Vuur – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Het eerste deel van de Engelsfors trilogie, De Cirkel, kreeg ik een paar jaar geleden voor Kerstmis en las ik in één ruk uit. Ik kon niet wachten op het vervolg, maar toen ik deze het jaar erna voor Kerstmis kreeg bleef hij toch een hele tijd in mijn kast liggen. Laatst was ik het zat en besloot ik het boek mee te nemen naar Marmaris. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want ik vond dit boek echt ge-wel-dig!

Vuur - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Algemene gegevens
Titel: Vuur
Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Uitgever: Bruna Uitgevers
Pagina’s: 487
Genre: Fantasy, Mysterie, Paranormaal
Serie: Engelsfors trilogie #2

Het verhaal
De Uitverkorenen beginnen aan hun tweede jaar in de bovenbouw van het gymnasium. De hele zomervakantie hebben ze hun adem ingehouden in afwachting van de volgende stap van de demonen. Maar de dreiging komt vanuit een hoek die ze nooit hadden voorzien…
Het wordt steeds duidelijker dat er iets heel erg mis is in Engelsfors. Het verleden en het heden raken met elkaar vervlochten. De levenden ontmoeten de doden. De Uitverkorenen komen steeds dichter tot elkaar en ondervinden eens temeer dat magie niet de remedie is tegen ongelukkige liefdes of een gebroken hart.
bol.com

Flaptekst Vuur

Mijn mening

Het begin was zeker even inkomen, mede omdat het al een tijdje geleden was dat ik De Cirkel las. De serie bevat heel veel personages en al deze personages zijn ontzettend goed uitgewerkt. Dit is zeker een positief punt, maar het duurde daardoor iets langer voordat ik alle verhaallijnen weer opgepakt had. Wat ik heel mooi vind aan deze serie is dat de karakters echt de ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien. Het boek is daardoor wat dikker en misschien soms ietwat langdradig, maar door de vele details en levensechte personages die naar mate het verhaal vordert ook veranderen, zuigt het boek je mee naar het mysterieuze dorpje Engelsfors.

De groep meiden waarom het verhaal draait is echt heel goed uitgekozen. Alle meiden zijn echt totaal verschillend en passen eigenlijk helemaal niet bij elkaar, waardoor de verhaallijnen nog interessanter zijn als ze samensmelten. Zo is Ida de typische high school bitch, Linnéa de alternatieve gothic, Anna-Karin het grijze muisje, Vanessa de stoere chick en Minoo de studiebol.

De verhaallijn zelf zit weer fantastisch in elkaar. In het begin denk je misschien, zoals ik wel vaker bij Scandinavische boeken heb, waar gáat dit heen? Waarom is dit belangrijk om te weten? Wat voegt dit toe aan het verhaal? Maar als je eenmaal over de helft van het boek bent beginnen de puzzelstukjes langzaam in elkaar te vallen, wat resulteert tot een spetterend (en hartbrekend) slot.

Eindoordeel
Dit boek is bij mij echt geweldig in de smaak gevallen. Het is zo mysterieus en spannend, op sommige momenten bijna griezelig, dat ik het boek maar moeilijk kon wegleggen. Ik heb het dan ook in een ruk uitgelezen en kan niet wachten op het volgende deel, de Sleutel, waarin hopelijk al mijn vragen beantwoordt zullen worden. Ik geef dit boek vijf sterren!

5 sterren

Heb jij het boek Vuur gelezen? 

7 gedachten over “Vuur – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

  1. Ik heb beide delen als verrassing gekregen van A.W. Bruna. Ik ben echt erg benieuwd hoe ze zijn! 😀

      1. Dat gaat zeker lukken! Als jij zegt dat ze heel erg gaaf zijn, dan moeten ze dat ook wel zijn! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s