het nog wel 1,5 rijden naar huis was. Toch kocht ik op de valreep nog een nachtkastje bij Xenos die ik al heel lang wilde. Ik stelde het alleen steeds uit, tot nu!

VkeTho334SNEABTa5B5zvF_FTzLTJ5QS7rDQy-j9KfY

Het laatje is perfect op mijn boekenleggers op de bergen, die zwerven nu dus niet meer rond in mijn boekenkast. Ik moet nog even kijken wat ik met het onderste gedeelte ga doen. Iemand een idee wat ik daar neer zou kunnen zetten?

Zijn jullie wel eens in Zwolle geweest? 

7 gedachten over “Een dagje Zwolle

  1. IK schat zo in dat je ongeveer 10 ongelezen boeken kan stapelen op de onderste plank 🙂
    Er is in Maastricht ook een ‘beroemde’ boekhandel die ‘bijzonder’ is omdat hij in een kerk staat. Maar … als ik die foto’s van Waanders zie, is die in Zwolle dus echt veel mooier en ruimer opgezet. De boekhandel in Maastricht vond ik echt niet prettig. Een kerk is juist ruim, toch? En in die ruimte kreeg ik het benauwd en claustrofobisch. Dus ik moet maar eens een reden verzinnen om naar Zwolle te gaan …

  2. Ik ben in Zwolle geweest voor de I Love Beautybeurs vorig jaar en ik heb samen met Tim zijn camera daar gekocht. Die boekwinkel/kerk is echt awesome!

  3. Ik kom regelmatig in Zwolle gezien ik er niet zo ver vandaan woon. Waanders in de Broeren is op zich mooi ja. Hij is zeker lichter dan de boekenwinkel in de kerk in Maastricht.

    Leuk kastje van de xenos. 🙂

  4. Ja hoor, sowieso boeken onderaan je nachtkastje. Stel je voor dat je boek uit is terwijl je in bed aan het lezen bent én terug de kou in moet om een nieuw exemplaar uit te kiezen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s