Mijn favoriete boekquotes

Ik ben gek op quotes. Een paar jaar geleden hield ik zelfs fanatiek een quoteboekje bij waarin ik allemaal mooie zinnetjes opschreef die ik vond op WeHeartIt, Tumblr of ergens anders. Ook kom ik af en toe in boeken, films en series quotes tegen die ik echt heel erg mooi vind. Daarom vandaag een artikeltje met mijn favoriete quotes!

You can find happiness even in the darkest of times, if only one remembers to turn on the light 
– Albus Dumbledore

And in that moment, I swear we were infinite 
– The Perks of being a Wallflower

One must always be careful of books and what is inside them, for words have the power to change us
– Tessa Gray, The Infernal Devices

If you aren’t scared you ain’t human
– The Maze Runner

What makes you different makes you dangerous
– Divergent

I’m not sure anyone knows what they’re looking for until they find it
– The Heir

That is the thing about pain, it demands to be felt
– The Fault In Our Stars

There is no such thing as too many books
– Unknown

Do not pity the dead; Pity the living and above all those who live without love
– Albus Dumbledore

boek lezen

May the odds be ever in your favor
– The Hunger Games

Books are easily destroyed, but words will live as long as people can remember them.
– Tahereh Mafi

A reader lives a thousand lives before he dies
– George R. R. Martin

We must all face the choice between what is right and what is easy
– Albus Dumbledore

What is coming will come and we’ll meet it when it does
– J.K. Rowling

Books are uniquely portable magic
– Stephen King

Reading is dreaming with open eyes 
– Unknown

You only live once, but if you do it right, once is enough
– Mae West

Dit zijn alle quotes die ik tot nu toe bewaard heb, maar er zijn er natuurlijk nog véél meer. Daarom een oproepje aan jou: wat zijn jouw favoriete quotes? Ik heb het nodig voor een leuk projectje dus ik zou het leuk vinden als jullie zouden reageren!

Wat zijn jouw favoriete boek/film/series quotes?

9 gedachten over “Mijn favoriete boekquotes

 1. Goh, een echte favoriet heb ik niet – er zijn er immers ontzettend veel die ik mooi vind. Een heel deel quotes uit Harry Potter, maar ook quotes over boeken, quotes uit boeken én soms ook gewoon wijze woorden die zelfs niets met boeken te maken hebben. Ik hou ervan om ze in afbeeldingen te verwerken. Af en toe komen er zo enkele op mijn blog.

 2. So many books, so little time …
  Maar dat geldt alleen tot je 40ste, wanneer je grote kans hebt dat je erachter komt dat écht goede boeken van écht fenomenale schrijvers uitzonderlijk zijn, en weinig langskomen. Dus dan ga je geselecteerder lezen en sla je de zoveelste ‘kloon’ over.
  Ik ben nogal van Shakespeare. Mijn favoriete quote is van een sonnet (nr 23): To hear with eyes belongs to love’s fine wit. Voor mij geeft het aan dat je, als je leest, en dus je ogen gebruikt, je helemaal in een boek kan opgaan, zodat je bijvoorbeeld ook niets meer hoort. Men kan tegen mij praten als ik lees, maar ik registreer het niet eens. Ik lees, mijn ogen vullen al mijn andere zintuigen met een andere wereld. Ik ‘hoor’ met mijn ogen.
  Shakespeare is cool. Nog steeds.

  1. Ha! Aanvulling, want ik lees net een interview met Margaret Atwood (The Handmaid’s Tale):
   “Going online is addictive for the same reason that going to the post box is addictive. You keep thinking there’s going to be an Easter egg in there just for you.”
   Leek me wel ‘appropriate’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s