Where I’ve Been – Verona

In de serie Where I’ve Been.. vertel ik iets over de mooiste steden en plekjes die ik bezocht heb op onze aardbol. Ik geef jullie tips voor de leukste restaurantjes, mooiste bezienswaardigheden en must-see hotspots. Vandaag in de spotlights: Verona, de stad van Romeo & Julia in het mooie Italië.

Verona, Italy

In de zomer van 2013 was ik met mijn vader en zusje op vakantie in Italië. We hebben toen vele steden bezocht, waaronder Verona. Ik had hier nog weinig over gehoord, behalve dat een klasgenootje heel enthousiast was over deze stad. Ik heb één dag in Verona doorgebracht, maar dit is heel goed te doen. De stad is namelijk niet zo groot en alles ligt best dicht bij elkaar. Openbaar vervoer is niet nodig; je kan alles lopend afleggen!

Voordat ik ga vertellen over de bezienswaardigheden en hotspots, heb ik nog een leuke tip voor jullie. Als je naar Verona gaat, is het heel leuk om van tevoren de film ‘Letters to Juliet’ te kijken, met onder andere Amanda Seyfried in de hoofdrol. Deze romantische film speelt zich voor het grootste gedeelte af in Verona, en geeft je dus een goede sfeerindicatie!

Must sees
Deze bezienswaardigheden kan ik je van harte aanbevelen als je in Verona bent!

Casa di Giulietta
Een absolute must als je  naar Verona gaat: het balkon van Julia bekijken! Hier kun je zien waar Romeo zijn serenades aan Julia gaf. Het is een heel schattig pleintje met ook een klein souvenirwinkeltje. Je kunt hier ook slotjes kopen die je aan iets op het pleintje kunt bevestigen, zodat je de liefde tussen jou en je lief vereeuwigd. Volgens mij is er ook de mogelijkheid om echt op het balkon te komen, maar dat hebben wij niet gedaan omdat het heel druk was. Toch is dit balkon bekijken zeker de moeite waard!

Amfitheater
Dit prachtige amfitheather stamt nog uit de Romeinse tijd en staat echt centraal in Verona; je kunt er niet omheen! Ook hier kun je in om het theater aan de binnenkant te zien. Ik had dit graag gewild, maar omdat we maar één dag hadden, hebben we dit uiteindelijk niet gedaan. Er staan vele Romeinse figuren waarmee je op de foto kunt (zoals op de Dam in Amsterdam), voor een klein bedrag. Verder is het gewoon heel indrukwekkend om een rondje om het amfitheater heen te lopen, omdat het zo ontzettend groot is.

Kerk Sint-Anastasia 
Deze kerk staat verborgen tussen allerlei typische Italiaanse huisjes. Ik raad je echt aan om een kaart te kopen van Verona, omdat je hierop goed kunt zien waar je allemaal bezienswaardigheden kan vinden. Wij kwamen deze kerk ‘per ongeluk’ tegen toen we opzoek waren naar een leuk restaurantje. De kerk is heel groot en moeilijk om op de foto te krijgen, maar het is heel apart om te zien hoe deze kerk zo verstopt kan staan tussen allerlei andere huizen en kerken.

Hotspots
Dit zijn de barretjes, restaurantjes en caféetjes die je absoluut niet mag overslaan!

Markt: Piazza dell’Erbe
Deze markt is voor elke toerist een geweldige hotspot! Ze verkopen er vanalles; van boekenleggers, tot sieraden, tot fruit en vis. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een marktverkoper die dit aanbied. Vergeet niet om flink af te dingen bij de kraampjes, vaak zijn de prijzen veel te hoog. Ik kocht hier mooie oorbellen, een tas en leuke boekenleggers voor kleine prijsjes. Daarnaast zijn er op dit plein talloze leuke restaurantjes te vinden waar je wat kan drinken en heerlijk Italiaans kunt eten. Dit plein is een echte aanrader en valt goed te combineren met het Huis van Julia, want dit ligt echt een minuut lopen van elkaar.

Via Mazzini
Als je in Verona wilt shoppen, dan ben je bij deze straat aan het juiste adres. Je hebt hier duurdere merken zitten, maar ook leuke betaalbare winkels zoals H&M. Pluspunt: ze hebben ook een hele grote Kiko! Sinds kort hebben we in Nederland ook een aantal Kiko vestigingen, maar daar liggen de prijzen helaas een stuk hoger dan in Italië, dus als ik in Italië ben sla ik altijd mijn slag bij Kiko. Ze hebben ook verschillende warenhuizen met hele andere spullen dan in Nederland, dus het is ook zeker de moeite om daar een kijkje te gaan nemen.

Parkeren: Arena Parking Garage
Niet echt een hotspot, maar wel heel praktisch: een goedkope parkeergarage! Veel mensen gaan met de auto naar Italië en dan is het natuurlijk fijn als je voor niet al te veel geld dichtbij het centrum kan parkeren. Wij hebben onze auto in de Arena Parking Garage neergezet, waar je €14 voor 24u parkeren betaalt. Dit is een hele schappelijke prijs als je je bedenkt dat je héél dicht bij het centrum zit. Vijf minuutjes lopen en je staat recht voor het Amfitheater. Je kunt deze garage vinden op Via M. Bentegodi 8, 37122 Verona.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips als jullie (deze zomervakantie) naar Verona gaan. Ik vind deze stad een echte aanrader. Ook als je dichtbij Verona op vakantie bent, is het echt een tip om een dagje Verona mee te pakken. De sfeer is heerlijk Italiaans en er zijn veel leuke dingen te doen.

Ben jij wel eens in Verona geweest? Of zou je er graag naartoe willen? 

9 gedachten over “Where I’ve Been – Verona

  1. Wat een prachtige stad zeg! Ik ben al een keer in Venetië geweest en dat was ook een belevenis, maar ik wil nu zeker ook naar Verona.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s