The Goodreads Tag

Op verschillende blogs zag ik The Goodreads-tag voorbijkomen: een tag waarbij je verschillende vragen beantwoord die te maken hebben met deze superhandige site. Zelf gebruik ik Goodreads al een aantal jaar. Ik vind het ontzettend handig om al mijn boeken overzichtelijk te kunnen ordenen, en in één oogopslag te kunnen zien welke boeken ik al gelezen heb en nog moet lezen. Daarom vond ik deze tag wel toepasselijk op mij!

What was the last book you marked as read?
Op het moment dat ik deze tag invul, is dat Huiver van Maggie Stiefvater. Er komt binnenkort een recensie over online, maar ik kan jullie alvast vertellen dat ik het boek heel erg leuk vond!

What book are you currently reading?
Vuur van Mats Strandberg & Sara B. Elfgren. Dat is het tweede deel van de Engelsfors trilogie. Ik ben gek op deze boeken, en hoewel ik pas op bladzijde 150 ben kan ik met grote zekerheid zeggen dat dit boek ook geweldig zal worden!

What was the last book you marked as to-read?
De Godinnenjacht van Aimee Carter. Dit is deel 1.5 van de Goddess Test. Ik moet deze hele serie nog lezen, maar ik hoor er zulke goede verhalen over dat ik alle delen alvast op mijn to-read lijstje heb gezet haha!

Book Hangover: Inability to start a new book because you're still living in the last book's world

What do you plan to read next?
Als ik Vuur uit heb ga ik óf Gone, Angst van Michael Grant lezen, óf Schim & Schaduw van Leigh Bardugo. Ik heb deze boeken samen met Vuur meegenomen naar Marmaris dus ik zal wel uit deze twee moeten kiezen.

Do you use the star rating?
Jazeker! Ik vind het heel leuk om aan het eind van een boek te bepalen wat ik er nou eigenlijk van vond. Meestal schrijf ik ook een korte review op Goodreads, en zo snel als ik kan een uitgebreide recensie voor mijn blog. Soms schrijf ik recensies wel maanden vooruit, omdat ik ze meteen schrijf als ik het boek uit heb. Zo kan ik mijn gevoelens en mening van een boek het beste overbrengen, omdat het dan nog helemaal ‘vers’ is.

Are you doing a 2015 Reading Challenge?
Ook dat, ja! Ik heb in januari in een opwelling besloten om 40 boeken te lezen, maar las vervolgens de eerste vier maanden van het jaar amper iets. Inmiddels heb ik 18 boeken gelezen en ben ik weer bijna bij (ik loop twee boeken achter op schema geloof ik), dus ik denk dat die veertig wel moet lukken!

Do you have a wish list?
Haha, die is te lang om hier op te schrijven! Ik heb maarliefst 111 boeken op mijn to-read list staan, en dit is tegelijkertijd een beetje mijn wishlist. En dan te bedenken dat ik nog zoveel boeken níet heb toegevoegd..

What book do you plan to buy next?
Dat is een hele goede vraag, aangezien ik nog €50 aan boekenbonnen heb liggen. Ik twijfel tussen een paar boeken en het lijkt me heel leuk als jullie onderstaande poll invullen. Wat zouden jullie kopen met €50 aan boekenbonnen?

Who are your favourite authors?
Dit is een lastige vraag, aangezien ik er meerdere heb en heel veel genres lees. Maar dan ga ik toch voor J.K. Rowling, Becca Fitzpatrick, Stieg Larsson en Suzanne Collins.

Have you joined any groups?
Ik ben lid van één groep waar ik ooit voor uitgenodigd ben: Dutch YA Group. Ik doe er eerlijk gezegd niet heel veel mee.

En dit was dan mijn versie van de Goodreads tag! Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden om te lezen, en dat jullie de poll invullen 😀

Welk boek lees jij op dit moment?

7 gedachten over “The Goodreads Tag

  1. Nou, je hebt wel veel opties in je boekenkoop lijstje zeg, haha! 🙂 Touching Juliëtte is echt waanzinnig, en met die paperbacks ben je ook goedkoper uit!

  2. Als je zo doorgaat haal je die 40 boeken wel! Ik las vroeger altijd heel veel, maar nu kom ik er helaas nog maar weinig aan toe. Wanneer ik een boek lees, is het een studieboek!

  3. Wat een leuke tag, die ga ik ook invullen en op mijn blog zeten want ja, Goodreads is ontzettend handig!
    Ik heb je poll ingevuld maar wil je hierbij nog een andere serie aanraden: Angelfall van Susan Ee, een ontzettend goede serie! Het laatste deel komt in augustus uit in het Nederlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s