Hoe ik mijn koffer inpak voor een zonvakantie (+ last minute reistips)

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik aan het genieten van een welverdiende vakantie in het zonnige Marmaris. Inpakken voor een vakantie zorgt bij mij altijd voor wat stress, omdat ik heel bang ben dat ik iets vergeet. Sinds ik ook in mijn eentje (= zonder ouders) op vakantie ga, heb ik een fijne techniek ontwikkeld die voor mij heel goed werkt; ik vergeet bijna nooit meer wat! De rode draad hiervan zijn geschreven to-do lijstjes.

koffer

Geschreven lijstjes

Ik ben groot fan van alle technologie van de moderne tijd, maar als ik iets niet fijn vind werken zijn het wel digitale to-do lijstjes. Ik schrijf alles veel liever op papier, omdat dat naar mijn mening veel meer rust in mijn hoofd geeft dan een lichtgevend scherm.

Ik schrijf alles wat ik mee moet nemen in verschillende categorieën onder elkaar op. Inspiratie haal ik vaak van deze lijst van Girlscene. Ik kruis iets af als het daadwerkelijk in mijn koffer zít (dus niet ernaast, erboven op of iets dergelijks). Ik streep iets door als ik besluit het toch niet mee te nemen.
Als voorbeeld hieronder mijn lijstje van mijn vakantie naar Marmaris:

2015-07-06 17.12.19 2015-07-06 17.12.28    inpaklijstje Marmaris

Klik op de foto’s om ze groter te maken; zo heb jij ook een handige inpaklijst! 

Hou rekening met het weer
Als je op zonvakantie gaat, is de kans natuurlijk groot dat de zon dan ook schijnt (tenminste, dat is de bedoeling!) Check een paar dagen van tevoren hoe het weer is op jouw vakantiebestemming en hoe dat voor de komende week voorspelt wordt. Meestal neem ik één lange broek mee op zonvakantie, gewoon voor de zekerheid of voor de terugreis. Daarnaast is een dun jasje en een paar sokken ook geen overbodige luxe, maar je moet natuurlijk niet teveel warme dingen meenemen, want die ga je waarschijnlijk toch niet dragen terwijl ze wel veel gewicht in beslag nemen!

weersverwachting MarmarisYay! Dit wil je natuurlijk zien als je op zonvakantie gaat! 

Praktische dingen waar je niet meteen aan denkt
Er zijn van die dingen die je standaard in je koffer hebt zitten, maar er zijn ook van die handige dingetjes waarvan je op plek van bestemming denkt; had ik dat maar meegenomen. De volgende spullen zijn misschien niet heel vanzelfsprekend, maar wel superhandig om bij je te hebben:
– waterschoentjes (als je op een plek bent met veel kiezelstranden)
– SPF lippenbalsem
– oordoppen (voor luidruchtige buren of snurkende kamergenootjes 😉 )
– vitaminepillen (vooral voor feestvakanties is dit echt een must; je hebt weinig slaap en eet niet altijd gezond. Extra vitaminen zijn in dat soort gevallen heel fijn om bij je te hebben!)
– magnesiumpillen (zelfde verhaal als hiervoor, maar magnesium gaat vooral vermoeidheid tegen)
– cleansing wipes (komt altijd van pas!)
– een pen
– vuilniszak (voor de vuile was)

(Niet) alles is te koop
In de meeste badplaatsen zijn er gewoon supermarkten en drogisterijen. Als je dus toch wat vergeten bent is dat echt geen ramp. Er zijn echter dingen die je niet moet vergeten omdat deze niet te koop zijn. Denk hierbij aan medicijnen, paspoort, pinpas en je zorgpasje.
Nog een extra tipje: neem je studentenkaart mee als je van plan bent veel cultuur te snuiven! Veel kastelen en musea geven studentenkorting, ook als je een buitenlandse student bent.

Hopelijk hebben jullie nu het gevoel dat jullie voorbereider op reis kunnen. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in Marmaris! Als jullie dit lezen is het alweer mijn een na laatste dag (ik heb als een gek vooruit geschreven om elke dag een artikel online te kunnen zetten), dus ik ga nog even heel hard genieten!

Wat zijn jouw ultieme reistips? 

Een gedachte over “Hoe ik mijn koffer inpak voor een zonvakantie (+ last minute reistips)

  1. Die lijstjes op papier werken bij mij inderdaad ook beter! Handige tip die vuilniszak, want ik zit altijd te dubben met de vraag waar ik nou mijn vuile kleding moet laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s