Places I want to go: Kopenhagen

In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Deze keer in de spotlights: Kopenhagen! Ik wil al heel lang naar de hoofdstad van Denemarken toe en vorig jaar had ik het bijna voor elkaar toen we naar Noorwegen op vakantie gingen. Helaas paste Kopenhagen op het laatste moment niet meer in de planning, waardoor deze hippe stad nog altijd heel hoog op mijn lijstje staat.

Copenhagen, Denmark  i want to go back.  and spend much more time wandering.  sitting at cafes on stroget.  getting to know the city.

Ik wil al heel lang naar Kopenhagen, gewoon omdat me dit een hele ‘schattige’ stad lijkt. Als ik naar de foto hierboven kijk dan zie ik echt zo’n lief vissersdorpje voor me met leuke gekleurde huisjes. Natuurlijk is Kopenhagen tegenwoordig meer dan dat, want de stad is ontzettend in opkomst.

Copenhagen, Denmark- like second home where I havent been for a long time!

In een buitenlandse reisgids las ik een keer dat Kopenhagen wel eens wordt vergeleken met Amsterdam. Dat kan ik me aan de ene kant helemaal niet voorstellen, omdat het er echt wel anders uitziet. Aan de andere kant kan ik me wel inbeelden waarom buitenlanders dat zeggen, want de kleine steegjes en leuke straatjes van Amsterdam komen misschien ook wel in Kopenhagen terug.

Bezienswaardigheden die ik niet wil missen:

De kleine zeemeermin is een standbeeld in Kopenhagen die het karakter van het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen voorstelt. Nu ben ik gek op sprookjes én op de kleine zeemeermin, dus dit standbeeld wil ik echt zien.

rachaelpotter:    Den Lille Havfrue, København, Danmark

Nyhavn (“Nieuwe Haven”) is de beroemde haven van Kopenhagen die je ook op de eerste foto ziet. Er schijnen heel veel leuke terrassen te zitten die ik zeker een keertje wil uitproberen!

Københavns Rådhus is het stadhuis van Kopenhagen. Het is een heel erg mooi en statig gebouw wat er meer uit ziet als een kasteel.

Københavns Rådhus

Frederiksborg is een enorm paleis/kasteel net buiten Kopenhagen. Ik ben dol op kastelen (en ook op de tuinen van kastelen) dus hier zou ik echt heel graag een dagje willen vertoeven.

Frederiksborg Palace, Copenhagen, Denmark

Daarnaast heb ik, toen ik in Wales was, met een meisje gesproken die een paar maanden in Kopenhagen had gestudeerd. Zij zei dat je er heel goed kon winkelen, dus daar ben ik ook zeker benieuwd naar!

Ben jij wel eens in Kopenhagen geweest? 

9 gedachten over “Places I want to go: Kopenhagen

  1. Ik ben er ook nog nooit geweest, maar ik zou er ooit toch echt wel eens naartoe willen gaan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s