De IJzerkoning – Julie Kagawa

Al in januari las ik het eerste deel van de IJzerfae: De IJzerkoning. Ik werd betoverd door de mooie voorkant, de mooie prijs (€10) en later gelukkig ook door de inhoud. Dit boek is namelijk het begin van een geweldige serie.

IJzerkoning Julie Kagawa

Algemene gegevens
Titel: De IJzerkoning
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Fantasy
Serie: The Iron Fey #1

Het verhaal
Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Mijn mening
Ik moest een beetje inkomen in dit verhaal, maar dat kwam omdat ik nog helemaal geen boeken had gelezen die zich in deze fantasie wereld afspelen. Het land waar Meghan heen reist, Nimmernimmer, kwam me bekend voor in de oren maar ik had me er nog nooit echt in verdiept. Dat vond ik tegelijkertijd ook wel heel leuk aan het verhaal, omdat ik me net als Meghan soms erg onwetend voelde.

De chemie tussen Meghan en de ‘mysterieuze prins’ spat van de pagina’s af. Heerlijk vind ik dat, want Ash is daarmee toch wel één van mijn favoriete fictional boyfriends geworden. Juist omdat hij zo fout en duister is.

De gebeurtenissen in het verhaal volgen elkaar snel op waardoor het verhaal eigenlijk nooit saai is. Telkens als je denkt dat Meghan en haar reisgezelschap even rust heeft, gebeurt er weer iets waardoor je wel door móet lezen. Het einde is echt super spannend omdat je echt niet weet hoe het af gaat lopen.

Al met al vind ik dit een geweldig verhaal die ik iedereen die maar een beetje van elfen houdt, wil aanraden. Daarnaast zit er ook nog een mooie boodschap achter het verhaal, namelijk dat technologie echt niet zo goed is als het soms lijkt, maar dat het ook veel kapotmaakt. Het zette mij echt een beetje aan het denken.

Ik geef de IJzerkoning vier sterren!

4 sterren

De IJzerkoning is voor €10 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vonden jullie ervan?

4 gedachten over “De IJzerkoning – Julie Kagawa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s