Mijn favoriete Disneyfilms

Ik hou enorm van Disneyfilms, en ik denk dat veel lezers die mening zullen delen. Wiens jeugd bestond er niet uit De Kleine Zeemeermin, Bambi en Frank en Frey? Die van mij in ieder geval wel! Ook nu ik ouder ben vind ik het kijken van Disneyfilms nog steeds heerlijk. Ik heb ze lang nog niet allemaal gezien, maar ik heb een aantal favorieten die ik wel kan blijven kijken.

Disney Princesses😍

Rapunzel (Tangled)
Deze zet ik even op één, want ik denk dat dit toch wel mijn alltime favourite is. Ik denk dat ik deze film al vijftien keer gezien heb (geen grapje), maar het blijft gewoon hartstikke leuk. Het verhaal is zo mooi bedacht, zo romantisch én er zit zoveel humor in. Alle ingrediënten voor een perfecte film dus. Rapunzel is zo mooi en Flynn/Eugene zo leuk. Deze film kan ik echt nog wel vijftien keer zien denk ik.

Untitled

Tarzan
Vroeger, toen ik nog musicalster wilde worden, ging ik naar de musical Tarzan. Daar werd mijn hart gestolen door het verhaal, door Chantal Janzen (die Jane speelde) en vooral door de muziek van Phil Collins. Eigenlijk bedacht ik me een jaar geleden pas om daardoor ook de Disneyfilm eens te gaan kijken. Die vond ik ook zó leuk (en ontroerend) dat ik hem meteen tot mijn favorieten bestempelde. Inmiddels heb ik hem denk ik al drie keer gezien, maar wil daar binnenkort vier keer van maken!

Tarzan

Belle en het Beest
Qua karakter kan ik mezelf het meest identificeren met Belle. Verknocht aan boeken, altijd een beetje een einzelgänger.. Yep. Maar niet alleen vind ik Belle fantastisch, ook het verhaal en de boodschap achter het verhaal vind ik heel mooi. De huidige maatschappij is namelijk zo gesteld op uiterlijk dat het innerlijk er soms niet meer toe doet. In deze film gaat het juist om innerlijk en dat vind ik fantastisch. En het Beest vind ik echt zo’n lieverd!

Beast - lovely birds

Deze drie zijn echt mijn aller-aller favorieten, maar er zijn nog een paar Disneyfilms die ik echt leuk (en vaak ook hartverscheurend) vind: Bambi, Frank en Frey en Brother Bear bijvoorbeeld. En natuurlijk kan Frozen ook niet ontbreken. Nu ik zo kijk, bedenk ik me dat het best wel veel films zijn met dieren erin. Ach, ik ben ook een grote dierenvriend.

Wat is jouw favoriete Disneyfilm? 

8 gedachten over “Mijn favoriete Disneyfilms

 1. Ik heb kortgeleden Brave gezien. En eerlijk gezegd vond ik die wel, wat verhaal, boven alles van Disney uitsteken. (Binnenkort een recensie op mijn filmsite :P)
  Maar ook Beauty and the Beast, Aladdin en Mulan zijn favoriet bij mij.Vroeger, toen er nog ‘video-banden’ waren, had ik een stuk of 20-25 Disney tekenfilms op video. Nu heb ik maar een paar dvd’s. Oh! En: de live action versie van 101 Dalmations, met Glenn Close is ook geweldig.
  Sorry, ik moet nu even mijn pup tot de orde roepen: hij loopt met kranten te slepen. Misschien vanmiddag even Cruella aan hem voorstellen…

  1. Jaaa Mulan is inderdaad ook heel leuk! 101 Dalmatiërs heb ik eigenlijk nog nooit gezien.. Shame on me! Maar het lijkt me geen heel goed plan als je je puppy aan Cruella voorstelt, haha!

 2. Meep D: Volgens mij plaatste ‘ie mijn reactie niet. Hier komt ‘ie nog een keer (voor zover ik hem nog weet ^^”);
  Mijn favoriete Disneyfilm? Wat vraag je me nu toch :’D Ik weet daar echt nooit antwoord op te geven, haha. Tot mijn favorieten behoren wel Frozen, Belle en het Beest, De Kleine Zeemeermin en Mulan. Maar ook Aladdin, De Leeuwenkoning, Tangled… en ga zo maar door!

 3. Helemaal met je eens! Rapunzel is te gek! Zelf was ik vroeger fan van Robin Hood. Mijn broertje altijd van Aladdin, dus die heb ik ook heel wat keren gezien. Ik vind altijd vooral de side-kicks awesome 😀
  Maar Rapunzel is ook mijn all-time favorite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s