De IJzerprinses – Julie Kagawa

De IJzerkoning van Julie Kagawa las ik al in januari dit jaar, maar pas vorige week besloot ik opnieuw een uitstapje te maken naar Nimmernimmer. Hartstikke blij dat ik dat gedaan heb, want ik heb enorm van dit boek genoten zeg.De IJzerprinses

Algemene gegevens
Titel: De IJzerprinses
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Aantal pagina’s: 384
Genre: Fantasy, Young Adult
Serie: The Iron Fey #2

Het verhaal
Mijn naam is Meghan Chase. Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab. Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield… Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen. Ash, waar blijf je toch? Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg? Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

De IJzerprinses

Mijn mening
Laat ik beginnen met zeggen dat het héél raar is om je eigen naam in een boek tegen te komen. Helemaal als je niet zo’n vanzelfsprekende naam hebt. En het is nog gekker als het personage dat jouw naam draagt een Winterprins is, de broer van Ash. Daar moest ik in het begin dus wel een beetje aan wennen (en een beetje om gniffelen) maar heeft natuurlijk verder niets met het verhaal te maken.

Ik vond het verhaal echt super spannend en heel erg leuk. Ik bleef maar doorlezen omdat er steeds weer iets gebeurde waardoor ik het boek niet kon wegleggen. Ik vind de personages in het boek echt geweldig. Niet alleen ben ik dol op Meghan en Ash (Ash.. *zwijmelt*), maar ook de gekke fae, en dan met name Grimalkin en Leanansidhe, vind ik hilarisch. Zij voegen echt een grote dosis humor toe aan het verhaal waardoor het verhaal een stuk luchtiger leest. Ik heb vaak met een grote glimlach op mijn gezicht gezeten.

Maar het boek is niet alleen maar grappig. Het is ook heel spannend en soms ook best wel zielig. Juist de combinatie van alle drie deze elementen zorgt ervoor dat je het boek in no time uitleest. De romantiek tussen Ash en Meghan is ook geweldig beschreven. Wat ik dan wel weer een beetje jammer vond, was dat er nog een derde partij bij kwam kijken. Kom op jongens, niet in ELK boek hoeft een love triangle voor te komen!

Het einde was weer spetterend, net zoals deel één. Hoewel het einde mij tevreden stelde, brak het tegelijkertijd ook mijn hart (lezers zullen weten wat ik bedoel). Het echte einde zag ik ook niet aankomen, maar deed me wel verlangen naar het volgende deel, die ik gelukkig ook al in mijn kast heb staan! Ik geef dit boek vier sterren.

4 sterren

De IJzerprinses is voor maar €9,95 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van The Iron Fey serie? 

4 gedachten over “De IJzerprinses – Julie Kagawa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s