De mooiste covers uit mijn boekenkast

In de negentien jaren van mijn leven heb ik aardig wat boeken verslonden. (Bijna) alle kinderboeken zijn inmiddels uit mijn boekenkast verdwenen en hebben plaats gemaakt voor Young Adult, fantasy en thrillers. Eigenlijk vind ik bijna alle covers uit mijn boekenkast mooi, maar er zijn een paar die er toch echt uitspringen. Ik weet dat er nog veel mooiere covers bestaan dan ik bezit, maar dit zijn in ieder geval de toppers uit mijn boekenkast.

Edelsteentrilogie Kerstin Gier

Edelsteentrilogie – Kerstin Gier
Afgezien van het geweldige verhaal dat zich in deze boeken afspeelt, vind ik de covers echt prachtig. De titels passen perfect bij de covers (of andersom) en ze geven heel goed de sfeer weer van het verhaal. Ik heb deze boeken in hardcover wat ze natuurlijk nog extra mooi maakt. ❤

De alchemist serie

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel – Michael Scott
Eigenlijk is dit niet helemaal eerlijk, want deze boeken zijn niet van mij maar van mijn zusje! Toch moest ik ze hier wel plaatsen, want ze verdienen hier naar mijn mening echt een plekje. Ik vind de covers echt ontzettend mooi en mysterieus ogen. Je ziet meteen dat het een raadselachtig verhaal is. Ik heb zelf alleen het eerste boek voor de helft gelezen en hoewel het een tikkeltje kinderlijk is (hoofdpersonen zijn vijftien volgens mij) vond ik het verhaal echt heel cool. Als Valerie de serie compleet heeft wil ik hem dan ook zeker gaan lezen!

Pupil Julie Kagawa

Pupil – Julie Kagawa
Het nieuwste boek uit mijn collectie, maar misschien ook wel de allermooiste. De schubben van het boek zijn namelijk 3D en ze glimmen. Ik werd verliefd op de cover en kocht het. Gelukkig heb ik van vele mensen gehoord dat het verhaal ook geweldig is. Dat moet ik alleen zelf nog gaan ontdekken.

De IJzerfae

De IJzerfae – Julie Kagawa
Julie Kagawa is een ster als het om mooie covers gaat. De IJzerfae kan er namelijk ook wat van. Ook deze boeken zijn voor een deel 3D en er zitten zelfs glitters op de kaften, supercool! Daarnaast zijn de hoofdstukken in het boek zelf ook heel mooi weergegeven. Ik vind deel één nog steeds het mooist, maar de rest hoort ook wel echt in deze post thuis.

Natuurlijk heb ik nog meer mooie covers, maar dit zijn echt mijn pareltjes.

Wat zijn jouw favoriete covers?

9 gedachten over “De mooiste covers uit mijn boekenkast

  1. Die van Michael Scott zijn inderdaad geweldig! De hele serie is zo gaaf (vooral het laatste deel, die maakt de serie zo compleet en goed) 🙂 Zelf ben ik ook dol op de covers van de boeken van Rick Riordan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s