Personal: Vakantie, Propedeuse gehaald & Bestuurslid Studievereniging

Hoi allemaal!

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie al vakantie, of moeten jullie nog even doorbikkelen?
Ik had donderdagmiddag mijn laatste college, waarin we voor het vak Media & Journalistiek onze zelfgemaakte website moesten presenteren. Nu was die website maken voor mijn groepje niet zo’n probleem, omdat ik en nog een meisje allebei een blog hebben, maar sommige opdrachten uit de cursus waren nog best lastig. Zo moesten we ook een essay schrijven over jouw visie op de toekomstige journalistiek. En alles waar ik aan kon denken was zon, zee en strand..

Roadtrip

Maar daarna had ik toch eindelijk zomervakantie! En goh, wat ben ik daar blij mee zeg. Al sinds de Kerst heb ik geen officiële vakantie meer gehad. Natuurlijk had ik wel een weekje Riga waardoor ik er even tussenuit was, maar dat was ook niet echt een uitrust vakantie. Niet dat ik deze zomervakantie veel uit kan rusten, maar ik heb nu in ieder geval ruim twee maanden geen universiteit, geen tentamens en geen college. YES!

Een leuke bijkomstigheid was dat ik in één jaar mijn propedeuse heb gehaald! Dit had ik echt nooit gedacht aan het begin van dit academisch jaar, want ik was nooit de allerslimste van de klas en omdat dit mijn eerste jaar op de universiteit was had ik gedacht dat dit me daarom ten nadele zou komen. Maar integendeel, blijkbaar zit ik helemaal op mijn plekkie, want ik heb dus alle vakken en alle studiepunten in één jaar gehaald! En daar ben ik best wel een beetje trots op. Nu hoef ik volgend jaar dus geen vakken over te doen, waardoor ik me volledig kan focussen op mijn gekozen profiel en afstudeerrichting: Journalistiek! Ik heb daar onwijs veel zin in, want de vakken die ik volgend jaar krijg zien er echt geweldig uit. Me elke dag bezig houden met journalistiek en daar elke dag nieuwe dingen over leren; wat wil ik nog meer?

Verder krijg ik het volgend jaar ook druk met een ander leuk project: ik ben namelijk afgelopen maandag aangenomen als activiteitencoördinator Taal, Literatuur en Communicatie bij mijn studievereniging! Dit houdt in dat ik een jaar lang leuke activiteiten mag bedenken voor de leden van onze studievereniging. Zo ga ik een schrijverscommissie opzetten, en had ik met de voorzitter ook al het idee om een boekenclub te beginnen. Klinkt goed toch? Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in. Ik heb van vorige bestuursleden gehoord dat het wel zwaar is, maar ook ontzettend leerzaam. Dat moeten we hebben! Daarnaast is het ook ontzettend goed voor mijn netwerk. Zo had mijn voorganger vorig jaar Lydia Rood uitgenodigd om iets te komen vertellen over jeugdliteratuur. Het lijkt me heel gaaf om ook zoiets te doen, op deze manier kan ik mijn studentenleven en mijn grootste hobby’s combineren!

Coffee & Books

Zo, dat wilde ik even aan jullie vertellen! Ik heb in ieder geval veel zin in de vakantie, jullie vast ook! Ik ben ook heel benieuwd hoe het vloggen me zal bevallen, want dat is natuurlijk een heel nieuw concept. Gelukkig heb ik een goede camera die ik van mijn vader kan lenen, dus dat zit wel goed. Verder wordt het een beetje ontdekken, maar hopelijk kan ik er iets leuks van maken!

Wat de vakantie betreft, ik heb voor iedere dag gewoon een artikel voorgeschreven en ingepland. Ik ben alleen minder actief in de reacties en op sociale media, omdat ik natuurlijk een groot deel van de vakantie weg ben. Naar Italië gaat mijn laptop mee omdat we dan met de auto op vakantie gaan, maar tijdens Marmaris en Istanbul blijft hij lekker thuis. Natuurlijk zal ik al jullie mailtjes/comments/vragen zo snel mogelijk beantwoorden als ik weer thuis ben!

Vandaag vier ik mijn verjaardag voor de derde keer, voor mijn familie en nog wat vriendinnetjes deze keer. Daarna moet ik er toch echt aan geloven dat het weer een jaar duurt voordat ik jarig bent. Maar dat vind ik eigenlijk ook wel prima. De tijd vliegt toch al voorbij.

In ieder geval succes met de laatste loodjes allemaal & geniet van jullie vakantie!

Liefs, Rowan

3 gedachten over “Personal: Vakantie, Propedeuse gehaald & Bestuurslid Studievereniging

  1. Haha je verjaardag voor de derde keer vieren dan ben je wel lekker vaak jarig! Je opleiding lijkt mij echt super leuk en top dat je bent aangenomen als activiteitencoördinator!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s