Places I want to go: IJsland

Jeetje, het is een hele tijd geleden dat ik een Places I want to go artikel maakte! Dat komt natuurlijk door alle vakantievlogs, maar ik vind het wel heel leuk om dit soort artikelen weer te gaan maken. In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Geen stad deze keer, maar een land: IJsland!

Reykjavik - Iceland:

Ik wil al erg lang naar IJsland. Ik heb nou eenmaal een zwak voor Scandinavië, en volgens mij hoort IJsland daar ook wel een beetje bij. De sfeer, de natuur en de cultuur spreken me gewoon ontzettend aan. Als ik foto’s zie van wat IJsland allemaal te bieden heeft, maakt mijn hart echt een sprongetje.

Spectacular Skogafoss, Iceland. A must see for me, in the golden circle, just as stunning even without the beautiful rainbows I bet. you could spend forever chasing those pots of gold, or just enjoy that view.:

En dit soort plaatjes overtuigen me daar alleen nog maar meer van! IJsland staat bekend om zijn prachtige natuur en bijzondere natuurverschijnselen. Zo staat er een vulkaan op IJsland terwijl er geen tektonische plaatgrenzen botsen hier (ja, aardrijkskunde was mijn favoriete vak, haha). Zo´n soort vulkaan wordt ook wel een hotspot genoemd en het is nog onduidelijk hoe deze hier kunnen ontstaan. Desalniettemin zorgt dat voor prachtige natuurlandschappen.

The Blue Lagoon in Iceland is one of the country's most popular destinations. Swimming in the water is a great treat!:

De Blue Lagoon is een warme bron waar het water dus altijd een aangename temperatuur heeft. Zelfs in de winter kun je hier lekker zwemmen. Het water is 39 graden en één van de grootste trekpleisters van IJsland.

Geysir - Iceland. Saw this during our Golden Circle tour. Amazing shot here. Nature is so pure and at its finest in Iceland.:

Iets wat me ook geweldig lijkt om te zien, is een eruptie van een geiser. Je hebt twee geisers in IJsland: Geysir en Strokkur. Het water is wel 120 graden Celsium en daardoor is de eruptie ook zo spectaculair.

In IJsland kan je ook walvisspotten. Dat lijkt me echt prachtig en staat ook al lang op mijn bucketlist. Dit hoeft natuurlijk niet per se in IJsland, ik wil gewoon een keer walvisspotten. 🙂

We have been thinking about where we would most like to celebrate the winter solstice... Northern Light Magic cannot wait to see this wonder of the world!:

Deze foto kon natuurlijk niet ontbreken. Jullie weten waarschijnlijk al dat het zien van het noorderlicht één van mijn grootste dromen is. In IJsland kan dat! Nóg een rede om daar naartoe te gaan.

Reykjavik is een stad waar ik nog niet ontzettend veel over gehoord heb, maar waar ik wel heel benieuwd naar ben. Hier woont namelijk het grootste deel van de inwoners van IJsland. Ik vind het er niet uitzien als een ontzettend spectaculaire stad, maar wel gewoon heel gezellig en knus. En als je toch in IJsland bent, moet je hier natuurlijk wel even geweest zijn.

A View of Reykjavík, Iceland from the Top of Hallgrímskirkja ... {This is a memorable view for me. I loved the colorful buildings and the sea beyond them.}:

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of één van jullie wel eens in IJsland geweest is, en of het echt zo prachtig is als op alle foto’s. 

4 gedachten over “Places I want to go: IJsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s