Een weekendje Leeuwarden

Afgelopen weekend was ik een weekendje in de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden! Mijn beste vriendinnetje woont daar sinds dit studiejaar op kamers en afgelopen weekend had ik eindelijk eens tijd om langs te gaan. Vanaf mijn huis was het drie uur met het openbaar vervoer, maar dat was het zeker waard, want ik heb echt een super leuk weekend gehad!

Weekendje leeuwardenMet Sanne ❤

Vrijdag 09-10-2015

Leeuwarden 1

Om half tien ging mijn trein vanaf station Breukelen. Ik moest twee keer overstappen, in Utrecht en in Zwolle. Gelukkig ging dat allemaal prima, afgezien van dat ik erg moe was door een karaokeborrel van donderdagavond.

Leeuwarden 2

In de trein werkte ik vooral aan school, omdat ik volgende week tentamens heb. Niet heel erg, af en toe wel frustrerend omdat het internet in de trein niet altijd meewerkte. De tijd ging eigenlijk best wel snel op deze manier en ik was eigenlijk nog een soort van ‘teleurgesteld’ dat ik relatief weinig had kunnen doen.

Leeuwarden 3

Maar eenmaal op station Leeuwarden aangekomen was ik wel heel blij dat ik er was! Vanaf het station was het ongeveer tien minuutjes fietsen naar de kamer van Sanne, en Sanne bedacht de briljante oplossing om mijn koffertje op deze manier mee te nemen. Helaas had het net geregend waardoor hij wel een beetje vies werd, maar het werkte wel heel makkelijk! En daarnaast leverde het ook grappige blikken op van voorbijgangers.

Leeuwarden 4

Hier moest ik erg om lachen: in de ruimte waar de fietsen van de mensen in dit studentenhuis staan, lagen de meest random spullen, waaronder dit stoplicht. Géén idee waarom dat hier lag, maar het zag er wel grappig uit.

Leeuwarden 6

Na Sannes kamer bewonderd te hebben moest Sanne naar school. Ze had maar één les van anderhalf uur en ik kon in die tijd nog mooi eventjes studeren. Eerst wilde ik gewoon op haar kamer blijven, maar uiteindelijk besloot ik gewoon mee te gaan naar haar school! Dat was heel leuk, want ik was nog nooit eerder op een hogeschool geweest. Het deed me eerlijk gezegd een beetje denken aan een middelbare school, maar dan véél groter. Ik had een studieplekje geclaimd waar ik heel fijn kon werken, en die anderhalf uur was eigenlijk zo om.

Leeuwarden 7

Na school brachten we een bezoekje aan de Lidl. We kochten naast eten ook veel lekkere dingen voor het weekend. Uiteindelijk was alles bij elkaar nog geen €20. Het leven van een student, haha. Alles zo budget mogelijk.

Leeuwarden 8

‘S avonds bestelden we kapsalon. Ik had dit nog nooit gegeten en eigenlijk leek het me helemaal niet zo lekker, maar Sanne haalde me toch over. Dit was een grote kapsalon voor één persoon. Het is eigenlijk patat met daarop doner, sla en knoflooksaus. Tegen verwachtingen in was het echt lekker. En qua grootte niet normaal, met z’n tweeën was deze portie voor één persoon precies genoeg.

Leeuwarden 9

Onder het eten keken we Expeditie Robinson terug. Ik vond het heel erg jammer dat Jaap er uit ging, hij was zo fanatiek! Vooral na zijn ‘opoffering’ van vorige week vond ik het niet helemaal eerlijk, maar ik snapte de keuze van het kamp wel.

Leeuwarden 10

Na het eten gingen we een ijsje halen bij IJssalon La Venezia. Echt, als je ooit in Leeuwarden bent: haal hier een ijsje! Echt één van de lekkerste ijsjes die ik ooit gegeten had. Voor €3 mocht ik vier smaken uitkiezen en het was echt ontzettend lekker en romig ijs. Aanrader!

