Dingen die ik écht niet lekker vind

Toegegeven: ik hou enorm van eten. Als ik ga uiteten kan ik weken van tevoren al uitkijken naar deze gelegenheid, en ik word serieus gelukkig als ik zie dat mijn moeder of vader boodschappen heeft gedaan. Desondanks zijn er toch aardig wat dingen die ik niet lekker vind, soms tot verbazing van mijn ‘eetgezelschap’ om het zo maar even te noemen. Ik heb voor mezelf een lijstje gemaakt met allerlei dingen die ik niet lekker vind. Ik ben benieuwd of jullie het met me eens zullen zijn!

Baklava
Tijdens mijn stedentrip in Istanbul kreeg ik een keer baklava voorgeschoteld van het huis. Heel lief natuurlijk, maar ik vond het echt niet te eten. Uit beleefdheid heb ik de helft weg weten te werken, maar de rest kon ik echt niet aan. Gelukkig vonden de eigenaren het niet erg, maar ik voelde me wel schuldig. Baklava is veel te zoet naar mijn mening, en veel te doordrenkt met honing. Het proeft een beetje naar een stuk brood wat te lang in water heeft gelegen. Echt niet lekker vind ik!

Filet Americain
Van dit broodbeleg snap ik dus echt niet dat mensen het lekker vinden. Ten eerste heeft het zo’n onnatuurlijke kleur van alle kleurstoffen dat ik niet eens wil weten wat voor ingrediënten er nog meer in zitten. Ten tweede is het een soort rauw vlees (heb ik me laten vertellen). Dat zijn voor mij twee dingen die er bij mij niet in gaan. Hoewel ik het wel een keer heb geproefd, kan ik me er niet toe zetten om het nog een keer te eten.

Aubergine
Eigenlijk vind ik alle groenten wel lekker, behalve aubergine. Ik weet eigenlijk niet precies waarom, want het heeft het niet echt een hele sterke smaak. Toch krijg ik altijd de rillingen als ik aubergine eet, door de rare rubberachtige structuur. Nee, hier kan je me echt niet mee verblijden.

Zwarte koffie
Met een koffie bij de Starbucks kan je me zeker verblijden, vooral omdat ik dan lekker veel caramel en suiker in doe. Zwarte koffie vind ik daarentegen echt niet te drinken, vooral als het van die slappe automaatkoffie is. Ik weet dat het sommige mensen erg helpt om wakker te blijven, maar mij helpt het vooral aan misselijkheid, haha.

Bier
Nog een drankje, waarvan veel mensen raar opkijken als ik zeg dat ik het écht niet lekker vind: bier. Hoewel ik natuurlijk student ben en in het bestuur zit van mijn studievereniging, kan je mij echt niet blij maken met bier. Geef mij maar een droge witte wijn, iets lekker zoets of gewoon fris. Eén of twee slokken bier krijg ik wel weg, maar daarna wordt het me echt te veel haha. Ik kan me echt niet voorstellen dat bijna alle mannen er zo gek op zijn.

Rauwe vis (in sushi)
Ja, sushi is mijn lievelingseten. Nee, ik lus geen rauwe vis. Misschien een beetje een rare combi, maar het kan echt. Mijn favoriete sushi is gewoon vegetarisch, zoals met komkommer, avocado, crispy en mango. Ook ben ik dol op gefrituurde garnaal en krabsticks gaan er ook wel in. Genoeg keuze dus in sushi zonder vis, want daar hou ik echt niet van.

Brownies
Nog zo iets waar veel mensen niets van snappen, ik hou écht niet van brownies. Ik ben gek op chocola, maar brownies zijn naar mijn mening iets te veel van het goede. Ik vind ze veel te klef en te compact. Van bovenstaade foto gaat veel mensen watertanden, maar mij maak je er niet gelukkig mee, haha.

En dat waren alle dingen die ik écht niet lekker vind. Ik ben heel benieuwd naar jullie minst favoriete eten! Misschien hebben we wel overeenkomsten.

13 gedachten over “Dingen die ik écht niet lekker vind

  1. Haha, filet americain vind ik ook echt niet lekker, koffie drink ik nog niet en ik heb wel eens een minislokje bier van mijn vader geproefd maar ik vond het echt niet lekker en het duurde even voor ik die smerige smaak uit mijn mond kreeg… 😦
    Brownies daarentegen… Mmmmmmmmm!!!

  2. Baklava vond ik ook erg zoet. Maar brownies? Vies? Dan heb je nog nooit echt goeie brownies gegeten 🙂
    En zwarte koffie is veel lekkerder dan suikerwater met een half koffieboontje erin. Je zal mij dan ook nooit in Starbucks zien. Ik heb daar één keer een cappuccino besteld, en dat was gewoon opgewarmde melk. Daar zat écht geen koffie in, hoor. Koffie is donker, en sterk. Geen suiker, geen melk!
    Okay, ik heb pas na mijn dertigste geleerd dat koffie zonder suiker en melk het lekkerste is … maar toch! Met andere woorden: je smaak kan nog veranderen.

  3. Ik lust helemaal geen koffie dus op dat vlak komen we goed overeen. Baklava is ook niet mijn ding, maar sushi lust ik dan weer wel heel graag. Brownies lust ik ook, maar niet de soort die op jouw foto staat. Ik maak ze zelf met roomkaas en/of noten en dan heb je uiteraard nog wat variatie in plaats van enkel een chocoladebom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s