Reisvlog VI: Venetië

Klik hier als je de video niet kunt zien

Op 23 juli 2015 bezochten we Venetië, een stad die al heel lang op mijn bucketlist stond. De wekker stond heel vroeg (6:30) want we moesten de trein om 7:55 halen vanuit het station Levico Terme. Om 10:30 kwamen we aan in Venetië en het eerste wat me opviel was dat het enorm warm was! In de trein stond de airco heel koud waardoor het contrast met de buitenlucht ontzettend groot was. We kochten een kaartje voor de taxiboot (€7,50). Dat was echt ontzettend heet en druk, maar wel leuk om een keer mee te maken en een stuk goedkoper dan een gondel (€80 voor tien minuten).

Venetië zelf was echt prachtig, met op elk verborgen pleintje weer een nieuwe schitterende kerk of gebouw. De grachten, bruggetjes en steegjes waren ontzettend romantisch en typerend voor Venetië, het was echt net zo mooi als in de film. We hebben de hele dag rondgelopen en zoveel mogelijk proberen te zien, maar dat is nog lang niet allemaal gelukt. Ik wilde bijvoorbeeld heel graag een kijkje nemen bij de universiteit, maar dat ging gewoon echt niet lukken omdat dat helemaal in een uithoek van de stad ligt.

Ben jij wel eens in Venetië geweest? 

5 gedachten over “Reisvlog VI: Venetië

  1. Venetië ziet er echt fantastisch uit zeg! Mijn zusje heeft tijdens haar backpack-vakantie speciaal een treinkaartje naar Venetië gekocht (90 euro!) omdat ze er zo graag naartoe wilde. Ik wil nu ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s