Shoplog Turkije

Vrijdagnacht ben ik teruggekomen van een heerlijke en prachtige stedentrip in Istanbul, waar jullie snel meer over zullen horen. Ook ben ik deze zomervakantie in Marmaris geweest, een badplaats in het zuidwesten van Turkije. Naast cultuur snuiven en zonnebaden heb ik natuurlijk ook wat geshopt. Het is niet veel, en het zijn vooral foute souvenirs, maar ik ben er wel heel blij mee!Zeepjes Istanbul

Deze zeepjes kocht in in de Grote Bazaar in Istanbul. Er was een actie dat je er vier voor 10 lira (= €3,30) kon kopen en dat liet ik niet aan me voorbij schieten aangezien ik dol ben op zeepjes. Ik ga ze niet alle vier zelf houden, maar het was heel moeilijk kiezen welke ik weg zou geven. Ik kocht de geuren Limon, Apricot, Yasmine en Honey.

Tasjes Istanbul

Tsja, je bent in Turkije of je bent het niet! Ook deze tasjes kocht ik op de Grote Bazaar voor een prikkie. Degene linksboven en rechtsonder hou ik zelf, de overige twee geef ik weg met de zeepjes erin. Het kleine tasje is superhandig voor pasjes en dergelijke, als ik niet mijn hele portomonnee wil meenemen. De grotere komen goed van pas voor kleine dingetjes die altijd rondzwerven in je tas.

Thee Istanbul

Een grote theeleut als ik is in Turkije goed op zijn plek. Ze kopen zoveel verschillende soorten thee dat je het overzicht soms kwijtraakt. Ik kocht deze twee pakjes (en voor mijn vader Mixed Apple). Ik heb ze nog niet geproefd, maar het klinkt in ieder geval heel lekker! Daarnaast kan je de Lemon & Mint ook als ijsthee maken, dus dat klinkt ook goed!

Boekenleggers Istanbul

Boekenleggers! Deze had ik in Italië (Venetië) helaas niet kunnen vinden, maar gelukkig gooien ze je er dood mee op de Grote Bazaar. Volgens mij kostten deze maar €0.50 per stuk dus kocht ik er eentje voor mezelf en eentje voor mijn vader.

Zeep en oorbellen Istanbul

Het zeepje bovenin heb ik niet gekocht, maar meegenomen uit het hotel omdat hij zo lekker rook. Die gebruik ik dan weer op een volgende vakantie, want dat neemt veel minder ruimte in dan zo’n grote fles. De oorbellen kocht ik bij een souvenirwinkeltje vlak bij ons hotel. Deze kostten maar 5 lira (= €1,67) dus daar kon ik het ook echt niet voor laten.

Kleding Turkije

Als laatste heb ik nog wat kleding gekocht. Het (namaak) Adidas vest kocht ik in Marmaris voor €25. In dit soort winkels kan je heel makkelijk goed afdingen. De verkoper begon namelijk met een prijs van €53. Uiteindelijk hoorde ik van andere verkopers in andere winkels dat €25 nog steeds te veel is, maar dat nemen we dan maar even voor lief. Het shirtje linksboven kocht ik voor een tientje in een winkel genaamd Koton. Dit is echt een héle leuke winkel in Turkije die ik je echt kan aanrader. De kleding lijkt een beetje op Forever21/Bershka/Pimkie, en de prijzen liggen ook wel een beetje hetzelfde. Het shirtje onderin kocht ik op Büyükada, één van de negen Prinseneilanden voor de kust van Istanbul. Deze was 10 lira (= €3,30) dus die griste ik ook nog snel mee.

Verder heb ik ook nog een heleboel armbandjes en een sleutelhanger gekocht, maar deze ben ik helaas vergeten te fotograferen omdat ze bij mijn vader liggen. Het waren in ieder geval van die cliché armbandjes met oogjes erop die typisch zijn voor Turkije.

Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn aankopen!

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Turkije? 

9 gedachten over “Shoplog Turkije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s