Monthly Goals: Oktober 2015

Oktober alweer, de tijd dat de herfst écht begint. Dagen worden korter, het is langer donker en daardoor heb ik ook veel minder lang de tijd om mooie foto’s te maken. Maar, zoals jullie misschien weten ben ik gek op de herfst. Daar hebben een paar van deze doelen van deze maand ook mee te maken. Kijk mee!monthly goals oktober 2015

Maar eerst natuurlijk een wrap-up van vorige maand. Ik zeg alvast van tevoren: ik schaam me een beetje als ik naar mijn doelen kijk, want ik heb het deze weken zo ontzettend druk gehad dat ik amper tijd had om aan mijn doelen te denken (een bestuursjaar is toch íets meer werk dan ik had gedacht). Goed, laten we eens kijken hoe het is gegaan deze maand.

monthly goals september 2015

Studiewerk goed bijhouden
Qua literatuur is dit echt keihard gefaald. Van alle literatuur die ik moest lezen de afgelopen weken, heb ik denk ik 20% daadwerkelijk gelezen. Daar moet ik dus nog heel veel van inhalen voor mijn tentamens. Toch ben ik ook wel trots op mezelf: qua deadlines ben ik dit jaar ontzettend gegroeid in vergelijking tot vorige jaren. Omdat ik elke week al mijn studeertijd inplan, heb ik mijn opdracht vaak al twee dagen voor de deadline af. Dat geeft veel rust, want nu hoef ik nooit meer te stressen en mijn opdracht één minuut voor de deadline in te leveren. Dit puntje is dus voor de helft goed geslaagd!

Spaarplan opstellen
Niet gedaan. Ten eerste geen tijd voor gehad, maar daarnaast wist ik ook niet heel goed wat er bij mij per maand in en uit gaat. Daarom heb ik deze maand wel een kasboekje bijgehouden, zodat ik iets meer inzicht heb gekregen in mijn in- en uitgaven.

Minstens 1x per week naar de sportschool
*Kruipt weg in een hoekje*
Dit is heel erg. Ik ben deze maand geen één keer naar de sportschool geweest. Ik heb als ‘vervanging’ één keer een zondagochtend gewandeld, en twee keer een Blogilates workout gedaan. Ik schaam me diep, dit moet écht beter. Toch is dit altijd het eerste wat erbij inschiet in drukke tijden, terwijl ik merk dat ik er wel erg behoefte aan heb. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Dat heb ik in stressvolle tijden echt nodig.

Kamer netjes houden
Dit is wel aardig gelukt! Soms was mijn kamer wel een rommel, maar zodra ik maar even tijd had ruimde ik dit meteen op. Dat is ook wel fijn, want een opgeruimde kamer draagt bij aan een opgeruimd hoofd.

Goed, dat kon dus beter afgelopen maand, extra fijn om met een ‘frisse’ maand te beginnen. Ik heb de volgende doelen voor mezelf opgesteld:

monthly goals oktober 2015

Een boswandeling maken
Nu de herfst is aangebroken wil ik daar graag van genieten zolang het nog kan. Voordat we het weten is het namelijk alweer winter, en de herfst is juist zo mooi! Ik wil graag een keer het bos in om te genieten van alle mooie herfstkleuren en de herfstsfeer. Daarna lekker thuis bijkomen met een warme chocolademelk.. Yes please.

Meer voor mezelf kiezen als dat nodig is
De afgelopen maand was écht een chaos. Een bestuursjaar is nu eenmaal veel zwaarder en veel tijdrovender dan ik in eerste instantie had gedacht. Soms maak ik dagen van 7 tot 23, waarna ik de volgende dag gewoon weer opnieuw begin. Dit moet anders, want op deze manier loop ik het écht niet voor. Daarom wil ik deze maand meer naar mezelf gaan luisteren als dat nodig is.

Zo min mogelijk onzinuitgaven doen
Deze maand heb ik dus een kasboekje bijgehouden en af en toe was dat best confronterend. Doordat ik bij de Albert Heijn werk haal ik daar heel snel iets te eten in mijn pauze of na mijn werk, wat toch weer voor een bedrag van meer dan €20 zorgde. Dat is dus niet per se nodig, net als al het eten wat ik op de uni koop. Daar wil ik deze maand dus meer op gaan letten!

Minstens 1x per week sporten
Oke, ik heb gemerkt dat het doel ‘1x per week naar de sportschool’ toch niet helemaal werkt voor mij, omdat ik het soms gewoon fijner vind om thuis te sporten of een rondje hard te lopen. Daarom heb ik dat doel veranderd in ‘1x per week sporten’. Zo kan ik zelf kiezen waar ik sport en wat ik doe. Op het moment dat dit online komt, ben ik me als het goed is aan het omkleden voor een goede workout, dus laten we hopen dat dit vol te houden is op deze manier!

Dat zijn mijn doelen voor komende maand! Wat zijn jouw doelen? 

8 gedachten over “Monthly Goals: Oktober 2015

  1. Dat zijn mooie doelen! Vooral die boswandeling is een echte aanrader, zeker als je écht wil ontspannen. Misschien geen slecht idee om die eerste ook op mijn lijstje te zetten… 🙂

  2. Het is ontzettend verleiderlijk om voor de pauze even iets makkelijkes te halen bij de supermarkt. Ook lekker, maar als je dat inderdaad wekelijks optelt: zonde van het geld. Maar ik heb er ook een hekel aan om na het opstaan brood te smeren voor de lunch … ik lig liever nog 5 minuten in bed. Dus om je goal een beetje te helpen: heb je een vriezer? Maak dan je lunchbrood op zondagmiddag en maak voor 5 dagen lunch! Vries het in en neem elke ochtend een pakje mee! Is ontdooit tegen 12 uur, dus op tijd voor de lunch. Een stuk fruit erbij en een kopje thee en je bent klaar.
    (Ik zou dan zelf weer voor één smokkeldag pleiten: een dag waarop je wél iets absurds lekkers voor net te veel geld mag kopen 🙂 Het leven moet wel leuk blijven.)

    Succes! En een boswandeling, daar doe ik aan mee!

  3. Boswandeling wil ik ook zeker doen! Eerst maar is die vriend van mij overhalen haha. Sowieso in de herfst is het heerlijk om buiten te lopen (zolang t niet regent dan :p).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s