Liebster Award

Door Zhanina van Logophile ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Dankjewel Zhanina! Deze award houdt in dat je vragen moet beantwoorden. Deze vragen zijn bij iedere ingevulde tag weer anders want.. De vragen worden bedacht door degene die jou genomineerd heeft! Ik vond dit heel leuk bedacht dus heb de award dan ook met beide handen aangenomen.

1. Neem het eerste ding uit je tas en zeg wat je voelt
Het eerste ding wat mijn hand raakte toen ik in mijn tas grabbelde, was een studieboek. Niet zo spannend dus! Het boek heet The Elements of Journalism. Op zich is het wel interessante stof maar ook heel taai (lees: academisch) waardoor ik er maar moeilijk doorheen kom. Ach, dan maar een leesboek lezen. 😉
2. Omschrijf wat het zo leuk maakt om in de maand waarin je jarig bent jarig te zijn
Wat een grappige vraag! Ik ben 26 juni jarig, midden in de zomer dus. Ik vind mijn verjaardag echt de perfecte datum. Het is warm en meestal is school net afgelopen, waardoor iedereen blij is door de zomervakantie die aangebroken is. Hoewel ik dus in de vakantie (of op het randje) jarig ben, is iedereen nog wel thuis, waardoor ik nooit problemen heb met verjaardagen vieren e.d. Perfecte datum dus. 🙂
3. Als je nog maar één ding zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Dan zou ik natuurlijk voor mijn lievelingseten kiezen. Gelukkig is dat niet héél ongezond: sushi! Ik zat nog te twijfelen tussen sushi of nacho’s, maar nacho’s zijn natuurlijk hartstikke ongezond, dus dan zou ik hartstikke veel aankomen, haha.
4. Wat is jouw levensmotto en quote?
Mijn lievelingsquote is denk ik: ‘If it’s meant to be, it will be.’ Soms loop ik namelijk te piekeren over van alles en nog wat. Dan stelt deze quote me heel erg gerust. Als het moet gebeuren, dan gebeurt het. Als het niet moet gebeuren, dat gebeurt het niet, maar dan komt het ook goed. Hier houd ik me altijd aan vast als ik me geen raad weet met sommige situaties.
5. Stel je zou mogen reizen naar waar je wilt, waar ga je heen?
Moeilijke vraag zeg. Ik wil overal heen! Het liefst zou ik elk puntje op de aardbodem ontdekken. Maar als ik één plaats zou mogen kiezen op het moment, dan zou dat de Noordkaap zijn in Noorwegen. Misschien gek omdat het relatief dichtbij is, maar het noorderlicht zien staat héél hoog op mijn bucketlist. Van onderdstaande foto ga ik dan ook bijna kwijlen.
6. Wat doe je het liefst in je vrije tijd? 
Lezen, bloggen, reizen, piano spelen, series kijken, films kijken, winkelen, zingen, leuke dingen doen met vriendinnen, uiteten en nog veeel meer!
7. Wat is je perfecte outfit? 
Casual maar toch vrouwelijk. Ik hou van makkelijke kleding die lekker zit, maar wil er tegelijkertijd elegant en vrouwelijk uitzien, alsof ik er veel tijd in heb gestopt. Blouses en een zwarte broek zijn hiervoor de perfecte oplossing!
8. Waarom blog je over dit onderwerp?
Haha, moet dat nog gezegd worden? Ik ben een boekenwurm in hart en nieren. Mijn hart lacht bij het aanzien van prachtige boekenkasten, boekenwinkels, het lezen van mooie verhalen en het opsnuiven van de geur van boeken. Echt, ik zou geen leuker onderwerp kunnen bedenken.
9. Welke trend vind jij het leukste op dit moment? 
Oei, ik hou me eerlijk gezegd niet héél erg bezig met trends qua fashion. Maar ik vind donkergroen heel mooi voor in het najaar. Volgens mij is/wordt die kleur wel hip, toch? 😉
10. Wat zou je graag willen bereiken met je blog? 
Hier heb ik lang over nagedacht. Ten eerste blog ik omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen. Liefde voor bloggen en schrijven zit gewoon in mijn genen, en zal ook altijd bij me horen. Daarnaast vind ik het heel erg leuk om mijn mening over verschillende onderwerpen te kunnen delen op mijn blog. Ik schrijf over alles wat ik leuk vind; van onzin tot dingen waar mensen misschien wél iets aan hebben. En het krijgen van leuke reacties op mijn blogartikelen waar ik veel tijd, liefde en energie in heb gestoken is daardoor extra leuk!
Hetgeen wat ik nog zou willen bereiken met mijn blog, is wat meer contact met andere (boeken)bloggers. Natuurlijk reageer ik op vele blogs (en zij op mij), maar ik heb nog nooit een blogger die ik volg in het echt ontmoet. Dat lijkt me echt hartstikke leuk, om bijvoorbeeld met een groepen boekenbloggers te gaan boekshoppen tijdens een meeting. Vaak lees ik daar wel eens iets over op andere boekenblogs en dan hoop ik toch dat ik dat ook eens kan doen!
Nog iets anders wat ik graag zou willen ‘bereiken’, (ik vind bereiken eigenlijk een verkeerd woord voor wat ik nu ga zeggen, ik bedoel eigenlijk gewoon dat het me ontzettend gaaf lijkt), om recensie exemplaren te mogen ontvangen van uitgevers. Hiermee bedoel ik helemaal niet dat ik overladen wil worden met gratis spullen, en daarom ben ik ook zéker niet gaan bloggen (anders had ik het waarschijnlijk al lang opgegeven), maar het lijkt me echt fantastisch om op deze manier nieuwe boeken te ontdekken die ik anders misschien nooit zou lezen (door tijd, maar ook geldgebrek).
11. Waar kan jij niet zonder? 
Familie, mijn telefoon, boeken en muziek. Voor de rest zou ik het denk ik wel redden. 😉
Ik heb niemand genomineerd deze keer, omdat ik echt geen inspiratie had voor tien originele vragen. Maar als je deze vragen op je eigen blog wil overnemen, mag dat natuurlijk!

6 gedachten over “Liebster Award

  1. Ik ben momenteel Het noorderlicht van Nora Roberts aan het lezen én ondertussen denk ik vaak aan de foto’s die mijn neef heeft getrokken toen hij de kans kreeg om dat knappe Noorderlicht in het echt te aanschouwen.

  2. Leuke vragen en antwoorden! Dat ontmoeten van bloggers in het echt lijkt mij ook vreselijk leuk! Alleen jammer dat ik ergens in the middle of nowhere in het oosten woon en niet in de randstad 🙂

    Dat kippenvel bij het noorderlicht komt mij bekend voor, zo mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s