Favoriete eettentjes Amsterdam

Ik hou van Amsterdam. Ik vind het een geweldige stad vol gezellige mensen, cultuur en nog veel meer. Sinds vorig schooljaar studeer ik er ook, en dat bevalt me prima. Tijdens tussenuren of avonden waarop ik nog een afspraak heb, zoek ik meestal naar leuke plekjes om even een hapje te eten of iets te drinken voor niet al te veel geld. Het leek me leuk om deze plekjes met jullie te delen voor als jullie ook een keer in Amsterdam zijn!

10 Cool Things To Do In Amsterdam <3 I hope to come back, again.. <3

B&B Lunchroom
Bij de afkorting B&B denken veel mensen snel aan Bagels & Beans, maar dit is niet hetzelfde tentje als wat ik hier bedoel! B&B Lunchrooms zitten op verschillende locaties in Amsterdam, en je kunt er heerlijke luxe broodjes eten voor rond de €5. Daarnaast verkopen ze ook heerlijke versgeperste sapjes en soepen. Je kunt B&B vinden op de volgende locaties:

Leidsestraat 44
Claude Debussylaan 130-132 (Zuidas)
Max Euweplein 60
Oosterdokskade 135
Rokin 100
A.J. Ernststraat 195

Vapiano
Zin om heerlijk Italiaans te eten, maar niet zoveel geld uit te geven? Dan is Vapiano echt perfect. Het hele principe van dit restaurant is handig bedacht: bij binnenkomst krijg je een pasje waar al jouw gegeten en gedronken producten worden opgezet. Het is een soort open keuken waar je ‘live’ kunt meemaken hoe je eten bereid wordt. Je kunt zelf het soort pasta en de soort saus kiezen, of je eigen pizza samenstellen. Daarna kun je een plekje zoeken aan één van de gezellige tafeltjes. Ik at hier één van de lekkerste pasta carbonara’s ooit! Ook de toetjes zijn heerlijk, ze hebben tiramisu en andere Italiaanse desserts voor kleine bedragen. Als je klaar bent met eten wordt je pasje bij de kassa gescand en reken je af. Ik at hier dus pasta carbonara, tiramisu en dronk een ijsthee voor nog geen €13.

Vapiano kun je vinden op de volgende adresjs:
Amstelstraat 2-4
Oosterdokskade 145

Caffe Belmondo
Omdat ik op de VU zit, breng ik best veel tijd door op de Zuidas als ik tussenuren heb. Een leuk koffietentje is een echte must als je student bent, en gelukkig heb ik die gevonden! Bij café Bellmundo heb je heerlijke koffie, thee en (mijn persoonlijke favoriet) chai tea latte! Daarnaast is er gratis wifi, hele chille zitplekjes en studentenkorting! Het is vlakbij station Zuid en vijf minuutjes lopen vanaf de VU, dus dit is voor mij de ideale plek om koffie te drinken. Ze hebben ook heerlijke sandwiches en taartjes, maar daar ben ik helaas nog nooit aan toegekomen.

La Fruteria
Als je na een dagje winkelen in Amsterdam even moet opladen met een vers geperst sapje, dan is dit echt het perfecte adres. Je ruikt de heerlijke geur van fruit en wafels al van ver, en zodra je binnenstapt wil je meteen alles opeten wat je ziet. Alles wordt vers bereid waar je bijstaat, en je kan je eigen sapjes samenstellen. Dit is echt mijn favoriete sapjesbar tot nu toe.

Nieuwe Zijdsvoorburgwal 141

Dit zijn in ieder geval mijn favoriete plekjes in Amsterdam, maar ik stop natuurlijk nooit met zoeken naar nog meer leuke adresjes.

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Amsterdam? 

Een gedachte over “Favoriete eettentjes Amsterdam

  1. Ik heb zelf ongeveer een jaar in Amsterdam gewoond en ik was voornamelijk verliefd op alle boekwinkels hihi ❤ En Vapiano is ook één van mijn favorieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s