Tips: Londen in één dag

Twee jaar geleden heb ik een rondreis door Zuid-Engeland gemaakt. Eén ding wat op de planning stond, was een dagje Londen. Maar om de hoofdstad van Engeland in één dag te moeten bezichtigen, moet je goed plannen van tevoren. Daarnaast zul je moeten accepteren dat je niet alles kunt zien, want dat is gewoon onmogelijk. Toch heb ik (bijna) alle hoogtepunten kunnen zien, inclusief het shoppen op Oxford Street. Vandaag geef ik tips over hoe je je dagje Londen zo efficiënt mogelijk kunt benutten.

Wij hebben echt ontzettend veel gedaan in één dag: London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Buckinham Palace, Tower Bridge, Oxford Street, Picadilly Circus, St. James Park. Benieuwd hoe dat mogelijk is in één dag? Lees dan gauw verder! 

Sta vroeg op
Misschien een beetje logisch, wel heel belangrijk. Als je pas om 11 uur in de stad bent, ben je al veel uren verloren. Wij gingen met de trein van 8:00 waardoor we om 9:00 in de stad waren. Nu heb je lang de tijd om zoveel mogelijk te ontdekken. Het is misschien even vermoeiend, maar als je de volgende dag een rustdag inpland komt het vast goed.

Plan van tevoren je route
Het is slim om van tevoren te bedenken waar je heen wilt. Dan kan je namelijk je route uitstippelen en al eventuele openbaar vervoersopties bekijken. Wij hadden van tevoren besloten dat we de grote hoogtepunten wilden zien en planden daar de rest van de dag omheen.

Besteed niet te veel tijd aan lunchen
Tuurlijk, eten is belangrijk. Maar het is zonde om twee uur lang bij een leuk tentje te gaan zitten. In die tijd kan je namelijk zoveel andere dingen doen! Wij hadden op de dag zelf vlakbij Westminster Abbey een hotdog gehaald en deze gewoon ergens op een muurtje opgegeten. Misschien iets minder gezellig, maar wel véél sneller.

Stap uit bij Waterloo Station
Waterloo Station ligt heel centraal en vanaf hier kan je (bijna) alles lopend af. Je komt eerst langs het London Eye en wandelt Westminster Bridge over, recht tegen de Big Ben en Westminster Palace aan. Op deze brug heb je tevens prachtig uitzicht.  Wij zijn vanaf Westminster Abbey (waar we hebben geluncht) naar Buckingham Palace gelopen. Dit is ongeveer 15 minuten maar je komt wel typisch Engelse dingen tegen (telefoonhokjes, dubbeldekkers, dat soort taferelen).

En dan…
Vanaf Buckingham Palace zijn we door St. James Park teruggelopen, hebben een ijsje gegeten en hebben daar een metrostation gezocht (Metrostation Green Park). Vanaf daar zijn we naar Oxford Circus gereisd. We hebben daar best wel wat gewinkeld en zijn zo via Oxford Street naar Picadilly Circus gelopen.Toen we daar uitgekeken waren hebben we vanaf Picadilly Circus de metro genomen naar London Bridgde genomen. Vanaf deze brug heb je namelijk een heel mooi uitzicht op de Tower Bridge.

Daarna was het alweer tijd om avond te eten en dit deden we, super fashionable, bij de MacDonalds. Dat kost namelijk ook niet zoveel tijd. We hadden nog door kunnen gaan naar het eten, maar we waren alledrie kapot van deze dag dus besloten we maar lekker de metro terug naar Waterloo Station genomen.

Uiteindelijk was het een supervermoeiende, maar hele voldane dag, want we hebben ontzettend veel gezien. Natuurlijk is het handiger (en misschien leuker) om een paar dagen langer in Londen te vertoeven, maar voor ons was dit de enige optie. Daarom vind ik dat we het nog best prima gedaan hebben.

Ben jij wel eens in Londen geweest? 

9 gedachten over “Tips: Londen in één dag

  1. Wij gingen op school in één dag langs de Big Bang, Green Park, fanfare gezien bij het paleis, naar Camden Lock geweest, bezoek gebracht aan British Natural History Museum en hele wandeling langs de Thames. Ontzettend vermoeide maar geweldige dag! 😀

  2. Kan niet op één dag. Maar als je dan toch maar één dag hebt, heb je er wel het maximale uitgehaald en alles gezien wat je normaal ook op tv of in de films ziet.
    … Daarom is het des te leuker om dingen te zien die je dan juist niet ziet 🙂 En eten bij MacD in London? Ga dan naar een echte fish n chips shop. En voor de lunch naar Costa Coffee, of Pret a Manger.

    1. We hebben héél veel Costa Coffee gezien (en gedronken) tijdens de rondreis in Engeland, dus daar hebben we in Londen geen tijd aan besteed!

      1. Ik heb nog wel eens geprobeerd om een zak koffiebonen bij Costa te kopen, maar helaas, het meisje achter de toonbank begreep me niet, of ze hadden echt geen zakken boontjes. Costa koffie en een Pret sandwich: fantastisch 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s