Mijn boekenleggers

De must-have van elke boekenliefhebber? Een boekenlegger natuurlijk! Als je veel boeken leest is een leuke boekenlegger echt onmisbaar. En omdat boekenleggers zo leuk zijn om te kopen (en vaak ook helemaal niet duur), kopen we er meestal meerdere. Dat kan dan uitlopen tot een heuse verzameling. Heel veel boekenleggers heb ik nog niet, mede omdat ik er ook heel veel kwijtraak haha. Vandaag laat ik jullie de boekenleggers zien die ik zo gauw kon vinden in mijn kamers!

Mijn boekenleggers

Vanaf jongs af aan heeft mijn vader me aangeleerd om op elke vakantiebestemming een boekenlegger te kopen, omdat dit gewoon een superleuke souvenir is! Trouw koop ik dus op elke vakantiebestemming een boekenlegger, maar vaak raak ik die ook weer kwijt.. Echt heel jammer eigenlijk, daarom koop ik ook nog andere souvenirs haha. Op dit moment heb ik nog twee boekenleggers over die uit een ander land komen: eentje uit Sirmione (Italië) en uit Dunster (Engeland). Ik kan niet wachten om deze vakantie weer nieuwe boekenleggers aan te schaffen!

BoekenleggersVan links naar rechts zie je hier een boekenlegger van Onsterfelijk – Julie Kagawa, Divergent, The Read Shop, Dunster en een uit het Rijksmuseum. De boekenlegger van Julie Kagawa zat in het eerste deel van The Iron Fey, de boekenlegger van Divergent kreeg ik na afloop van de film, de boekenlegger van The Read Shop zat bij een verjaardagscadeautje, de boekenlegger uit Dunster kocht ik in Dunster (duh) en de boekenlegger van het Rijksmuseum heb ik van mijn moeder gekregen nadat ze daar was geweest!

BoekenleggersDe bovenste boekenlegger op bovenstaande foto heb ik voor mijn verjaardag gekregen van één van mijn beste vriendinnetjes. Zij houdt net zo van lezen als ik, dus dit cadeau was heel toepasselijk en persoonlijk. Ik vind het bijna zonde om deze te gaan gebruiken, omdat ik bang ben dat het muisje eraf valt!
Die daaronder heb ik in Sirmione gekocht toen ik op vakantie was in Italië. Dat was alweer drie jaar geleden, en op mysterieuze wijze heb ik deze boekenlegger nog steeds (meestal raak ik ze sneller kwijt). Ik vind deze heel erg leuk, en zoals je aan de bloem kunt zien heb ik hem ook al vaak gebruikt.
Het onderste dingetje is eigenlijk geen boekenlegger, maar een armbandje. Omdat hij niet meer om mijn pols past, vond ik dat hij ook wel als boekenlegger kon functioneren!

Naar alle waarschijnlijkheid heb ik nog veel meer boekenleggers, maar die kon ik zou gauw even niet vinden. Meestal als ik een boek ga herlezen kom ik vaak boekenleggers tegen, of als ik de ruimte onder mijn bed eens schoonmaak, haha. Als ik ook even geen boekenlegger kan vinden, gebruik ik gewoon het dichtstbijzijnde voorwerp in de buurt. Soms is dat een sok, soms een lepel enzovoorts. Hebben jullie dat ook wel eens?

Wat is jouw favoriete boekenlegger? 

6 gedachten over “Mijn boekenleggers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s