Where I’ve Been – Milaan

In de serie Where I’ve Been.. vertel ik iets over de mooiste steden en plekjes die ik bezocht heb op onze aardbol. Ik geef jullie tips voor de leukste restaurantjes, mooiste bezienswaardigheden en must-see hotspots. Vandaag opnieuw een stad in Italië in de spotlights: Milaan!

Discover the hidden treasures of #Milan during your next Italian adventure, like this gorgeous view from above of the city.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar Milaan ging, volgens mij was ik vijftien. Toch kan ik het me nog goed herinneren, omdat ik het een hele mooie stad vond en het heeft zeker veel indruk op me gemaakt. Ik was hier met mijn vader en zusje. Helaas hadden we maar één dag, waardoor we niet alles hebben kunnen zien, maar toch heb ik de mooiste dingen voor jullie op een rijtje gezet!

Must sees
Deze bezienswaardigheden kan ik je van harte aanbevelen als je in Verona bent!

Duomo de Milano
Als je met het openbaar vervoer naar Milaan gaat, raad ik je zeker aan om bij deze metrohalte uit te stappen. Je loopt dan het trappetje op naar de begane grond en het eerste wat je ziet is dit:

Sorry voor de onduidelijke foto, ik beschikte die tijd nog over een Blackberry en we weten allemaal dat die niet heel goed is in het maken van foto’s, haha. Maar dit zie je dus als je de metrohalte uit komt, en dat beeld is best overweldigend, vooral als je het niet verwacht!

Duomo of Milan, Italy. 3rd largest church in the world. The photographer really captures how BIG this church truly is.

Je kan de dom ook in. Helaas hebben wij dat niet gedaan omdat we maar één dag de tijd hadden, maar ik raad het je zeker aan als je wel tijd ervoor hebt. Het is echt een enorm groot en mooi gebouw, dus dat zal ongetwijfeld ook van de binnenkant zo zijn.

Castello Sforzesco
Castello Sforzesco is een soort kasteel die nu voor verschillende musea dient. Er hangen onder andere werken van Michelangelo en Leonardo Davinci (want: Italiaans natuurlijk). Ik heb het gebouw alleen van de buitenkant bewonderd, maar voor de echte kunstliefhebbers is dit zeker leuk om ook van de binnenkant te bekijken.

Hotspots
Dit zijn de hippe plekken die je absoluut niet mag overslaan!

Galleria Vittorio Emanuele
Dit enorme overdekte winkelcentrum vind je aan de linkerkant van de dom en is prachtig om doorheen te lopen. Het is een soort P.C. Hoofdstraat qua winkels, maar dan allemaal 3x zo groot, overdekt en héél erg mooi. Ik heb er helaas niks gekocht omdat de winkels in dit overdekte winkelcentrum allemaal spullen verkopen die zéér boven mijn budget lagen (helemaal toen ik vijftien was), maar het is zeker een bezoekje waard. Daarnaast zit er ook een MacDonalds, waar je heel fancy je hamburger kan eten.

Rinascente
Iets naast het overdekte winkelcentrum vind je het warenhuis Rinascente. Dit is een soort Bijenkorf, maar dan vele malen groter. Er staan hier heel veel mensen die je iets proberen te verkopen, maar hier moet je wel mee uitkijken want je wordt snel opgelicht! Uiteindelijk had ik daar een D&G luchtje gekocht die ik de rest van de vakantie droeg, maar thuis helemaal niet meer lekker vond!

Kiko
Nu Kiko ook in Nederland zit, is het een stuk minder bijzonder om hier te gaan winkelen. De prijzen liggen echter een stuk lager dan in Nederland, en dat maakt het natuurlijk wel weer interessant! Het is even zoeken naar een winkel, maar er zitten verschillende in Milaan. Degene die het dichtst bij de dom ligt heeft het volgende adres:

Kiko Milano
Via Unione 2
20100 Milano
Italy
Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips als jullie (deze zomervakantie) naar Milaan gaan. Ik vind deze stad een echte aanrader. Wij zaten die tijd op een vakantiepark dicht bij Milaan dus gingen we er een dagje heen, maar ook als (korte) stedentrip is Milaan erg leuk. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijzen op terrasjes en dergelijke wel wat hoger liggen dan gemiddeld, omdat Milaan een relatief dure en chique stad is.
Ben jij wel eens in Milaan geweest? 

Een gedachte over “Where I’ve Been – Milaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s