Boeken die ik meerdere keren heb gelezen

Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk verschillende boeken lezen. Er zijn immers zulke gave verhalen! Toch heb ik een aantal boeken die ik, mede vroeger, meerdere keren heb gelezen. Toen ik vijftien was, was ik geobsedeerd door The Hunger Games. Die boeken zijn ook de start geweest van mijn boeken verslaving in het YA-fantasy genre. Daarnaast zijn er nog een paar boeken die ik meer dan 3x heb gelezen. Kijk mee!

De Hongerspelen – Suzanne Collins
Zoals ik dus net al vertelde, had ik in de derde klas een obsessie met De Hongerspelen. Het eerste boek heb ik dan ook 8(!) keer gelezen. Acht! Dat kan ik me nu echt totaal niet meer voorstellen, maar het is met de film nog veel erger. Die heb ik denk ik wel twintig keer gezien. Ach, het was een hele leuke tijd. Ik vind het nog steeds een geweldig verhaal, maar ik zou niet zo snel meer een boek acht keer lezen.
Vlammen heb ik overigens ‘maar’ drie keer gelezen, en Spotgaai twee keer. 
De Hongerspelen beschadiging

Door mijn liefde voor dit boek is de cover helaas flink beschadigd, maar aan de andere kant vind ik dat juist heel leuk. Je kunt gewoon zien met hoe veel plezier ik deze boeken heb gelezen (en mijn vriendinnen ook). Ik zou ze nooit meer inruilen voor een nieuwer exemplaar, al vind ik de zwarte covers die je nu hebt stiekem wel mooier.

De Hongerspelen & Inwijding

Inwijding – Veronica Roth
Toen ik een beetje over mijn THG obsessie heen was, was het tijd voor nieuw leesvoer. Ik merkte al snel dat ik dystopische werelden ontzettend fascinerend vond, en toen ik een boekenbon als kerstcadeau van mijn werk kreeg kocht ik ook meteen Inwijding. En wow, wat vond ik het een geweldig boek! Ik las het toen het pas net uit was, en daardoor vond ik het een heel vernieuwend verhaal. Helaas gaan alle dystopische boeken tegenwoordig steeds meer op elkaar lijken, maar doordat dit de tweede serie van het dystopische genre was die ik ooit las, had ik het in één ruk uit.
De avond nadat ik de film had gezien begon ik opnieuw in Inwijding, omdat ik wilde zien wat er allemaal verschillend was tussen het boek en de film. De andere twee delen heb ik maar één keer gelezen.

Drift, Dwalen, Dromen & Dreiging – Becca Fitzpatrick
Oh wauw. Dit zijn echt mijn favoriete boeken in mijn boekenkast. Helaas is deze serie nog helemaal niet zo bekend (en naar mijn mening zéér onderhyped, als dat een woord is). De boeken gaan over Nora, die in contact komt met een gevallen engel, Patch. En oh, Patch is echt mijn fictional boyfriend. Als ik één iemand mocht kiezen uit een boek die mijn vriendje zou mogen zijn, zou ik echt Patch kiezen. In het eerste boek is hij zo duister, mysterieus en slecht, maar natuurlijk verandert hij langzaam in iemand die ik wel dood zou willen knuffelen. Daarnaast zijn deze boeken zo spannend, dat ik ze allemaal in één ruk uitgelezen heb (letterlijk, zonder pauzes). Drift heb ik volgens mij wel vier keer gelezen, de rest allemaal twee keer. Toch voel ik binnenkort weer een marathon aankomen, want ik mis Patch, Nora en de geweldige wereld die Fitzpatrick gecreëerd heeft.  Hush Hush serie De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier wil ik ook weer héél graag opnieuw lezen, want Gideon is zonder twijfel mijn favoriete fictional boy na Patch. Daarnaast vind ik het verhaal ook zo leuk en Gwen is gewoon supercool. Maar eerst zal ik korte metten moeten maken met de veertig ongelezen boeken die in mijn kasten staan.. Oeps.

Welke boeken kan jij wel blijven lezen?

8 gedachten over “Boeken die ik meerdere keren heb gelezen

 1. De Hush, Hush serie van Becca Fitzpatrick heb ik ook echt heel vaak herlezen! Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het de laatste keer toch een beetje vond tegenvallen..

 2. The Hunger Games heb ik ook zo’n 8 keer gelezen. In de vierde klas moesten we hem weer lezen en toen zei de lerares dat ik het anders niet hoefde te doen. Uiteindelijk dacht ik de dag voor de toets nog even om hem voor de lol toch te lezen om 11 uur ’s avonds. Ik had uiteindelijk mooi een tien :’) Volgens mij moet ik hem nu weer gaan lezen voor mijn studie, haha.

  1. Haha, dat had ik precies hetzelfde! Ik moest hem in de derde klas lezen. Ik had voor die toets toen het hoogste cijfer van de jaarlaag terwijl het voor mij echt appeltje eitje was haha! Klinkt alsof je een leuke studie hebt als je dat soort boeken mag lezen, wat voor studie doe je? 🙂

   1. Geeft je wel een gevoel van voldoening he?
    Ik ga de lerarenopleiding Engels doen bij Windesheim (al wil ik volgend jaar naar de universiteit ) en daar moeten we in onze cultuurklas dus kenmerkende literatuur lezen 🙂

 3. I never promised you a rosegarden van Hannah Green heb ik tot nu toe twee keer gelezen, maar het blijft zo’n goed boek… Waarschijnlijk ga ik het aantal nog wel flink ophogen de komende jaren 🙂

 4. Ik vind de Dift serie echt geweldig, al ben ik pas bij deel 2. Helaas lukt het mij niet om dit boek te vinden, alleen in de e-book versie. Hopelijk kan ik binnenkort verder lezen! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s