Het meisje met de groene ogen – Siobhan Hayes

Soms heb ik even geen zin om een deel van een serie te lezen, en ben ik echt toe aan een stand-alone. Laatst had ik weer zo’n bui, en ik besloot ‘Het meisje met de groene ogen’ te pakken. Eerlijk gezegd heb ik deze een beetje in een opwelling gekocht op Boekenkraam, dus ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten. Dit boek heeft me zo ontzettend verrast (op een goede manier) dat ik er graag meer over wil vertellen.

het meisje met de groene ogen - siobhan hayes

Algemene gegevens

Titel: Het meisje met de groene ogen
Auteur: Siobhan Hayes
Uitgeverij: Van Goor
Pagina’s: 245
Genre: Thriller, Mysterie, Paranormaal, Spanning

Het verhaal
Een snelle blik door het raam van de schoolbus verandert alles voor
Katy Rivers. Een mysterieus meisje met bijna lichtgevend groene ogen staart haar aan, en vanaf dat moment achtervolgt zij Katy. Ze kent al haar gedachten en is overal. Wat is het verband tussen hen? En wat is de macht van de smaragdgroene hanger die ze aan Katy geeft?
Ik ben alles wat jij niet bent en ik ga je leven overnemen.
Ik ben je ergste nachtmerrie…
Deze huiveringwekkende woorden drukken Katy geleidelijk in een hoek, waardoor ze vervreemd raakt van iedereen die haar lief is, zelfs van haar moeder. Alleen haar beste vriend Luke houdt vertrouwen in Katy en samen proberen ze een manier te vinden om het meisje met de groene ogen te verslaan. Maar zij is vastberaden om Katy te worden, al wordt het haar dood…

het meisje met de groene ogen flaptekst

Mijn mening
Ik begon in dit boek met in mijn achterhoofd de gedachte ‘ik zie wel hoe het loopt’. Ik had niet heel veel over dit boek gehoord, maar ik besloot hem gewoon maar te lezen als tussendoortje. De eerste paar hoofdstukken vond ik een beetje vreemd en ik kon het boek nog makkelijk wegleggen. Maar toen ik eenmaal voorbij bladzijde vijftig was, werd het verhaal steeds spannender en mysterieuzer. Ik kreeg soms echt de bibbers van sommige stukjes.

Geneviève is een uiterst mysterieus personage, waarvan ik nog steeds niet helemaal weet wat ik van haar vind. Katy beschrijft haar als uiterst mooi en elegant, maar ze doet dingen die echt niet door de beugel kunnen. Zo probeert Geneviève de vriendengroep van Katy tegen haar op te zetten, en zelfs Merlin, het vriendje van Katy is niet veilig voor de streken van Geneviève.

Gelukkig heeft Katy ook nog een beste vriend, Luke, die haar helpt de waarheid te achterhalen. Op een gegeven moment komen ze achter steeds meer dingen waardoor ik me begon af te vragen of er geen paranormaal randje aan het verhaal zat. Die vraag houd je eigenlijk de rest van het verhaal vast. Dit stuk van het verhaal vond ik het leukst, omdat het echt super mysterieus was en zelfs ook wel een beetje eng af en toe.

Het verhaal is vlot geschreven, waardoor ik hem snel uitgelezen heb. De laatste 150 bladzijdes heb ik ’s nachts gelezen (let op: bij sommige stukjes werd ik daardoor extra bang, haha), dus je legt het boek op een gegeven moment echt moeilijk weg.

Het einde is echt een enorme plottwist. Alles wat ik dacht ontdekt te hebben, werd weer helemaal omgedraaid. Ik moest de ontknoping wel twee keer lezen, omdat ik het anders moeilijk kon geloven en ik ervan overtuigd was dat het anders moest zijn. Ja, het einde was echt een schok.

Eindoordeel
Ik vond het echt een heel leuk en spannend boek. Toch vraag ik me nog een paar dingen af die in het boek niet echt beantwoord werden. Geneviève blijkt dus een doodnormaal meisje van vlees en bloed te zijn, maar toch kan ze uit het niets opduiken en verdwijnen. En als het goed ging met Katy, werd Geneviève minder mooi en andersom. Dat vond ik eerst heel fascinerend en ik wist zeker dat dat met de ontknoping te maken zou hebben, maar hier werd aan het einde van het boek helemaal geen aandacht meer aan gegeven en dat vond ik heel erg jammer. Toch krijgt dit boek van mij vier sterren, omdat het me van begin tot eind mee heeft gesleept.

4 sterren

Het meisje met de groene ogen is voor €18,50 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van dit boek? 

5 gedachten over “Het meisje met de groene ogen – Siobhan Hayes

  1. ah dit klinkt wel als een boek voor mij! ik hou wel van het spannende 🙂 alleen zal ik het niet ’s nachts lezen dan word ik bang, haha XD

    1. Haha ja ik las een gedeelte ’s avonds in bed, en had soms wel een beetje de kriebels! Maar dat maakt het ook wel weer tot een boek dat je snel uitleest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s