College Abroad: Droomuniversiteiten

Al sinds ik op de universiteit zit, wil ik in mijn derde jaar een semester in het buitenland studeren. Eigenlijk wil ik dat al veel langer, maar sinds ik op de uni zit, weet ik zeker dat ik het wil. Nu ik in mijn tweede jaar zit, moet er daarom een hoop geregeld worden. Niet alleen is een semester in het buitenland erg duur (en moet er dus gespaard worden), je moet ook kijken welke vakken je wilt gaan volgen, of de universiteit een contract heeft met de VU (zodat je geen extra collegegeld hoeft te betalen) en nog meer van dat geregel. Die serieuze zaken laten we voor vandaag even varen, want ik wil graag de mooiste universiteiten laten zien waar ik heen zou kunnen.

Keele University – England

De campus van deze universiteit doet me echt denken aan een sprookje. Kijk nou! Keele ligt in Midden Engeland en is dus handig voor als je naast het studeren ook het land zelf wilt verkennen. Deze universiteit spreekt me in ieder geval enorm aan door het uiterlijk, moet je eens voorstellen hoe de bibliotheek er uit zal zien!

Keele Hall Library, Keele University (Staffordshire, England):

Edit: Ik besloot even te googelen en vond deze prachtige foto van de bibliotheek van Keele. Wauw, hier zou ik graag studeren.

University College London – EnglandDo I need to say more? Ik ben één dagje in Londen geweest en dat was geweldig, maar ik zou er graag nog een keer teruggaan. Ik vond het een geweldige stad, en ook de universiteit is niet mis! Het is een heel mooi gebouw wat me eerlijk gezegd een klein beetje aan het Witte Huis doet denken.

Ottawa University – Canada

Ik volg de blog van Soesja al een lange tijd, maar sinds ze een semester in Canada verblijft, ben ik helemaal aan haar blog gekluisterd. Wat een geweldige dingen maakt zij mee zeg! Canada lijkt me een geweldig land, er is zoveel moois te zien! Ottawa kende ik alleen van naam, maar de campus ziet er niet heel verkeerd uit. Zo te zien zit je ook midden in de stad, waardoor je je tussen colleges door niet hoeft te vervelen!

Saskatchewan University – Canada

Ik heb werkelijk geen idee hoe je deze naam uitspreekt, maar ook deze universiteit in Canada spreekt me erg aan. De campus is prachtig en de omgeving ziet er ook heel mooi uit. Met sneeuw (het semester loopt van september tot januari) ziet de campus er al helemaal betoverend uit.

Aarhus University – Denmark

De campus is misschien niet het mooiste van allemaal, maar ik heb gewoon een zwak voor Scandinavië. Door Denemarken ben ik alleen heengereden op de terugweg van mijn rondreis door Noorwegen, maar ik heb volgens mij nooit een voet op Deense bodem gezet. Het lijkt me een prachtig land en daarom hou ik deze keuze ook in mijn achterhoofd.

University of Oslo – Norway

Waaauw. Ook dit ziet er zo mooi uit. Noorwegen heeft twee jaar geleden echt mijn hart gestolen en sindsdien wil ik er graag naar terug, het liefst in mijn eentje. Studeren in Noorwegen lijkt me geweldig. Het is een rijk en welvarend land, dus je hoeft niet bang te zijn dat je aan iets tekort komt. Het is helaas wel één van de duurste landen van Europa, dus qua huisvesting en eten e.d. is het weer een nadeel, maar dat zien we later allemaal nog wel.

Dit waren in ieder geval de universiteiten die mij tot nu toe heel erg aanspreken. Ik heb werkelijk nog geen idee waar ik heen ga, misschien dat ik niet eens naar één van deze universiteiten ga. Maar dat zien we later allemaal nog wel. Natuurlijk neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar het perfecte semester abroad. Ik kan niet wachten om jullie er meer over te vertellen!

Wat vinden jullie van een semester abroad? Lijkt het jullie wat, of blijf je liever thuis? 

4 gedachten over “College Abroad: Droomuniversiteiten

  1. Ik heb achteraf echt spijt van het feit dat ik geen erasmus heb gedaan tijdens mijn studie.. Het lijkt me inderdaad een geweldige ervaring 🙂

  2. Ik heb het niet gedaan en heb het ook niet gemist. En toch een Brit aan de haak geslagen. En voldoende internationale contacten opgebouwd. Daarnaast zijn er voldoende uitwisselingsstudenten aan de Nederlandse universiteiten, waardoor je in Nederland een schat aan ervaring kan opdoen door met die studenten te praten over het land waar ze vandaan komen.

    Je moet niet alleen denken aan college’s volgend, en lessen kiezen, maar je ook staande weten te houden in een stad waar je niemand kent, waar je ook de gebruiken niet kent, en waar het lessysteem compleet anders is dan hier. Hoewel de VU best traditioneel is, en het beste aansluit op het Engelse stuffy systeem, is het echt een cultuurshock. The Guardian raadde Britse studenten juist aan om in Nederland te gaan studeren, vanwege de betere omstandigheden hier voor studenten. Neem dat ook mee in je overweging. En denk aan je studieschuld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s