Where I’ve Been – Barcelona

Toen ik in groep acht zat ging ik tijdens mijn zomervakantie in Spanje een dagje naar Barcelona. Omdat we maar één dag hadden, gingen we met zo’n übertoeristische hop on, hop off bus de stad door. Ik weet niet precies meer waar we allemaal geweest zijn, maar de paar hoogtepunten die me zijn bijgebleven wil ik graag met jullie delen!

TOP 10 Must-See Things In The Magnificent Barcelona #1 Will Leave You Speachless:

Casa Battló 

Antonio Gaudi's Casa Batllo - Barcelona, Spain: Dit huis is ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. Ik vond dit gebouw enorm indrukwekkend, zowel van binnen als van buiten. Het huis zelf doet me nog het meest aan een zeemeerminnenhuis denken, vooral door het dak natuurlijk. Van binnen is het huis ook heel bijzonder, met hele aparte kamers. In elke ruimte staat je weer een nieuwe verrassing te wachten. Op Wikipedia vond ik dat het centrale thema van dit gebouw de drakendoder Sint-Joris is, maar eerlijk gezegd doet het me meer denken aan een onderwatersprookje. Dit gebouw is zeker een aanrader als je in Barcelona bent.

Sagrada Família

La Sagrada Familia--Barcelona:

Nog een bekend kunstwerk van Antoni Gaudí, maar waarschijnlijk veel bekender dan Casa Battló. Deze basiliek wordt gebouwd vanaf 1882 en is nog steeds niet af. Dat vond ik ook een groot nadeel toen ik er was, helaas waren er ontzettend veel bouwsteigers en kranen te zien, wat de schoonheid van de basiliek wel een beetje afdeed. Desalniettemin is het een heel indrukwekkende kerk. Alles is enorm gedetailleerd. Toen ik daar was heb ik gezegd, “als het af is, ga ik nog een keer terug!” Hopelijk kan ik die uitspraak waarmaken. 🙂

La Rambla

La Rambla: The most colorful street in #Barcelona, with open-air markets, historic cafes and people dressed as statues! Don't miss this walk, which ends at a beautiful pier.: La Rambla is eigenlijk de Dam van Barcelona. Het is een brede, drukke en gezellige boulevard waar je veel straatartiesten zult zien. De totale lengte van La Rambla is wel 1200 meter lang en loopt helemaal door tot de haven van Barcelona. Hier kan je bijvoorbeeld een lekker ijsje eten of genieten van alle leuke acts die hier opgevoerd worden. Vanuit de lucht ziet La Rambla er heel grappig uit met al dat groen.

Casa Pedrera

One of the most immpressive pieces of architecture I've had the pleasure of visiting. AD Classics: Casa Milà / Antoni Gaudí: Nog een werk van Antoni Gaudí! Dit huis vond ik ook heel indrukwekkend, vooral van de binnenkant. Ook het dak is heel mooi, met heel veel mozaïek. Oorspronkelijk was dit bedoeld als appartementencomplex, maar nu wordt het vooral gebruikt voor exposities en tentoonstellingen.

Dit waren de dingen die ik heb gedaan toen ik in Barcelona was. Natuurlijk is er nog véél meer te doen, maar ik weet simpelweg niet alles meer (en we hadden natuurlijk maar één dag).

Ben jij wel eens in Barcelona geweest?

7 gedachten over “Where I’ve Been – Barcelona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s