Tips om zoveel mogelijk boeken te lezen

Natuurlijk lezen we het liefst allemaal zo veel mogelijk boeken. Helaas moet er natuurlijk ook nog gestudeerd worden, centen worden verdiend en af en toe worden gegeten. Het is daarom soms moeilijk om lezen in je overvolle dag te proppen. Vandaag geef ik je een aantal tips hoe je toch nog een mooi aantal boeken kan lezen.

Zorg dat je altijd een boek bij je hebt
Dit is voor mij een echte must. Ik reis elke dag anderhalf uur met de bus en een boek is dan echt onmisbaar. In deze tijd kan je een flink aantal pagina’s lezen, terwijl je anders waarschijnlijk alleen maar uit het raam had gestaard. Ook als je moet wachten op de bus/bij de dokter/tandarts enzovoorts is het fijn om iets te lezen bij je te hebben.

Regelmaat
Ook regelmaat kan goed werken als je veel wilt lezen. Zo lees ik voor het slapen altijd nog een halfuurtje. Omdat dit echt in mijn systeem zit gebeurt het eigenlijk automatisch, maar dat zijn toch weer twintig bladzijden!

Goodreads Reading Challenge
Dit werkt voor mij ontzettend motiverend! Door de Reading Challenge van Goodreads wil ik maar boeken blijven lezen om mijn doel te behalen. Mijn doel heb ik dit jaar wel iets te laag gesteld (40 boeken), maar dan vind ik het extra leuk om mezelf volgend jaar meer uit te dagen door er bijvoorbeeld tien boeken bij te doen.

Readathons
Nog een leuke manier om in een korte tijd veel boeken te lezen zijn readathons. Deze evenementen worden georganiseerd met maar één doel: zo veel mogelijk boeken lezen in een zo kort mogelijke tijd! Ik heb dit jaar aan twee readathons meegedaan, en ik wil er voor het einde van het jaar zeker nog eentje doen! Meestal maak je toch wat meer tijd vrij om te lezen omdat je het van tevoren kan inplannen.

Wat is jullie beste tip om zoveel mogelijk boeken te lezen?

10 gedachten over “Tips om zoveel mogelijk boeken te lezen

 1. Weet je dat ik het soms mis, anderhalf uur reizen met de bus? Lezen is dan echt de beste bezigheid. Ik las ook veel in de pauze. Dat is er helaas bij ingeschoten. Voor mensen met een kortere reistijd is dat wel een idee. Maar minder sociaal naar je collega’s toe, natuurlijk.

  Natuurlijk helpt het als je elk vrij momentje even kunt lezen. Maar soms heb je gewoon een hele volle week en dan is het instellen van een lees-uur in het weekend een idee. Ik probeer dat wel, maar het is er nog niet van gekomen. Te druk.

  1. Ja, reistijd is leestijd! Als ik een drukke week heb dan probeer ik ook net iets meer in het weekend te lezen, maar soms heb ik het dan óók in het weekend nog druk, dus dan komt het er helaas niet van.

 2. Ja, soms is het wel handig als je treint of bust. In mijn geval (autorijder) wordt dat jammer genoeg een beetje gevaarlijk. Dan verlang ik weer terug naar de tijd dat ik nog moest :p

  1. Haha nee, als ik achter het stuur zit doe ik het ook niet! Dan zijn luisterboeken misschien een optie, al heb ik dat zelf nog nooit geprobeerd.

   1. Ja misschien wel een goede optie ja. Eerst maar eens een radio aanschaffen die af kan spelen van iets anders dan cd’s 😀 Dan dat maar eens proberen ja 😀

 3. Zo fijn inderdaad, dat als je ergens moet wachten dat je dan gewoon een boek bij hebt! Ik baal altijd een beetje als ik in een te zwaar boek bezig ben dat ik hem dan niet kan meenemen 😉

 4. Ik vergeet zo vaak een boek mee te nemen als ik ergens naartoe ga. Dat is zooo jammer! Toch lees ik regelmatig (ik heb een boekenblog, haha) 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s