Plog: Dagje meelopen bij METRO

Afgelopen maandag had ik zoiets ontzettend leuks: ik mocht samen met studievriendinnetje Iris een dagje meelopen bij een journalist van Metro. Deze gratis krant ligt vaak in het OV en ik blader er vaak doorheen, maar maandag mochten we dus meekijken hoe zoiets gemaakt werd (in één dag, want het is een dagblad). Als klap op de vuurpijl mochten we ook nog mee naar een interview bij Radio538, waar Coen en Sander geïnterviewd werden. Het was écht een topdag. Ik heb netjes gevraagd of ik de dag door foto’s mocht maken en gelukkig mocht dat. Kijk mee!

uaUNvn6chCgbxSK9h4Q7xPqu1M5t-df-MtRiAUKZB6I

Outfit of the day

De wekker ging vroeg; om 7:30 ging mijn bus richting Amsterdam. Ik maakte nog snel even een foto van mijn outfit voordat ik wegging: een grijze broek, doorschijnend blousje en zwarte sandaaltjes. Ik was er klaar voor!

7kADuziIOXqHJaGVXZ70tYfhbhSpemWQuM7eDCQ-7hc

Ik had opeens echt ontzettend veel haast en haalde de bus nog maar net! Ik weet niet waar ik de tijd vandaan heb gehaald om deze gestressde foto te maken, haha.

os4yPr-i5JzsVJuuQ9ECB6exdg3vMn4cGXed-4EIJi4

Om 08:45 kwam ik aan op Amsterdam Sloterdijk waar ik afgesproken had met Iris. Die kwam iets later, dus haalde ik snel even een Caramel Macchiato bij de Starbucks. Daar gaf de cassière me per ongeluk iets teveel geld terug, waardoor ik koffie had voor €0,25! Ik kwam er trouwens pas later achter, anders had ik het geld natuurlijk wel teruggegeven. Terwijl ik op Iris wachtte las ik nog wat. Het boek is echt zo spannend! Tegen de tijd dat jullie dit lezen heb ik hem vast al uit.

Nog een beetje slaperig op de foto (in vergelijking tot Iris), maar hier liepen we richting het kantoor.

pF2zhvol11RV0cgTT_xK8DozAgHflw8nojx_NpMaaHw

Het was nog even zoeken naar het gebouw, maar gelukkig waren we netjes op tijd. Zo zag het gebouw er van de voorkant uit; zo ontzettend gaaf! Ons hart begon hier al sneller te kloppen haha, terwijl de dag nog moest beginnen.

1CIjNREqccQbi3y2rjIdgfoiMBXH8wolYy2XcgS3K6g

Wachten tot we opgehaald werden door Erik Jonk, de journalist met wie we de hele dag zouden meelopen. Deze kranten lagen op de wachttafel, zo’n gek idee dat die gewoon in dat gebouw gemaakt worden.

ZqSsu1OkI4lQ2kDd5ui22RjFGxJn5J_Fh6JDlJkbaz4

Haha, hier voelde ik me wel even heel cool hoor. We hebben eerst anderhalf uur op de redactie doorgebracht. Daar kregen we echt van alles te zien; wat een journalist op zo’n dag doet, hoe hij onderwerpen bepaalt voor de krant van morgen en hoe alles verdeelt is. We mochten ook een vergadering bijwonen van de afdeling ‘entertainment’. Hier besprak iedereen de onderwerpen met elkaar, en hoe ze dat wilden gaan schrijven etc.

GeGoZV8nYRmMRU6m_EDt5mPILcFAmVHvdpZ6tX5vsGk

Na de vergadering, om 10:15, reden we richting Hilversum waar de studio van Radio538 en SlamFM is. Het interview was om 11:00 gepland, maar hier stonden we in de file door een brug die heel lang open bleef staan. Gelukkig was dat verder geen probleem en uiteindelijk waren we maar vijf minuutjes te laat.

