6 Dingen die ik alleen doe als ik op vakantie ben

Op vakantie gaan is een soort ontsnappen uit de dagelijkse sleur op het thuisfront. Zo heb ik op vakantie ineens tijd voor dingen die ik anders nóóit doe, maar wel heel leuk vind! Dat zijn weliswaar echte ‘vakantiedingen’, maar het is zo leuk om hier eindelijk eens tijd voor vrij te maken.

1. Woordzoekers
Ik ben echt gék op woordzoekers, wat op vakantie vaak tot irritaties leidt bij mijn zusje. Ik heb namelijk de irritante gewoonte om hardop te praten als ik woorden zoek. Zo van “Hmm, waar zou die N eens staan.. Nee, niet in deze rij.. Eentje naar onder dan maar. Oh, een woord gevonden! Markeren. Hupsakee. Volgende..” En zo verder. Ik kan er niets aan doen, het gaat vanzelf! Ik heb een paar jaar geleden als een soort grapje een enorm dik boek met woordzoekers van mijn moeder gekregen, maar ik heb hem al bijna uit..

2. Tijdschriften lezen
Thuis lees ik geen tijdschriften, alleen maar boeken. Maar vaak komt het voor dat ik op vakantie een book hangover heb, en gewoon nog niet klaar ben om in een ander boek te beginnen. Om dan toch wat te lezen te hebben, iets wat luchtiger is dan een boek waarin de wereld vergaat (bijvoorbeeld) kies ik graag voor een tijdschrift. Mijn favorieten zijn LINDA. en Cosmopolitan.

3. Sudoku
Oke.. Eigenlijk heb ik ook een sudoku app op mijn mobiel voor als ik me écht drastisch verveel (lees: een boek vergeten in het OV). Maar op vakantie heb ik een boekje met suduko’s bij me. Dat vind ik veel leuker dan op een app, omdat die app aangeeft wanneer je iets fout doet. Ik hou van moeilijke sudoku’s, waar je echt je hoofd over breekt en soms wel een week mee bezig bent. Maar mijn record is een sudoku uit het puzzelboek van mijn zusje; daar werk ik serieus al twee jaar aan.

Moeilijke sudokuGoed in sudoku’s? Please help me out! 

4. Kleuren
Vorige week hebben jullie al kunnen lezen hoe blij ik was met mijn Kleurboek voor volwassenen. Tot nu toe heb ik er amper thuis in gekleurd, maar op vakantie juist heel veel. Ik vind het echt heel erg leuk en ontspannend om te doen, maar thuis lijk ik er de tijd maar niet voor te vinden. Ik pak bijvoorbeeld veel sneller een leesboek. Misschien dat ik eens vaker een halfuurtje vrij moet maken om te kleuren. Lekker muziekje aan (of een serie) en gaan met die banaan!

5. Yahtzee
Eigenlijk vind ik dit helemaal geen leuk spel. Sterker nog, ik vind het hartstikke stom. Maar mijn vader en zusje zijn er helemaal gek van en daarom doe ik altijd maar mee, omdat ik het anders niet gezellig vind. Ik snap het nut niet zo van dit spel; het gooien met een dobbelsteen is toch geheel aan het toeval overgelaten; je kan er niet goed of slecht in zijn. Maarja, omdat zij het zo leuk vinden doe ik het ook maar. Al probeer ik ze wel zo vaak mogelijk over te halen om een ander spelletje te doen..

6. Kamillethee drinken
Dit is eigenlijk een beetje gek, want één van mijn favoriete theesmaken is kamille. Toch drink ik het 99% van de tijd alleen maar op vakantie. Waarom? Geen idee! Ik vergeet het gewoon steeds thuis te kopen. Aan de andere kant ook wel weer leuk, want zo geniet ik er extra van op vakantie. Het is echt een beetje mijn vakantiedrankje geworden.

Wat doe jij het liefst op vakantie, wat je eigenlijk niet thuis doet? 

7 gedachten over “6 Dingen die ik alleen doe als ik op vakantie ben

  1. Ik ben gek op Yahtzee en sudoku’s! Beide doe ik veel te weinig, maar tijdens de vakantie heb je hiervoor inderdaad extra veel tijd 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s