Boeken die ik meeneem op vakantie

De zomervakantie is, naast de kerstvakantie, mijn favoriete leesperiode van het jaar. Zeven weken ‘vrije’ tijd waarin ik zoveel meer boeken kan lezen dan tussen drukke schoolweken door! Vooral tijdens mijn vakantie in Italië wil ik eens een goede inhaalslag maken op mijn Reading Challenge. Omdat we met de auto op vakantie gaan, zal ik veel tijd hebben om te lezen. Ik heb in ieder geval een goede stapel boeken uitgekozen die sowieso meegaan. Mijn vader neemt ook nog boeken mee, dus als ik niet genoeg heb aan mijn eigen boeken kan ik ook nog de zijne lezen. 🙂

Ik vond kiezen echt heel lastig voor deze vakantie. Ik ga namelijk maar zeven dagen weg, dus ik wilde ook niet meer boeken dan dagen meenemen, zeker niet omdat ik het grootste gedeelte van de dag weg ben. Ik heb gekozen voor een goede balans tussen delen van series en stand-alones, omdat ik soms ook wel zin heb in een boek wat gelijk helemaal afgesloten is. Ik heb gemengde gevoelens bij het lezen van een serie op vakantie, omdat ik vaak verlang naar het volgende deel, wat ik dan net weer niet bij me heb. Daarom heb ik een paar delen van series uitgekozen, en ook een aantal stand-alones.

Stand-alones

Stand-alones

Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer E. Smith
Dit boek kocht ik over van een meisje via Facebook. Het verhaal lijkt me wel schattig, misschien een beetje cliché, maar wel echt zo’n luchtig zomerboek wat je in één dag uit kan lezen. Perfect voor de vakantie dus!

Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg
Grappig, deze titels lijken best wel op elkaar! Dit boek kocht ik een tijdje geleden op Boekenkraam toen daar een 3 halen 2 betalen actie was. Ik had eigenlijk nog nooit van het verhaal gehoord, maar ik hoor tot nu toe alleen maar positieve berichten dus ik ben heel benieuwd!

Het meisje met de groene ogen – Siobhan Hayes
Ook dit boek kocht ik op Boekenkraam. Hier had ik nog helemaal nooit van gehoord, en het boek is volgens mij ook niet heel bekend. Het is in ieder geval een soort mix tussen fantasy en thriller. Klinkt goed toch? Ik heb zin om dit boek te lezen en te recenseren voor jullie, vooral omdat het nog zo onbekend is.

Het Rozen Labyrint – Tatiana Hardie
Dit boek kocht ik ooit eens bij de Kringkoop omdat ik de kaft en titel heel mooi vond. Volgens mij is het meer een historisch mysterie, maar daar draai ik mijn hand zeker niet voor om! Ik vind het juist ook wel eens leuk om een boek te lezen waar ik eigenlijk nog niets van weet, hopelijk word ik positief verrast!

Delen van series

Delen van series

Helaas missen er een paar boeken op de foto, omdat het vriendinnetje waarvan ik de boeken leen ze vergeten was mee te nemen haha..

Stad van Glas – Cassandra Clare (The Mortal Instruments #3)
Ik ben dol op The Mortal Instruments, maar toen ik het tweede boek uitlas had ik het derde nog niet in mijn bezit en was ik ontzettend blut. Toen ik Stad van Glas voor Kerstmis kreeg dit jaar kon ik niet wachten om erin te beginnen maar.. hij staat nog steeds ongelezen op mijn boekenplank. Zonde! Daarom neem ik hem maar mee op vakantie, dan kan ik in ieder geval lezen hoe het verder gaat met Clary en Jace. 🙂

Angst – Micheal Grant (Gone #5)
Gone is echt zo’n serie die ik alleen in vakanties lees. Ik heb de boeken namelijk niet zelf, maar moet ze lenen van een vriendinnetje. Altijd vlak voordat één van ons op vakantie gaat wisselen we veel boeken uit waardoor we weer extra veel te lezen hebben. Elke zomer- en kerstvakantie sinds een tijdje leen ik een Gone boek, en dit jaar is dat alweer het vijfde, één na laatste deel: Angst! Ik vind de serie echt geweldig en ben zó benieuwd naar de ontknoping in het volgende boek!

Schim & Schaduw – Leigh Bardugo (Grisha Trilogie #1)
Ook dit boek leen ik van datzelfde vriendinnetje. Ze heeft me verboden de flaptekst te lezen, wat ik dan ook niet heb gedaan, want het zou beter zijn bij dit boek als je je maar gewoon liet verrassen. Toen ik voor dit artikel toch een beetje research moest doen, ben ik erachter gekomen dat het verhaal zich afspeelt in het oude Rusland, maar meer weet ik niet! Het schijnen echt superleuke boeken te zijn dus ik ben heel benieuwd.

De Labyrint Renner – James Dashner (The Maze Runner #1)
Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag! Jullie zullen zondag nog wel een uitgebreid verslag lezen over mijn verjaardagscadeaus, maar dit boek was één van mijn cadeautjes. Ik heb de film in september al in de bioscoop gezien, maar daardoor werd ik juist heel benieuwd naar de boeken. Ik ben benieuwd naar de verschillen & overeenkomsten in vergelijking tot de film.

De Schroei Proeven (The Maze Runner #2)
Ook dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag. Voor de rest geldt een beetje hetzelfde als wat ik hiervoor bij #1 vertelde. Nu The Scorch Trials in september in de bioscoop komen, wil ik deze boeken sowieso voor deze release datum lezen.

Deze boeken neem ik in ieder geval mee op mijn vakantie naar Italië en Marmaris. Tijdens mijn vakantie naar Istanbul zal ik ook wel een boekje meenemen om te lezen in het vliegtuig, maar dat horen jullie na afloop wel!

Welke boeken gaan er deze zomer mee in jouw koffer?  

4 gedachten over “Boeken die ik meeneem op vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s