Leuke serie: Reign

Het weekend voor mijn tentamenweek raakte ik verslaafd aan een nieuwe serie (well done, Rowan, well done). In dat weekend keek ik een paar afleveringen, maar op het moment dat ik dit schrijf heb ik het eerste seizoen er al weer op zitten. Ik heb het over de serie Reign, een kostuumdrama dat het leven volgt van de jonge Mary Stuart, koningin van Schotland.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1557. De serie volgt het leven van Mary, Koningin van Schotland, terwijl ze haar leven doorbrengt op het Franse hof. Sinds ze zes jaar oud is, is ze verloofd met Francis, de aankomende koning van Frankrijk. Mary moet haar staande weten te houden terwijl er allerlei politieke perikelen en machtsgrepen plaatsvinden.

Aan haar gevoelens voor zowel Francis als zijn (ontzettend knappe) bastaard halfbroer Sebastian wordt ook uitgebreid aandacht besteed. Ondertussen gooit de moeder van Francis, Catherine de Medici, ook nog roet in het eten. Naast het leven van Mary wordt er ook naar de levens van haar dienstmeisjes en vriendinnen Kenna, Aylee, Lola en Greer gekeken. De vier dienstmeisjes zoeken naar geschikte echtgenoten aan het hof.

Ik ben dol op kostuumdrama’s, maar niet alleen door de kostuums (hoewel die ook prachtig zijn, my oh my). Ik ben dol op geschiedenis en vind het daarom ook heel interessant om te zien hoe het er vroeger aan toe ging. Natuurlijk kloppen niet alle feiten en is deze serie erg gefictioneerd, maar dat maakt het niet minder leuk. Het is ontzettend spannend en elke aflevering eindigt met een gebeurtenis waardoor je verder móet kijken.

Het acteerwerk vind ik ook erg overtuigend. Adelaine Kane, die Mary speelt, is ten eerste verschrikkelijk mooi, maar ten tweede ook heel goed in het spelen van Mary. Ook de karakters van Francis en Bash (<3) en eigenlijk iedereen, spelen zo overtuigend dat je echt het verhaal wordt ingetrokken.

Op dit moment zijn er drie seizoenen, waarvan het derde seizoen loopt. Ik ben op dit moment aan het einde van seizoen 1, dus heb gelukkig nog wat afleveringen te kijken.

Zijn er meer Reign fans onder mijn lezers? Laat het me weten! 

7 gedachten over “Leuke serie: Reign

 1. Ah, de dame die haar nicht wilde laten ombrengen. Eh, Francis was super jong toen Mary met hem trouwde: 14 jaar. Eh. Daar kun je toch geen leuke romantische serie over maken. Vandaar natuurlijk die knappe half-broer 🙂 Anders wordt het wel heel erg raar… Want zij was maar een jaartje ouder.
  Heb je The Tudors ook al gezien?

  1. Jaa ik ben vorig jaar begonnen met The Tudors maar ik ben blijven hangen halverwege seizoen 1. Moet ik ook echt weer op gaan pakken, want die serie vond ik ook erg leuk!

   1. Ja volgens mij is het een beetje dezelfde tijd, maar dan vanuit Frankrijks perspectief en Engels perspectief

 2. Ja, zo zou je het kunnen omschrijven. Maar Mary queen of Scots was uiteindelijk de koningin van Schotland. En Elizabeth I (de dochter van Henry de achtste) was dus haar nicht, die uiteindelijk koningin van Engeland werd. Het is een beetje spoileren (maar ja: geschiedenis), maar omdat Mary katholiek was, en Elizabeth protestants (want haar vader had de Anglicaanse kerk gesticht, omdat hij van e paus niet mocht scheiden), probeerde men die twee tegen elkaar uit te spelen.
  Het zijn ook wel sappige verhalen, he.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s