Becoming A Minimalist: How to Travel Light?

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en ik denk dat de meerderheid van jullie zich alweer klaarmaakt voor een heerlijke vakantie. Zo ook ik! Jullie hebben mijn vakantieplannen gisteren kunnen lezen. Vandaag heb ik weer een nieuw deel in de serie Becoming A Minimalist voor jullie! In vorige delen hebben jullie kunnen lezen hoe je je kleding, make-up en accessoires het beste kunt uitzoeken en opruimen, vandaag doen we het een beetje anders. Ik heb namelijk wat tips voor jullie om je koffer in te pakken met zo min mogelijk spullen! Wij vrouwen hebben namelijk al-tijd te veel spullen, zo ook op vakantie. Met deze tips kun je een hoop ruimte in je koffer besparen, dus laten we snel beginnen!


Plan outfits
Deze tip kan zoveel ruimte schelen in je koffer. Hoe vaak is het jou voorgekomen dat je thuis kwam na een vakantie, en dat je erachter kwam dat je de helft van je kleding niet had gedragen? Mij in ieder geval heel vaak! Dit is zo zonde van je ruimte. Wat ik altijd doe, is een paar dagen voordat ik ga inpakken al mijn outfits uitschrijven die ik wil meenemen, inclusief schoenen, tas, accessoires. Ik zorg meestal dat ik één setje voor overdag heb en één setje voor ’s avonds. Je kunt door het overzichtje van je uitgeschreven outfits kijken of je bepaalde kledingstukken (zoals basics) vaker kan dragen, mits ze niet vies worden. Toen ik naar Riga ging had ik bijvoorbeeld maar twee broeken, twee paar schoenen, een grote en een kleine tas en wat shirtjes/blousjes bij me. Na het uitschrijven van je outfits zorg je dat alle kleding die je wilt meenemen gewassen is. Daarna is het alleen maar een kwestie van in je koffer stoppen!

Deel met elkaar
Dit kan natuurlijk niet als je alleen op reis gaat, maar als je in gezelschap reist kun je vele dingen met elkaar delen. Spreek bijvoorbeeld af om allemaal één boek en tijdschrift mee te nemen die jullie allemaal leuk vinden. Dan kun je gewoon rouleren terwijl het jou weinig ruimte en gewicht kost. Dit geldt ook voor spullen zoals een stijltang/krultang/föhn/boxjes etcetera. Sharing is caring!

Neem halflege spullen mee
Oke, op de heenweg is dit misschien niet zo efficiënt, maar op de terugweg zeker wel! Als je (toilet)spullen meeneemt die halfleeg of bijna op zijn, kun je ze namelijk op je vakantiebestemming opmaken en weggooien, zodat je op de terugweg meer ruimte hebt voor souvenirs! Ik doe dit zelf altijd en het scheelt altijd heel veel ruimte in mijn toilettas op de terugreis. Neem bijvoorbeeld twee minishampoo’s mee in plaats van één grote fles. Of een bijna uitgedroogde nagellak. Zo weet je zeker dat je er minstens één kunt weggooien en weer ruimte hebt voor een aankoop op plaats van bestemming. Win!

Koop op plaats van bestemming
Shampoo kun je overal ter wereld wel kopen, evenals tandpasta, wattenschijfjes en zonnebrandcrème. Wil je echt ruimte besparen? Laat deze spullen dan thuis en koop het op plaats van bestemming. Als je deze spullen dan ook nog deelt met je reisgenoten kost het zowat niks én zijn je de spullen waarschijnlijk aan het einde van je vakantie op, waardoor je ze niet mee terug hoeft te zeulen.

LUXELOUU | via Tumblr

Heb je het wel echt nodig?
Pak eerst de spullen die je graag mee zou nemen op vakantie, en kijk er dan nog eens kritisch naar. Zijn twee zonnebrillen echt nodig, of heb je er aan eentje genoeg? En ga je echt al die vijf potjes nagellak gebruiken, of kan je beter alleen de kleur meenemen die je al op je nagels hebt zodat je het alleen maar hoeft bij te werken. Van spullen die weinig ruimte innemen, neem je al snel te veel mee, omdat je denkt dat ‘het er toch wel makkelijk bij past’. Als je al deze spullen kritisch bekijkt en de helft thuislaat, scheelt het echter zeker ruimte en gewicht. Dit geldt trouwens ook voor grotere items. Twee badlakens zijn echt genoeg als je ze elke dag laat drogen in de zon. En als je weet dat je maar een paar dagen gaat zwemmen, hoef je echt geen vier bikini’s mee.

Er zijn uitzonderingen!
Natuurlijk kent iedere regel zijn uitzonderingen, zo ook deze. Er zijn nou eenmaal spullen die je écht mee moet nemen, hoeveel ruimte ze ook innemen. Medicijnen bijvoorbeeld, want deze kan je vaak niet in het buitenland krijgen op de manier die je in Nederland gewend bent. Verder moet je altijd een goed paar schoenen bij je hebben, waar je lange stukken op kan lopen. Ook ondergoed en sokken kan je beter teveel mee hebben dan te weinig, en haarelastiekjes raak je toch altijd kwijt, dus die kan je maar beter op voorraad hebben.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn travel light-tips hebben gehad! Heb je zelf nog een goed idee om ruimte in je koffer te besparen? Laat het me weten!

Wat zijn echte must-haves voor jou op vakantie? 

5 gedachten over “Becoming A Minimalist: How to Travel Light?

  1. Goeie tips! Ik neem standaard teveel mee.. En probeer dan ook nog wat in mn vriend zn koffer te proppen hahaha. Ik kan echt niet zonder make-up en leuke outfits 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s