9x DIY’s voor boekenwurmen

Laatst toen ik een leuke DIY voor een cadeautje zocht stuitte ik op iets heel leuks: 27 Incredibly Clever DIY’s A Booklover Will Appreciate. De titel trok me meteen en ik klikte door. Oké, ik zou niet elke DIY in mijn huis willen, maar er zaten echt een paar hele gave tussen! De leukste (en makkelijkste, want ik ben geen DIY held) heb ik voor jullie uitgezocht en hieronder verzameld.

Write your favorite quote on a pillowcase using a fabric marker. 1. Beschreven kussenslopen
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een mooi handschrift (of iemand met een mooi handschrift), een textielmarker en een blanco kussensloop. Zoek je favoriete quote uit een boek (of meerdere quotes!) op en schrijf deze met de textielstift op de kussensloop. Zorg wel dat je iets in de kussensloop hebt liggen zodat het niet doordrukt op de andere kant. Et voila, een onwijs originele kussensloop die niemand anders heeft!

If you store anything but books in this Harry Potter inspired tote, you're doing things wrong.

2. Harry Potter canvastas
Hoe COOL is deze canvastas?! Harry Potter fans weten natuurlijk wat deze spreuk betekent (accio + hetgene wat je zoekt/nodig hebt, en het komt eraan gevlogen). Accio Books is natuurlijk heel toepasselijk. Knip een mal uit met de woorden, koop textielverf (spuitbus of gewone verf, wat jij het makkelijkst vindt) en verven maar!

You only need paper, a printer, Mod Podge, and a piece of wood to make your own fantasy book map art

3. Wereldkaart op Canvas
Wauw. Ik ben verliefd op dit idee. De kaart van Narnia op canvas ‘plakken’ met mod podge. Zelf nog nooit over nagedacht, maar het is zó makkelijk en ziet er zo cool uit. Ik zou die Narnia kaart wel heel graag in mijn kamer hebben hangen.

Turn your favorite page of your favorite book into an oversized piece of wall decor.

4. Schilderij van je favoriete bladzijde
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mooie lijst kopen en je favoriete bladzijde uit een boek vergroot afdrukken. Ziet er echt ontzettend cool uit als je het mij vraagt, en elke keer als je er naar kijkt word je er blij van omdat je je favoriete passage uit je favoriete boek ziet!

5. Boekenplank inlijsten
Boeken zijn natuurlijk stuk voor stuk kunstwerken. Waarom dit niet extra duidelijk laten zien door om je boekenplank een lijst heen te hangen? Je boekenplanken krijgen zo een extra fancy uitstraling en ze vallen gelijk veel meer op. Echt wel dat mensen nu een kijkje nemen op je boekenplank.

Mark your (book) territory with these adorable, free printable bookplates by Alice Carroll for Redbubble.

6. Printables voor uitlenen
Ik ben iemand die moeilijk zijn boeken uitleent omdat ik bang ben dat ik ze niet meer (of vies) terugkrijg. Maar als jij gerust je boeken aan iedereen uitleent, is dit ontzettend handig! Je hoeft deze printables alleen maar uit te printen en vast te maken in je boek (met lijm als je dat aandurft, of met een dubbelzijdig plakbandje zodat je het er nog uit kan halen). Je hoeft nu alleen nog maar mooi je naam op te schrijven en niemand vergeet nog dat ze het boek aan jou moeten terugbrengen. Tipje: als je zelf veel boeken uitleent zou ik zelf ook een lijstje bijhouden over welk boek waarheen gaat; om misverstanden en ruzies te voorkomen.

Lose a dust jacket? Protect that bare book with a fabric cover.

7. Rekbare kaften
Niet echt een DIY, wel heel handig: rekbare boekenkaften. Sommige mensen op de middelbare school gebruiken ze voor hun schoolboeken, maar waarom niet voor een leesboek gebruiken? Als je veel reist en een leesboek in je tas hebt, is het risico groot dat deze beschadigd raakt door andere spullen in je tas. Met deze kaften is dat verleden tijd! Ze zijn volgens mij gewoon te koop bij HEMA. Let op: wel alleen bij hardcovers gebruiken, bij paperbacks kunnen de kaften van de boeken om buigen.

Pair your favorite book memories with your favorite IRL ones using this book photo frame DIY.

8. Boek als fotolijstje
Voor deze DIY zou ik niet één van je geliefde boeken gebruiken, maar even een tripje naar de Kringkoop plannen. Met een stanleymesje snij je de afmeting van je foto uit de kaft, en plak je de foto erachter. Super origineel en ook leuk als cadeau!

Need some pointing in the right direction? This signpost bookend may help.

9. Wegwijzer
Een wegwijzer naar je favoriete fictionele wereld is altijd handig voor het geval je even vergeet waar je heen moet. Zoek een paar leuke plankjes uit en kerf je favoriete fictionele landen/werelden in de plankjes, of schrijf het gewoon met een permanente marker. Bevestig ze met seconden- of houtlijm aan een stok en zet deze vervolgens in een ander blok hout. Even werk, maar dan heb je ook wat. En je kan de wegwijzer zo groot maken als je wilt!

En dat waren ze dan alweer! Ik vind ze stuk voor stuk echt hartstikke leuk en ga snel aan de slag met een paar. Ik vind nummer 8 wel een heel leuk idee voor een cadeautje en nummer 3 wil ik écht op mijn kamer hebben.

Welke DIY vinden jullie het leukst? 

12 gedachten over “9x DIY’s voor boekenwurmen

  1. De wegwijzer is zo schattig! Misschien lukt het mij die na te maken.. Ik heb twee linkerhanden 🙈

  2. Eigenlijk vind het het boek als fotolijstje wel heel erg. Da’s boekmutilatie, in mijn ogen 😉 Ik denk dat ik voor de prints van landkaarten ga. Eigenlijk heb ik die ook. Ik heb hier nog posters met boeken-werelden, maar nog geen plek om ze op te hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s