The Infinity Dreams Award

Door Marcia van ‘met het Oog op de Toekomst’ ben ik genomineerd voor The Infinity Dream Award. Wat een eer! Sinds die vier maanden dat ik blog is er ontzettend veel leuks voorbij gekomen, maar nog geen nominatie voor een award. Dus dankjewel Marcia! Het is de bedoeling om zeven dromen op te noemen. Dat was nog best lastig, maar uiteindelijk is het me gelukt.

Ik droom ervan om journalist te worden
Al sinds de basisschool wist ik welke richting ik later op wilde. Nu ik al meer dan een jaar op de universiteit zit, is die richting niet veranderd. Ik studeer nu Communicatie en Informatiewetenschappen, met als afstudeerrichting Journalistiek. Alles wat daar mee te maken heeft, maakt me zielsgelukkig. Ik wil verhalen vertellen aan de wereld die anders verborgen zouden blijven, ik wil mensen laten zien dat er méér is dan alleen de oppervlakte. Dat er op dit moment weinig banen zijn in deze sector schrikt me niet af. Dit is iets dat ik voor meer dan honderd procent zeker weet, dus ik vind wel een manier om mijn doel te bereiken.

Ik droom ervan om de wereld te zien
Dit gaat eigenlijk een beetje gepaard met het vorige. Ik wil de wereld zien. En dan niet alleen New-York of Parijs, maar juist de plekken waar niemand komt, de plekken die mensen een beetje vergeten zijn of juist de plekken die nog ontdekt moeten worden. Floortje Dessing is op dit gebied echt mijn idool. Zij mag zulke ongelofelijke dingen voor haar werk doen, en ik zou zonder twijfel met haar ruilen.

Ik droom ervan om ware liefde te vinden
Op dit moment ben ik nog happy single, maar het lijkt me geweldig om op een dag zo verliefd te worden (en te blijven) dat ik nooit meer anders wil. Dat hoeft nog niet per se nu, liever niet zelfs. Ik ben immers pas negentien en het bevalt me prima in mijn eentje. Maar ik hoop dat ik over tien jaar mijn soulmate tegenkom en met hem de rest van ons leven samen blijf.

Ik droom ervan om kinderen te krijgen
Ook hier moet ik nu nog even niet aan denken, maar ik weet zeker dat ik op een dag kinderen wil. Ik kan nu al smelten bij vertederende babygezichtjes (of voetjes!). Ook lijkt het me superleuk om allerlei mooie namen te gaan bedenken. Een boekenliefhebber als ik zal nooit voor een standaard naam gaan, dus ik ben nu al benieuwd wat het later wordt haha.

Ik droom ervan om een boek te schrijven
Niet alleen ben ik gek op lezen, schrijven is ook een grote hobby. Dit gaat vooral in vlagen, want ik heb al heel lang niet meer geschreven, maar als ik het doe, vind ik het heerlijk! Eerder al hebben jullie kunnen lezen over mijn openbare verhalen op Wattpad, maar ik heb ook nog een aantal verhalen op mijn laptop staan die nog niet klaar zijn om gedeeld te worden. Het lijkt me echt geweldig om een boek te schrijven en uit te geven. Dat is een grote droom die ik al sinds klein meisje heb, dus die geef ik ook nog lang niet op.

Ik droom ervan om iets goeds te doen voor de wereld
Ik probeer al zo goed mogelijk voor anderen te zijn in het dagelijks leven. Zo groet ik iedereen altijd vriendelijk op straat, hou netjes de deur voor andere mensen open en geef af en toe een euro aan een dakloze of aan een goed doel. Toch lijkt het me nóg mooier om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeeld op een school in Afrika. Zo heeft een vriendinnetje van mij bijvoorbeeld twee maanden Engelse les gegeven aan basisschoolkindjes in Tanzania. Zoiets lijkt me echt geweldig.

Ik droom ervan om het Noorderlicht te zien
Vorig jaar zomervakantie heeft Scandinavië mijn hart gestolen. Zo heb ik zelfs al wilde plannen om volgend jaar zomervakantie in mijn eentje terug te gaan. Iets wat echt héél erg hoog op mijn bucketlist staat, is het Noorderlicht bekijken, oftewel aurora borealis. Ik vind het Noorderlicht zoiets magisch en ik moet en zal dat ooit met eigen ogen aanschouwen, het liefst in Noorwegen. Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor zulke natuurwonderen. Zo zette ik vannacht bijvoorbeeld mijn wekker om 3:00 omdat er vele vallende sterren te zien waren. Maar het Noorderlicht is natuurlijk net een stukje specialer, omdat je dat alleen op sommige plekken kunt zien.

Ik vond het heel leuk om na te denken over mijn grootste dromen, en word dan ook helemaal warm van binnen als ik er over schrijf. Nogmaals bedank ik Marcia, neem zeker eens een kijkje op haar blog als je van dystopische boeken houdt!

Ik nomineer:
Melisa van MiDiversity
Liz van Columus

Wat zijn jouw grootste dromen? 

8 gedachten over “The Infinity Dreams Award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s