Places I want to go: Colmar

In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Deze keer heb ik een onbekend plaatsje in Frankrijk uitgekozen. Ik kende het tot kort zelf ook niet, totdat de vriendin van mijn vader vertelde dat ze hier graag naartoe wilde. Ik zocht foto’s op internet en ik was direct verkocht.. Kijk mee!


De foto’s van Colmar doen me echt denken aan een sprookje. Misschien Sneeuwwitje, of het land Arrendele, maar dan in de zomer. De huisjes zien er uit alsof ze direct uit een sprookjesboek komen. Het verbaast me echt dat ik hier nog nooit eerder van had gehoord, want ik ben gek op dit soort plekken!

In deze post zullen voornamelijk foto’s staan, omdat die bij dit plaatsje nou eenmaal meer zeggen dan woorden. Verder heb ik ook nog wat basis informatie opgezocht.

Colmar is een stad in het oosten van Frankrijk, in de gemeente Elzas. De mensen leven er vooral van de wijnbouw. De plek is nog niet heel bekend, waardoor je niet wordt overspoeld door toeristen (ook wel eens een keer fijn!). Er wonen ruim 65.000 mensen.

Qua bezienswaardigheden zijn de huisjes opzich natuurlijk al geweldig om te bekijken. Daarnaast zijn er veel gebouwen te bezichtigen die afkomstig zijn uit de middeleeuwen en renaissance. Er is ook een grote kerk te bezoeken, de Saint-Martin. In de wijk petite Venise vind je de schilderachtige huisjes zoals op de eerste foto. Deze liggen aan de rivier de Lauch. Ook de ontwerper van het Vrijheidsbeeld (Frédéric-Auguste Bartholdi) komt uit Colmar. In zijn geboortehuis is een museum gevestigd die geheel aan hem gewijd is.

Vanaf november is er een kerstmarkt georganiseerd met een levensgrote kerststal. De foto hierboven laat zien hoe het er met Kerstmis uitziet in Colmar, geweldig toch!

Deze nog relatief onbekende plek gaat bij mij in ieder geval hoog op mijn travellist! Ik denk echt dat je hier door de magische omgeving helemaal tot rust kan komen. Het lijkt me geweldig om hier een paar daagjes te vertoeven, al is het maar op doorreis.

Vinden jullie Colmar er ook zo sprookjesachtig uitzien?

3 gedachten over “Places I want to go: Colmar

      1. Volgens mij ben ik hier zeven jaar geleden een keertje geweest. De plaats klinkt ontzettend bekend, en de foto’s zien er ook wel herkenbaar uit. Inderdaad een erg mooi stadje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s