Currently Loving: Kleurboek voor Volwassenen

Al in de Kerstvakantie kocht ik een kleurboek voor volwassenen, omdat ik vroeger altijd dol op kleuren was maar het nu nooit meer deed. Mijn moeder vroeg het als kerstcadeautje en toen ik voor haar een boek kocht, besloot ik er ook maar gelijk één voor mezelf te kopen. Ik deed er eigenlijk niks mee.. totdat ik besloot om het kleurboek mee te nemen op vakantie! Dat was echt een heel slim besluit, want ik heb er veel mee gedaan en heb zeker (her)ontdekt hoe leuk kleuren is.

Kleurboek voor Volwassenen: Rustgevende Mandala's

Ik koos voor het boek ‘Rustgevende Mandala’s’ omdat ik (ingekleurde) mandala’s altijd heel mooi vind om te zien. Het boek kostte €6,99 wat ik helemaal niet zo duur vind, als je kijkt hoeveel kleurplaten je daar voor krijgt. Het is best een dik boek en het is gemaakt van stevig papier, zodat de kleuren niet doordrukken. Hieronder staan een paar van mijn eigen gemaakte creaties:

Kleurboek voor Volwassenen Kleurboek voor Volwassenen

Een mandala helemaal inkleuren kost echt meer tijd dan je denkt. Je bent er zeker een paar uur mee bezig. Met de moeilijke (zoals degene hierboven) misschien nog langer. Toch geeft het boek veel verschillende mogelijkheden voor kleurplaten. Je hebt bijvoorbeeld symmetrische mandala’s, maar ook platen die niet symmetrisch zijn. Je hebt hele ingewikkelde platen met kleine vakjes, of juist met hele grote. Er is voor ieder wat wils!

Kleurboek voor Volwassenen Kleurboek voor Volwassenen

Zelf gebruik ik het liefst kleurpotloden, omdat ik stiften persoonlijk minder mooi vind kleuren, maar ook dat kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Ik denk zelfs dat je ook krijtjes of verf zou kunnen gebruiken, laat je creativiteit de vrije loop!

Kleurboek voor Volwassenen

Naast dat het gewoon leuk is om te doen, werkt het ook heel ontspannend. Op de eerste pagina staat er nog een kleine uitleg over hoe je kan mediteren tijdens het kleuren. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar is wellicht heel interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in art-therapie.

Ik ben in ieder geval heel enthousiast over dit kleurboek, en hoop dat ik eens vaker de tijd neem om een kleurplaat in te kleuren, in plaats van doelloos op sociale media rond te hangen.

Wat vinden jullie van een kleurboek voor volwassenen?

6 gedachten over “Currently Loving: Kleurboek voor Volwassenen

  1. Mooi exemplaar heb je! Ik heb ook zo’n boek, maar dan niet met mandala’s. Persoonlijk vind ik het erg fijn om aan het eind van een drukke dag even lekker te gaan kleuren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s