Licht – Michael Grant (Gone #6)

Oh jongens, ik denk dat ik in tijden niet zo’n erge book hangover heb gehad. Volgens mij heb ik twee jaar gedaan over het lezen van de Gone-serie, en elk boek vond ik weer even spannend. Toen ik laatst het zesde – en laatste – deel uit had voelde ik me zo ontzettend leeg! Nooit meer zou ik lezen over de avonturen van Sam, Astrid, Brianna, Dekka, Edilio, Quinn en alle andere kinderen uit de FAKZ. Hoewel ik over de vorige delen geen recensie heb geschreven vond ik dat dit laatste deel wel een plekje op mijn blog verdiende.


Algemene gegevens
Titel: Gone, Licht
Auteur: Michael Grant
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s: 365
Genre: Spanning, Mysterie, Science Fiction
Serie: Gone #6

Het verhaal
De koepel die de FAKZ al maandenlang van de buitenwereld afsluit, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. De kinderen van Perdido Beach kunnen de buitenwereld zien, en de buitenwereld ziet hen. Niemand weet wat er precies aan de hand is, maar iedere beweging binnen de koepel wordt geregistreerd door tv-camera’s. Intussen proberen Sam en zijn mede-overlevenden nog altijd te ontkomen aan de brute moordlust en manipulaties van de Duisternis. Kunnen zij de FAKZ ten einde brengen en de Duisternis verslaan? Hoop op een goede afloop lijkt dichterbij dan ooit, maar of dit terecht is…?

Mijn mening

Gone is zo een serie die je vanaf het begin al niet meer los laat. Vanaf het eerste boek was ik verkocht en móest ik weten hoe het verder ging, en eigenlijk is dat al die zes boeken lang zo gebleven. Je leert de personages door de boeken heen steeds beter kennen waardoor je van ze gaat houden of juist het tegenovergestelde. In dit boek neemt het verhaal een plotselinge wending als de ‘slechteriken’ uit de vorige delen opeens niet zo heel slecht blijken te zijn.

Het enige nadeel wat ik aan deze serie kan bedenken, dat het zes boeken lang ellende is. Er gebeurt geen één keer iets waardoor het even een tijdje rustig is in de FAKZ, en als dat wel gebeurt wordt die rust gauw weer verstoord door een nieuwe ramp. Dit zorgde er soms voor dat ik niet zo’n zin had om door te lezen omdat je niet echt blij wordt van het verhaal, maar tegelijkertijd moet je wel doorlezen omdat het zo spannend is, en omdat je ook wilt weten hoe het afloopt.

Mijn favoriete personages uit het hele boek zijn Brianna, Dekka en Diana. Ja, ik weet dat Diana een total bitch is, maar juist daarom vond ik haar leuk, ook omdat ze niet bang voor Caine was. Verder vond ik Edilio, Quinn, Sam en Astrid ook leuk, en Orc is in dit boek zeker flink gestegen op de ranglijst.

Wie ik niet kon uitstaan? Drake. Maar ik denk dat iedereen die mening met mij deelt. 😉

Het dankwoord ontroerde me een beetje. Vooral het stukje wat Grant naar zijn fans heeft geschreven kwam zo persoonlijk over. En het laatste zinnetje deed me echt wat: “Jullie mogen nu eindelijk de FAKZ verlaten.”

Eindoordeel
Dit boek, samen met de hele serie, is een aanrader voor iedereen die van bloedstollende spanning houdt. Als je dit boek leest moet je niet raar opkijken als je midden in de nacht nog steeds bezig bent omdat je het boek niet kan wegleggen. Ik heb ontzettend genoten van de boeken en heb soms echt gegruweld om de details die beschreven worden. Soms is het maar moeilijk te geloven dat het om kinderen van vijftien jaar en jonger gaat. Michael Grant heeft een geweldige wereld neergezet. Ik geef dit boek een dikke vijf sterren.

5 sterren

Licht is voor €19,99 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Licht – Michael Grant (Gone #6)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s