Mijn favoriete verhalen op Wattpad

Al eerder schreef ik over Wattpad, hét medium voor beginnend schrijvers en leesmonsters. Als je daar meer over wilt weten, verwijs ik je door naar dat artikel, vandaag wil ik graag mijn favoriete verhalen op Wattpad met jullie delen!

wattpad

De verhalen staan in willekeurige volgorde. Ik zal van elk verhaal een korte beschrijving geven en de titel is klikbaar, zodat je het verhaal meteen op Wattpad kunt lezen! Ik heb deze verhalen niet alleen gekozen omdat ik het verhaal leuk vind, maar ook omdat er in deze verhalen weinig spellingfouten staan. Daar erger ik me namelijk altijd enorm aan op Wattpad. Deze verhalen zijn dus extra leuk om te lezen omdat er weinig fouten in staan.

How To Save A Princess – HopelesssOpus
Dana Campbell is geen normale tiener. Of ja, op het eerste gezicht wel, maar wanneer je verder in haar verleden zoekt vind je iets heel anders. Ze is een prinses; een jaar geleden moest ze haar rustige leventje in haar eigen land ‘Peratonia’ achterlaten om een nieuw leven op te bouwen in een hele nieuwe stad. Alles ging goed, maar één sms’je en een dode bodyguard maakten alles nog onveiliger dan dat het al was.

Nu moet ze samenwerken met haar nieuwe en arrogante bodyguard Cameron Bradley. Hij is de baas in de gangen van het St. Johnsons college en geliefd bij iedereen. Of ja, bijna iedereen, want Dana Campbell kan hem écht niet uitstaan.

Toch hebben ze elkaar nodig, en moeten ze hun verschillen opzij zetten om erachter te komen wie Dana’s geheimzinnige stalker is. Maar dat is moeilijker dan dat het lijkt.

Veel moeilijker.

Zwijgen is goud – PicadillyCircus
Ariane Sèmero verwacht niet veel van haar examenjaar. Waarschijnlijk blokt ze voor haar examens, spreekt ze met haar vaste vriendengroepje een paar keer per maand af en houdt ze filmavondjes met haar hamster Rex als ze zich verveeld. Normale, routineuze dingen en dat vindt Ariane eigenlijk wel best. Als introvert zijnde houdt ze er toch niet van als de aandacht alleen maar op haar gevestigd is. Net een paar dagen voor het nieuwe schooljaar worden haar verwachtingen echter ruw door de war geschopt. En het gebeurt door niemand minder dan de populairste jongen van de school; Julian Legranse.

Spreken is zilver – PicadillyCircus
WAARSCHUWING: VERVOLG OP ZWIJGEN IS GOUD. Julian is eindelijk uit de kast gekomen voor zijn familie en Ariane probeert hem zo goed en kwaad als het kan te helpen door de moeilijke periode van acceptatie. Toch valt het haar zwaar, vooral omdat ze hem niet kan helpen met het grootste obstakel in zijn leven: zichzelf. Julian is zijn eigen grootste nachtmerrie en ondanks zijn wanhopige pogingen lukt het hem maar niet om wakker te worden.Ondertussen worstelt Ariane met haar eigen nachtmerries in de vorm van Lucy Lazaar, Jonathan Legranse en Levi Heerschop (die haar verdorie nog stééds niet ziet staan). Ariane’s moeder, zich niet bewust van de vele tegenslagen waar haar dochter mee kampt, dwingt haar om een baantje te zoeken om haar eigen geld te verdienen. En zo eindigt Arie in een bloemenwinkel samen met drie oudere vrouwen die zich  ontpoppen tot koppelaarsters op het moment dat Levi Heerschop voet zet in het winkeltje. Maar de poppen zijn pas echt aan het dansen als Daniël, Julians eerste liefde, in beeld verschijnt…

Heksendochter – Suchwrite
Ze had ogen blauwer dan de reinste lucht, een huid even licht als krijt, een glimlach zo onschuldig als een pasgeboren kind, en iedereen haatte haar.

