De Cirkel – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Twee maanden terug schreef ik een recensie over Vuur, het tweede deel uit de Engelsfors trilogie. Laatst bedacht ik me alleen dat ik nog niets geschreven had over deel één uit deze geweldige serie. Een beetje vreemd misschien voor lezers die beide recensies willen lezen. Ik besloot dus om over De Cirkel ook een recensie te schrijven, ook al las ik het boek al twee jaar geleden.

De Cirkel Engelsfors 1

Algemene gegevens
Titel: De Cirkel
Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal bladzijden: 404
Genre:  Fantasy, Mysterie, Paranormaal
Serie: Engelsfors #3

Het verhaal
Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven. Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekken allemaal dat ze bijzondere gaven hebben. In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om dat te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer…

Mijn mening
In het begin kwam ik maar moeilijk in het verhaal. Wat een hoop personages! Het verhaal wordt geschreven vanuit vijf meiden, die allemaal hun eigen leven, familie en vriendengroep hebben. Dat zijn dus héél veel namen en details om te onthouden en aan het begin van het verhaal is dit best wel lastig. Toch wordt het langzamerhand steeds makkelijker en begin je de personages steeds beter te kennen. Ik vind het ontzettend knap hoe uitgewerkt de personages uit dit verhaal zijn. Dat maak je niet vaak mee in dit soort boeken. Elk van de meiden heeft zo’n ander karakter waardoor het verhaal ten alle tijden boeiend blijft.

Daarnaast is het verhaal naast de personages ook ontzettend spannend. In het begin, toen ik nog niet echt wist welke wending het verhaal zou nemen, vond ik het soms ook best wel eng. Ik las het boek meestal ’s avonds, en dan lig je soms wel trillend in je bed van de spanning! Dat soort boeken weten me wel altijd te boeien.

Het einde is zo ontzettend sterk en zo ontzettend spannend! Het verhaal heeft een plot twist die je op zich wel verwacht, maar de plot twist zelf is enorm onverwachts. Ik moest het stukje echt twee keer lezen om het tot me door te laten dringen, maar dat vind ik altijd geweldig aan verhalen. Het einde van het verhaal is echt bloedstollend spannend en toen ik het boek uit had moest ik echt even op adem komen. Wat een geweldig boek!

Eindoordeel
Het is even inkomen, maar toch raad ik iedereen aan die in het begin van dit boek struggles heeft om er doorheen te komen: blijf doorlezen! Hoewel het aan het begin allemaal een beetje overweldigend is, leer je de personages op een gegeven moment heel goed kennen, zo goed zelfs, dat het wel échte personen lijken. Daarnaast is het verhaal ook zo spannend dat je het boek heel snel uitleest. Ik geef dit boek een dikke vijf sterren.

5 sterren

Het boek is nu voor maar €10 te koop op bol.com!

Koop bij bol.com
  Heb jij De Cirkel gelezen?

11 gedachten over “De Cirkel – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s