7lshn-RojyiHrufyJq5uM09iDzTht8AAcz43saUa-qs

‘S avonds gingen we uit, wat echt ontzettend leuk was. Het uitgaanscentrum van Leeuwarden is klein, maar wel ontzettend gezellig met een paar leuke kroegjes. Wat me opviel was ook dat je een hele hoop gratis kreeg, en dat alles ook véél goedkoper is dan Amsterdam. Dit is eigenlijk de enige normale foto die ik van die avond heb, dat zegt volgens mij wel genoeg. 😉

Zaterdag 10-10
We werden rond 13 uur wakker en zijn daarna tot volgens mij 14 uur in bed blijven liggen. Dat we brak waren is eigenlijk nog zwak uitgedrukt, dus we hebben eigenlijk vrij weinig gedaan overdag, haha.

Leeuwarden 11

Tijdens het ‘ontbijt’ (lees: kaaschips en chocola) om half drie keken we de Klokkenluider van de Notre Dame. Ik had deze nog nooit gezien maar vond hem echt ontzettend zielig! Gelukkig blijft het een Disney film en loopt het wel goed af.

5m5GDznE_aVeFGwY9mQImnfdLmbJnp_zCB5cy9SoBNY 9zCBYzn2DkqrZqAfKYNgaIVYBGIrDKnumV7x1bqsCa8

Rond vijf uur gingen waren we eindelijk in staat om iets te ondernemen, en we besloten een terrasje op te zoeken. We eindigden bij café Karma en dat was echt heel erg leuk. Ik bestelde een muntthee, maar later besloten we ook nog een portie nacho’s te bestellen omdat onze eetlust eindelijk weer een beetje terug kwam. Het was heel gezellig op het terras.

r1gwywe_pMi3KGcyeG33GMSqdloFs3leAV9JjxBKVN4

‘S avonds was het tijd voor iets waar ik al héél lang naar uitkeek: The Scorch Trials! Ik las dit boek in de zomervakantie en kon niet wachten op de film. Ik ben echt héél erg enthousiast over de film, hoewel ik ook heel erg verward was doordat het zo afwijkt van het boek. Aan de ene kant vond ik dat heel leuk, omdat het verhaal weer ‘nieuw’ voor mij was, maar aan de andere kant vond ik het ook jammer dat het verhaal zo verdraaid was, omdat ik graag sommige elementen uit het boek had zien terugkomen. Desondanks was het een supergoede film met geweldige effecten en dergelijke. Over het einde waren Sanne en ik echter best verdrietig..

VjrPbXhODf_M8ULkDImcFZxWp5mxIEO-X5T0N4fEQ74

Haha, dit was dan ook onze eerste reactie toen de aftiteling was afgelopen.

Zondag 11-10

zaFRXjyLq2ks6RlVWAIRT6MawRYBmVHXP7fclI-ugX0

Dit is eigenlijk de enige foto die ik heb van zondag. Ik nam de trein terug om 12:44 omdat ik ook nog naar de verjaardag van mijn neefje moest in Amsterdam. Helaas had mijn trein enorme vertraging waardoor ik pas om 17:00 in Amsterdam was, maar ach, het gaat om het gebaar! Op de terugweg heb ik lekker gelezen in de IJzerkoningin van Julie Kagawa.

Dit was dus mijn weekendje Leeuwarden! Ik vind het echt een enorm leuke stad en kan iedereen aanbevelen om er een dagje naartoe te gaan. Naast de gezelligheid heeft Leeuwarden ook leuke winkels (en een hele mooie boekenwinkel!) en mooie gebouwen.

Ben jij wel eens in Leeuwarden geweest? 

10 gedachten over “Een weekendje Leeuwarden

  1. Wat een reis, he? En Leeuwarden is ook mooi (zeg ik als Amsterdamse). Mijn collega heeft me ook al een paar keer overgehaald om een kapsalon te bestellen voor de lunch. Maar dan hoef je de rest van de dag niets meer te eten. Het is meer dan een maaltijd, en de sla geeft je het idee dat het misschien ook wel een beetje gezond is. … Niet dus 😛 Maar wel lekker als je echt stevige trek hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s