Boekenfestijn Utrecht: €108,48 winst

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver: mijn eerste keer Boekenfestijn! Ik had van vorige Boekenfestijnen al genoeg hauls en verslagen voorbij zien komen, waarbij ik altijd mijn ogen uitkeek bij de stapels boeken voor zulke goedkope prijzen. Helaas had ik over het Boekenfestijn in Utrecht grotendeels negatieve verhalen voorbij zien komen. De YA sectie zou heel klein zijn en er zouden weinig leuke boeken te vinden zijn. Een beetje bang en met een slecht voorgevoel ging ik er dus heen, maar niets was minder waar: ik ben hartstikke goed geslaagd!

Foto 20-09-15 18 10 37

Monsters – A Beastiary
Nieuwprijs: €17,99
Gekocht voor: €0,99
Dit is echt niet normaal! Dit boek is op bol.com blijkbaar achttien euro. Achttien! En ik heb hem nog voor geen euro gekocht. Dit is echt waarom ik van het Boekenfestijn houd haha. Deze beastiary is niet echt een leesboek, maar een soort encyclopedie over monsters. Er staat informatie in over bijvoorbeeld vampiers, weerwolven, sirenen enzovoorts. Er staan ook hele gave afbeeldingen in.

Tunnels – Brian Williams
Nieuwprijs: €9,45
Gekocht voor: €2,99
Even een iets andere volgorde dan de foto, maar dit is het eerste deel van de serie Tunnels. Het verhaal lijkt me erg spannend en toen ik deze voor zo’n prikkie kon meenemen twijfelde ik dan ook geen moment.

Dieper – Brian Williams
Nieuwprijs: €11,80
Gekocht voor: €4,99
Het tweede deel van de Tunnels serie! Deze was iets duurder, maar kostte nog steeds bijna niks. De serie bestaat totaal uit vijf delen, dus als ik hem heel leuk vind zal ik de andere drie delen wel via een andere wijze moeten bemachtigen, maar dat komt vast wel goed.

Spells – Aprilynne Pike
Nieuwprijs: €29,96
Gekocht voor: €4,99
Helaas hadden ze op Boekenfestijn van veel series alleen deel twee of hoger. Spells is ook het tweede deel in de Wings-serie, maar m’n beste vriendin met wie ik was zei dat deel één echt héél leuk is. Ik besloot het er maar gewoon op te wagen en kocht deel twee, hopelijk dat ik binnenkort deel één nog ergens weet te scoren.

De geheimzinnige sleutel – Sarah Moore Fitzgerald
Nieuwprijs: €14,95
Gekocht voor: €4,99
Dit boek sprak me aan door de prachtige cover. Toen ik het verhaal op de achterkant las, vond ik het heel erg leuk klinken. Het gaat over tijdreizen en daar ben ik dol op! Ik ben heel benieuwd naar dit boekje. Het is ook lekker dun, dus goed voor mijn Reading Challenge haha.

The Clockwork Prince – Cassandra Clare
Nieuwprijs: €19,49
Gekocht voor: €5
Over dit boek heb ik heel erg getwijfeld, vooral omdat hij in het Engels is. Ik heb de boeken van Kronieken van de Onderwereld in het Nederlands, en ik wilde The Infernal Devices daarom het liefst ook in het Nederlands lezen. Toch kon ik dit prachtige Collectors Item (First Edition!) niet laten liggen voor €5.

Dat mysterieuze zwarte boekje is een agenda voor 2016. Ik had nog een goede agenda nodig voor 2016 en deze vind ik heel chill werken omdat je voor iedere dag een aparte bladzijde hebt. Zo kun je dus echt per uur je dag plannen. En hij was maar €4,99, dus daar hoefde ik het ook niet voor te laten.

Vogelvrij – Angus Donald 
Nieuwprijs: €9,49
Gekocht voor: €1,99
Dit boek kende ik totaal niet, maar een meisje met wie ik was kwam hiermee aanzetten. Het lag bij de romans en gaat over één van de bendeleden van Robin Hood. Voor €2 wil ik daarmee best een gokje wagen.

Stad van Verloren Zielen – Cassandra Clare
Nieuwprijs: €12,50
Gekocht voor: €7,50
Ik had gehoopt dat ik mijn hele TMI serie compleet kon maken tijdens Boekenfestijn (omdat ik dat op foto’s van andere Boekenfestijnen had gezien), maar helaas hadden ze alleen deel 5 nog toen ik er kwam. Niet héél erg, aangezien ik nu alleen nog maar deel 4 en 6 moet.

De Wolvenprinses – Cathryn Constable
Nieuwprijs: €12,95
Gekocht voor: €4,99
Ik twijfel nog steeds of dit een kinderboek is of niet, maar het verhaal klonk leuk, de cover was mooi, het boek was goedkoop én het boek is dus (dus goed voor mijn Reading Challenge). Meer argumenten had ik niet nodig dus dit boek heb ik op het laatste moment toch maar in mijn mandje gelegd. De beschrijving is best kinderlijk geschreven, maar het verhaal zelf klinkt best wel leuk. Ik denk dat ik deze dan ook snel zal lezen.

Herfstroos – Abigail Gibbs
Nieuwprijs: €14,95
Gekocht voor: €9,00
Mijn duurste aankoop van het Boekenfestijn was dit boek van Abigail Gibbs. Dit is deel twee in de serie. Ze hadden deel één ook liggen, maar die had een hele andere (en naar mijn mening minder mooie) cover, waardoor ik besloot alleen deel twee mee te nemen, en later deel één daarbij te zoeken. Het verhaal gaat over vampieren en klinkt best cool, dus ik hoop dat ik deel één snel vind!

Dit waren al mijn aankopen van het boekenfestijn. Al deze boeken nieuw zouden €153,48 kosten. Echter heb ik ze nu voor €45 euro gekocht. Dat is maarliefst €108,48 winst! Dit is de reden waarom ik besloten heb dat ik het Boekenfestijn WEL heel erg leuk vind. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen in deze boeken en ik zal zeker vaker een boekenfestijn bezoeken!

10 gedachten over “Boekenfestijn Utrecht: €108,48 winst

  1. Woooow, als je het zo bekijkt is het best wel veel winst idd! Ik weet de prijzen van mijn boeken niet meer, anders had ik ook een leuk overzicht kunnen maken van mijn winst :(.

    1. Haha ik moest ook goed nadenken inderdaad! Maar gelukkig had een vriendin veel dezelfde boeken, dus kon ik het zo een beetje achterhalen 🙂

  2. Ik reken het ook wel eens uit hoeveel winst ik gemaakt heb, zo leuk om te zien. Dat boek over monsters heb ik ook pas gekocht in Hasselt, heel leuk boek.

  3. Netjes hoor! Dat Monsterboek is best leuk en het eerste deel van Tunnels vond ik in het begin wat langdradig maar uiteindelijk werd het heel tof! Ik denk ook dat je de Wings-serie ook heel leuk gaat vinden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s