Places I want to go: Prague

In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Deze keer de hoofdstad van Tsjechië: Praag!

I had a piece of pie for my birthday in the little restaurant under Charles' Bridge in Prague. Good memories. :):

Mijn ouders zijn een keer met mijn vaders werk een paar dagen naar Praag geweest, en volgens hen is het een ontzettend mooie stad met veel geschiedenis en prachtige gebouwen. Toen ik in de vijfde klas een weekje naar het buitenland ging met school, stond Praag dan ook op nummer één bij mijn top drie. Helaas deelde de meerderheid die mening waardoor ik niet werd ingedeeld bij Praag (maar bij Parijs, wat ook fantastisch was!). Daarom staat deze bestemming nog steeds op mijn bucketlist.

In Praag is er heel veel geschiedenis te vinden omdat in deze stad relatief weinig gebouwen zijn vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Sinds de val van het IJzeren Gordijn is Praag dan ook een van de grootste toeristische trekpleisters van Europa. Een bekende bijnaam van Praag is “de stad van de honderd torens”, wat eigenlijk nog relatief weinig is, want Praag telt zo’n 550 torens.

In de binnenstad van Praag schijnen de meeste bezienswaardigheden te zitten, waaronder het Oudestadsplein. Ik krijg bij het zien van onderstaande foto een heel knus gevoel. Het ziet er heel gezellig uit door alle terrasjes aan de zijkant van de straat, en alle gekleurde huisjes. Daarnaast is de kerk op de achtergrond natuurlijk schitterend.

Iets wat me heel bijzonder lijkt, is de oude joodse wijk Josefov. Veel van deze wijk is inmiddels gesloopt en vervangen door moderne gebouwen, maar er zijn zeker nog wat oude huizen, een oude synagoge en een oude begraafplaats te zien. Hier bevindt zich trouwens ook een Joods museum, iets wat me ook heel interessant lijkt.

Op de heuvel Hrdacany (géén idee hoe je dit uitspreekt, haha) bevindt zich de grootste burcht ter wereld, die al gebouwd werd in de 9e eeuw. Op foto’s ziet het er al indrukwekkend uit, ik denk dat dit in het echt nog vele malen erger zal zijn.

Ik ben gek op kerken bezoeken en dan ben je in Praag zeker op de juiste plek. Er is hier namelijk een groot aantal kerken te bezichtigen; de één nog mooier dan de ander. Op de foto hieronder zie je de binnenkant van de Sint-Vituskathedraal, maar je hebt bijvoorbeeld ook de Sint-Jorisbasiliek en de Sint-Nicolaaskerk (twee keer zelfs, op andere locaties).

Ik vond nog iets heel raars toen ik research aan het doen was voor deze post: het Ossuarium van Sedlec. Dit is een soort kerk net buiten Praag, die gedecoreerd is met meer dan tienduizend personen. Ik weet niet zeker of ik hier naartoe zou willen als ik in Praag was, het klinkt eerlijk gezegd nogal luguber. Wie verzint nou zoiets?

Ondanks haar rijke historie heb je ook veel moderne architectuur in Praag. Iets wat ik er heel apart vond uitzien, was het Dansende Huis, wat je kunt zien op onderstaande foto.

Ten slotte wilde ik jullie een foto van de Nationale Bibliotheek in Praag niet onthouden. Want zeg nou zelf, hier moet je toch geweest zijn als je in Praag bent geweest?

Ben jij wel eens in Praag geweest? Is het net zo mooi als op de foto? 

5 gedachten over “Places I want to go: Prague

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s