New In | September 2015

Een nieuwe ‘rubriek’ op My Pink Fairytale! Ik vind het namelijk erg leuk om elke maand te laten zien welke boeken ik heb gescoord. Hier laat ik dus mijn gekochte/gewonnen/gekregen boeken zien van de afgelopen maand. Natuurlijk kocht ik de meeste boeken op het Boekenfestijn Utrecht, maar ook daarnaast heb ik weer wat boeken aan mijn collectie kunnen toevoegen.

New In September 2015

Sprookjes van Tolkien – J.R.R. Tolkien
Begin deze maand bracht ik een bezoekje aan de Kringkoop. Daar zag ik dit boekje, geschreven door de schrijver van Lord Of The Rings. Dit boekje gaat niet over LOTR, maar er staan drie sprookjes in die Tolkien heeft geschreven. Ik ben er nog niet in begonnen, maar het lijkt me wel heel erg leuk om eens anders werk van hem te lezen!

To Kill A Mockingbird – Harper Lee
Deze classic kocht ik bij boekhandel Adr. Heijnen in Den Bosch. Ik wilde deze al erg lang en toen ik hem in deze mooie uitgave zag liggen nam ik hem gelijk maar mee. Ik had namelijk nog boekenbonnen en die besloot ik in Den Bosch te besteden.

1984 – George Orwell
Nog een classic! Dit dystopsiche verhaal van Orwell vind ik echt geweldig, maar ik heb hem alleen maar in het Engels gelezen. Dit is de Nederlandse versie, en daar ben ik ook heel benieuwd naar. Misschien dat ik deze wel een keer ga lezen met mijn boekenclub, wie weet.

Volkssprookjes en Legendes uit Arabië
Ook deze kocht ik bij de Kringkoop, meer door de mooie illustraties (die je hier helaas niet kan zien, maar ik wellicht wel in een ander artikel als jullie dat leuk vinden?). Ik ben wel geïnteresseerd in andere culturen, en de 1001 sprookjes lijken me dan ook heel erg leuk. Volgens mij is dit meer een soort kinderboekje, maar dat maakt mij verder niets uit!

Breakfast At Tiffany’s – Truman Capote
Dit boek kocht ik voor de eerste bijeenkomst van mijn boekenclub. Afgelopen maandag heb ik hier een recensie over geschreven, dus die kan je terugvinden door op de titel te klikken. Ik vond het een prima novelle, maar was er niet echt van ondersteboven. Laatst heb ik ook de film gekeken en die vond ik heel erg leuk.

De 100 – Kass Morgan
Deze kocht ik ook in Den Bosch, omdat hij maar €12,50 kostte en ik over de TV serie veel lovende verhalen had gehoord van vriendinnetjes. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik vind het in ieder geval cool om weer eens een hardcover in mijn kast te hebben staan!

Pupil – Julie Kagawa
Ook deze kocht ik in Den Bosch doordat ik werd betoverd door de mooie kaft. Daarnaast had ik er op verschillende blogs al veel goeds over gehoord, de flaptekst sprak me aan én ik vind Julie Kagawa een geweldige schrijfster. Meer redenen had ik niet nodig. Helaas ben ik er nog niet aan begonnen, maar dat hoop ik wel snel te doen.

De Prinses – Kiera Cass
Tot mijn grote verbazing won ik deze maand twee boeken, waaronder De Prinses van Kiera Cass! Deze won ik bij Serendipity Books. Ik heb alleen nog maar het eerste deel van De Selectie gelezen, maar ik vind de covers zo mooi dat ik ze allemaal in mijn boekenkast wil hebben! Ik moet de andere delen dus nog op de kop tikken, maar dat komt uiteindelijk vast wel goed.

Zinsbedrog – Lizi Mulder
Ook dit boek won ik! Bij Boekboetiek deze keer. Extra leuk: het boek is gesigneerd! Dit is mijn allereerste gesigneerde boek. Het is een romantische thriller, waar ik heel benieuwd naar ben. Ook mijn moeder heeft aangegeven dat ze hem graag wilt lenen haha. Prima!

Avonturen van Sherlock Holmes – Roddy Doyle
Dit boek kocht ik ook bij de Kringkoop, en ik vind de uitgave echt prachtig. Het is een gebonden hardcover met prachtige illustraties. Op bol.com kost hij €35, en ik kocht hem voor €2 bij de Kringkoop. Dat voelt altijd zo goed haha, zoveel winst maken.

Dat waren mijn nieuwe boeken van deze maand! Samen met mijn boekenbuit van het Boekenfestijn komt dat neer op 20 nieuwe boeken. Ik hoop in oktober minder boeken te kopen, omdat ik écht moet sparen. Ach, we zien het wel (volgende maand).

Zou je van een van deze boeken een recensie willen lezen? Laat het me weten! 

4 gedachten over “New In | September 2015

  1. Wat een klassiekers, leuk zeg! Ben ik dol op! 1984, To kill a Mockingbird en Breakfast at Tiffany’s heb ik ook gelezen, natuurlijk in het Engels. Alledrie goede boeken! Go set a watchmen, ook van Harper Lee en een vervolg op To kill a mockingbird, vond ik enorm tegenvallen. Dus die zou ik niet kopen, ook al vind je To kill a mockingbird leuk, haha!

  2. Toevallig heb ik How To Kill A Mockingbird eergisteren besteld. Als het goed is kan ik daar vandaag in beginnen 🙂 Ik ben heel benieuwd! Die sprookjes van Tolkien lijken me ook erg leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s