Where I’ve Been – Bergen

In de serie Where I’ve Been.. vertel ik iets over de mooiste steden en plekjes die ik bezocht heb op onze aardbol. Ik geef jullie tips voor de leukste restaurantjes, mooiste bezienswaardigheden en must-see hotspots. Vandaag in de spotlights de een na grootste stad van Noorwegen: Bergen! Deze Noorse stad heb ik vorig jaar op mijn rondreis door Noorwegen bezocht, en hoewel ik er maar een dagje was, vond ik het toch het delen waard doordat deze stad nét even anders is dan dat je misschien gewend bent.

Bergen - Norway

Bergen is echt zo’n stad die je prima in één dag kan bezoeken. Er zijn leuke dingen te doen, maar niet zoveel dat je er een hele stedentrip voor uit moet trekken. Bergen staat bekend om zijn gekleurde huisjes van hierboven, die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Toen ik er vorige zomer was, was het 30 graden, waardoor het plein voor de huisjes volstond met terrasjes. Heel gezellig!

De beste manier om Bergen te verkennen is te voet. Je kunt de auto parkeren voor een klein bedrag in het zakencentrum van de stad, hierna is het ongeveer een klein kwartiertje lopen naar het culturele en toeristische centrum. Tijdens de wandeling naar het toeristische centrum kom je ook mooie plekjes tegen zoals het bovenstaande prieeltje in een schattig park.

Must sees
Deze bezienswaardigheden kan ik je van harte aanbevelen als je in Bergen bent!

De haven
Hetgeen waar Bergen bekend om staat, is toch wel zijn haven. Er liggen ontzettend veel boten aangemeerd en het ruikt er ook wel een beetje naar vis – iets wat ik wat minder leuk vond. Daarnaast is er vlakbij de haven een enorme vismarkt waar elke visliefhebber wel een uurtje zoet is. Je kan hier ontzettend veel soorten vis en visgerechten proeven. Iets wat ik persoonlijk minder vond (omdat ik bijna geen vis lust), maar voor iemand die wel van vis houdt is dit echt heel leuk.

Bryggen
Bryggen is absoluut het beroemdste stukje Bergen. Deze wijk staat namelijk bekend om zijn gekleurde huisjes. Niet alleen voor de huisjes langs lopen is leuk, je kunt er namelijk ook ín, en zelfs tussendoor lopen! Achter de huisjes zijn namelijk superschattige straatjes te vinden met kleine binnenplaatsjes en winkeltjes vol sieraden en edelstenen. Voor de gekleurde huisjes zijn heel veel terrassen te vinden. Hier betaal je wellicht iets meer voor een drankje, maar dan heb je ook wel een uitzicht waar je u tegen zegt.

Bergtreintje naar Fløyen

Persoonlijk vond ik dit echt het gaafste aan heel Bergen. Je kan namelijk met een bergtreintje (Funicular) naar de berg Fløyen, die 425 boven de stad uitsteekt. Vanaf hier heb je echt een waanzinnig uitzicht over de hele stad, maar vooral over de haven, zee en fjorden. Je kunt ook lopend de berg op, maar als je maar één dag in de stad bent kost dit wellicht te veel tijd, of je moet andere plekken laten schieten.

Tip: op de berg heb je ook een heel leuk souvernirwinkeltje waar je hele lekkere ijsjes kunt halen!

Ik werd betoverd door het mooie uitzicht op de berg! 

Hotspot
Ik heb niet heel veel terrasjes en restaurantjes bezocht in Bergen (eigenlijk maar één, en die was niet zo speciaal om te vermelden), maar ik heb wel een hele leuke winkel ontdekt die ook in andere plaatsen in Noorwegen te vinden was. Deze winkel heet Cubus. Het is een soort Forever21 en H&M door elkaar. Je betaalt iets meer voor de kledingstukken (Scandinavië is nou eenmaal duur), maar ik heb hier een prachtige hardloopbroek gekocht die ik nog heel vaak met veel liefde gebruik, en de kwaliteit is echt goed.

Handig om te weten
– Noorwegen is, net als de rest van Scandinavië, een relatief duur land in vergelijking tot de rest van Europa
– Daarnaast betalen ze er ook niet met de Euro, maar met de Noorse kronen. De valuta hiervan uitrekenen is best ingewikkeld, dus een converter app downloaden is een goed idee. 
– Vanaf de luchthaven rijden er bussen die je met een kleine 20 minuten naar het centrum van de stad brengen.

Ben jij wel eens in Bergen of Noorwegen geweest? 

2 gedachten over “Where I’ve Been – Bergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s