C5NsESZiYoT5jGtZPIvQUJaj67HPFF2yfxocMsAA9vY

En alweer zo’n toffe bagde. We moesten ons ook helemaal intekenen en kregen daarna een kleine rondleiding door het kantoor. We hebben zelfs even de studio in mogen spieken en daar zat Menno de Boer te draaien. Echt zo gaaf! Na een kopje thee uit het koffieautomaat gehaald te hebben gingen we richting de kamer waar Coen en Sander op ons zaten te wachten.

dAUe9L68gA0NOCajQN103H9IHK-RtI12tBx6K3Qp88Y

Het interview was echt heel erg tof om bij te wonen. Coen en Sander zijn echt hele relaxte jongens waardoor ik soms even niet meer in de gaten had dat het een interview was. Aan het einde mochten Iris en ik ook nog vragen stellen, maar dat wisten we niet van tevoren waardoor we een beetje met onze mond vol tanden stonden. Jammer! Gelukkig konden we wel nog even met ze op de foto; en die foto werd zelfs op de Instagram-pagina van MetroHolland geplaatst!

YOXsMUIFGAxImoTISFrZsXhEY74m1c7JK3-7HNpjIW0

Weer terug in Amsterdam gingen we naar de kantine, waar ze ontzettend veel lekkere dingen hadden. Iris en ik namen allebei een panini en een verse smoothie van aardbeien, yoghurt en honing. Het was heel lekker en voor de rest van de middag zaten we goed vol.

De rest van de middag hebben we weer op de redactie gezeten en meegekeken bij verschillende afdelingen. Het was ook heel erg gaaf om te zien hoe de vormgeving van zo’n krant nu eigenlijk werkt. Daar zijn we zeker een uur mee zoet geweest, want dat was allemaal best ingewikkeld! Rond een uur of vier was de meeloopdag afgelopen. Na iedereen bedankt te hebben liepen we glunderend het gebouw weer uit. Ik wist al zeker dat ik journalist wilde worden, maar dit heeft mij (en Iris) alleen nog maar meer bevestiging gegeven. Wat een dag!

Café en Lounge Bar Luminaa Amsterdam

Omdat we elkaar de hele vakantie nog niet gezien hadden, besloten we naar Leidseplein te gaan en daar wat te drinken en te eten. We zaten eerst op het terras bij Luminaa, een best wel dure bar, maar wel ontzettend chill! Hier hebben we gezeten totdat we een beetje honger kregen.

na_wzAdMrmKQBXE7nHUwgj1J4C9mwzRXT-pKDlgz28k

We besloten ook nog even snel de H&M binnen te wippen en daar kocht ik deze mooie sjaal. Het is een soort crèmekleur met donkerblauwe en oudroze bloemen. Ik ben er ontzettend blij mee! D8GQ-lTEvl3not_9WdF3MZ9SxjY17WETlEwuWKBkINg        Bij een restaurant in de Korte Leidsedwarsstraat ploften we neer voor het diner. Ik had zin in Mexicaans, maar Iris wilde liever pasta. Zo gezegd zo gedaan; we vonden een restaurant die Mexicaans én Italiaans serveerde. Beter kon niet! Omdat we zo’n honger hadden bestelden we knoflookbrood vooraf. Als hoofdgerecht had ik nacho’s, mijn lievelingseten! Het was echt heerlijk en ik he er ontzettend van genoten. TqPuSzvwZONNyUVebKDm507l118PKHKcO14U6Jd8H4U  Iris en ik!

VocMfjQZzfyJlWbzElYI4GHWA95PrN9WQiwpJRUxGEE

Eenmaal thuis was ik echt helemaal gesloopt. Het was een lange dag geweest, maar zo ontzettend leuk en leerzaam! Ik weet zeker dat ik dit later ook wil doen, zijne het misschien ergens anders dan mij Metro. De informele sfeer die er hing vond ik ook heel prettig; lang niet iedereen was in pak en er liepen genoeg mensen in hun spijkerbroek rond. Bij Radio538 was het ook heel erg leuk. Daar kregen we na afloop van het interview zelfs nog deze leuke goodiebag!

Natuurlijk wil ik Erik Jonk heel erg bedanken voor deze fantastische dag!

Lezen jullie de Metro wel eens? 

7 gedachten over “Plog: Dagje meelopen bij METRO

  1. Ahh wat superleuk! Ik lees altijd in de trein, wat gaaf dat jullie mee mochten lopen! En naar 538 ook nog, zeker een topdagje 🙂

  2. Oh, gaaf zeg! Lijkt me heel tof om zo’n dagje mee te lopen en ik zou me inderdaad ook heel cool voelen door zo’n badge!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s