10x Bookconfessions

Dat ik een grote boekenwurm ben moge inmiddels wel duidelijk zijn. Heel lang geleden schreef ik een post over tien Food Confessions, maar ik bedacht me laatst, waarom doe ik dat niet over boeken?

1. Het klinkt echt ontzettend nerdy, maar echt een groot deel van mijn leven bestaat uit boeken. Als ik geen tijd heb om te lezen, denk ik aan lezen en boeken. Als ik geen zin heb om te lezen, kijk ik filmpjes van mijn favoriete Booktubers. Als ik te moe ben om te lezen, lig ik op bed en staar ik naar mijn boekenkast. Yep, een echte booknerd dus.

2. Ik ben ontzettend zuinig op mijn boeken. De enige aan wie ik mijn boeken uitleen, is mijn beste vriendin die ook boekverslaafd is. Zij weet namelijk hoe vervelend het is om een boek beschadigd terug te krijgen, dus doet zij er altijd zuinig mee. Als ik een boek per ongeluk beschadig voel ik me ook de hele dag rot erover. Eén keer viel een boek dat ik net nieuw had per ongeluk uit mijn tas terwijl ik op de scooter zat. De hele kaft was toen beschadigd en ik kon echt wel janken. Ik weet dat sommige boekenliefhebbers het juist leuk vinden als hun boek imperfecties heeft, maar ik hou ze liever zo goed als nieuw.

3. Ik krijg dan ook echt de kriebels van mensen die ezelsoren maken in boeken. Zo zonde! Hoe moeilijk is het om een boekenlegger te gebruiken, al is het maar een stukje papier? Mensen die ezelsoren maken mogen nóóit mijn boeken lenen, haha.

4. Ik heb zo’n dertig ongelezen boeken in mijn kast staan, maar toch kan ik het niet laten om nieuwe boeken te kopen. Ik heb een keer afgesproken met mezelf dat ik pas een nieuw boek mocht kopen als ik vijf ongelezen boeken uitlas. Van die afspraak is alleen nooit iets terecht gekomen, want als ik ergens een boek voor een prikkie zie liggen moet ik hem gewoon meenemen!

5. Begin september ga ik voor het eerst naar het Boekenfestijn in de Jaarbeurs Utrecht. Ik hoor er hele gemengde verhalen over. Sommige boekenliefhebbers vinden er alles wat ze zochten en komen met meer dan twintig boeken thuis, anderen zijn een beetje teleurgesteld over het aanbod. Ik ga in ieder geval goed sparen zodat ik genoeg geld bij me heb. Ik hoop dat ik vooral mijn series compleet kan maken.

6. Ik weet dat een ereader super praktisch is, maar mij maak je er echt niet gelukkig mee. Het gevoel van een fysiek boek in mijn hand, de geur en echte bladzijdes omslaan maakt mij zo gelukkig dat ik het nooit zou willen inruilen voor technologie. Alles wordt tegenwoordig al opgeslokt door digitale oplossingen, boeken geven mij juist ontsnapping daaraan. Al is het soms wel onhandig als ik een dik boek mee moet in het OV, maar dat nemen we maar voor lief.

7. Het gebeurt regelmatig dat ik in bed lig en tegen mezelf zeg: ‘Oke dan, nog één hoofdstuk.’ Om vervolgens pas om drie uur ’s nachts te gaan slapen als het boek uit is.

8. Het liefst lees ik in combinatie met een enorme beker thee. Ik heb een tijdje geleden een enorme mok gekocht bij de Xenos waar geloof ik wel een halve liter in past. Zo hoef ik niet zo vaak op te staan om thee te zetten. Heerlijk!

9. Als ik boeken lees nadat ik de film heb gezien (op het moment: Prince Caspian van Narnia) zet ik de soundtrack zachtjes aan op de achtergrond voor extra beleving.

10. Soms lees ik wel drie boeken door elkaar. Eén boek bij mijn vader, één boek bij mijn moeder en een dunnetje voor in het OV. Anders is het zo’n gesleep en raak ik het overzicht zo snel kwijt.

Wat zijn jouw book confessions?

12 gedachten over “10x Bookconfessions

  1. Beschadigde boeken vind ik leuk, maar pas als ze uit elkaar vallen door het vele lezen. Ik ga het niet expres verminken ofzo, zou ik niet kunnen! Laatst las ik een biebboek met ezelsoren én alle regels gemarkeerd. Verschrikkelijk!

      1. Op school zijn wij verplicht in onze (literatuur)boeken te markeren maar ik doe dat altijd met pijn in mijn hart.

  2. Super herkenbaar! En het boekenfestijn is zeker een aanrader 🙂 het aanbod verschilt natuurlijk per keer, maar ik kom altijd wel met een leuk aantal boeken thuis.

  3. Ik snap je helemaal over het digitale boek gedeelte, ze denken dat ze alles makkelijker kunnen maken door alles digitaal te doen, maar ze begrijpen niet hoe gelukkig je kan worden van een echt boek doorbladeren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s