Heksenprinses – Suchwrite
Als dochter van de hogepriesteres der heksen en jongere zus van haar opvolgster Safira heeft Evalynna nooit echt in de schijnwerpers gestaan. Maar als er een vreemdeling met de naam Edward in haar leven verschijnt, en haar zus een belangrijke beslissing maakt, veranderd haar leven. (Eerder in deze serie: Heksendochter)

Skyfall – Silverstake
Wanneer Arielle, na een verschrikkelijk herfstfeest, wordt ontvoerd door een geheime groep die haar wil offeren, weet ze dat de wereld om haar heen meer geheimen bevat dan ze had durven dromen. Vooral nadat ze de aartsengel Uriel ontmoet, die haar leven compleet zal veranderen. Arielle wil niets anders dan terugkeren naar haar normale leven, maar is dat nog wel mogelijk? Arielle zal een keuze moeten maken… tussen haar gewone leven op aarde… of een leven waarin ze constant in gevaar zal zijn. Een ding is zeker… The sky will fall.

Verlangens – Sannemarlies
Madison leidt een simpel leven. Ze gaat dagelijks naar school, maar is vaker te vinden in de bibliotheek. Madison is verknocht aan boeken, waardoor ze hoge verwachtingen heeft van het leven. Het is echter zo dat geen enkel van deze verwachtingen uit lijkt te komen. Haar moeder trouwt met een andere man, waardoor ze vast komt te zitten aan Henry en Marc. Haar stiefbroer, Marc, is een irritante en arrogante kwal die Madison niet uit kan staan, maar Marc heeft een klein hartje.   Madison’s leven lijkt nog meer ingewikkeld te worden wanneer ze een nieuwe leraar voor Literatuurgeschiedenis, haar lievelingsvak, krijgt. Kan ze haarzelf redden uit de haast onmogelijke situaties? Uit haar leven dat van saai en voorspelbaar naar gevaarlijk en opwindend gaat?

Achter het masker – PicadillyCircus
Wanneer Farah dubbelzinnige informatie vindt in papieren van haar vader, gaat ze op onderzoek uit om achter de waarheid te komen en op deze manier zijn goedkeuring te krijgen. Vastbesloten om zichzelf te bewijzen als jongste kind in een familie dat vrijwel alleen maar uit talenten bestaat, belandt ze als postsorteerder in één van de beroemdste en succesvolste advocatenkantoren van Nederland: Mattinson & Co. In deze nieuwe wereld waar goedgeklede, arrogante advocaten de baas zijn en tijd letterlijk miljoenen kost, leert Farah dat geheimen niet voor niets achter gesloten deuren gehouden worden. En dat de meest betrouwbare gezichten, de gruwelijkste geheimen kunnen verbergen.

Zelf ben ik natuurlijk ook actief op Wattpad en schrijf ik graag verhalen! Ik heb twee accounts, rowananne en rowansanne.

Maak jij gebruik van Wattpad? Wat zijn jouw favoriete verhalen? 

7 gedachten over “Mijn favoriete verhalen op Wattpad

  1. Zwijgen is goud wel van gehoord, stat in de bieb, maar ik zoek tijd… Verder eigenlijk niks gelezen. Oh how to save a prinses eigenlijk ook in mijn bieb staan :p

  2. Ik heb een wattpad account, maar eerlijk gezegd heb ik er nog niets gelezen wat ik een ander zou aanraden. Ik ben er dan ook maar mee opgehouden om te zoeken in de brij. Ik vond het wel grappig om al de substromingen te zien: moslima’s die over romantiek schreven, jonge tienermeiden die net deden of ze 16 waren (maar eigenlijk net 12 waren), mannen die fantasyboeken probeerden te schrijven.

    Mijn eigen verhaal was een niemendalletje, net als de rest van wat je er vind. Ik ga ook niet echt mijn beste beentje voorzetten, als het zo lastig is om lezers te vinden. Vind ik dan weer zonde van mijn werk.

    Om toch weer te gaan schrijven, ben ik weer begonnen aan een Star Trek fanfic met mijn gozer. Op een site voor onszelf. Een beetje zoals onze RPG Steamhawke was opgezet (www.steamhawke.com). Maar dan met z;n tweetjes. Ik weet nog niet eens of ik dat wel wil delen. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s