Mijn vakantieplannen

Voor mij is de zomervakantie nu écht in zicht: donderdag 25 juni, een dag voor mijn verjaardag, heb ik eindelijk zomervakantie. En goh, wat ben ik er aan toe. Dit was het eerste jaar op de universiteit, waardoor ik voor het eerst alleen maar Kerstvakantie en Zomervakantie heb. Geen herfstvakantie en meivakantie meer voor mij, en dat was zeker even wennen! Maar nu is het eindelijk zover, en verlang ik met heel mijn hart naar alle leuke reisjes die ik voor de boeg heb. En dat zijn er wel drie deze keer!

Tropical TumblrBron: Tumblr

Marmaris – Turkije
Begin juli vertrek ik met drie vriendinnetjes naar het zonnige Marmaris voor een echte feest- en zonvakantie. Het is nu het derde jaar dat ik met vriendinnen op zon- en feestvakantie ga, maar nog nooit in deze samenstelling. Ik heb er ontzettend veel zin in! Vorige jaren ben ik naar Albufeira en Mallorca geweest, wat ons steeds supergoed bevallen is. Ik ben benieuwd wat Marmaris ons allemaal zal brengen! We zitten in appartementencomplex Amaris, wat er naar onze mening ontzettend mooi uitziet; met barretje en meerdere zwembaden. Onze reisorganisatie is GOGO, en ik ben zeer benieuwd of dat bevalt (vorige jaren hadden we Arke en Neckerman). Ik ben blij dat ik niet met vriendinnen ga die alleen maar willen feesten, maar die ook wat cultuur willen snuiven. Dat vind ik namelijk zo leuk aan op vakantie gaan! Ik ben benieuwd wat er allemaal te doen is in de omgeving, maar de foto’s zien er in ieder geval ontzettend goed uit.

İcmeler, Marmaris , Turkey, http://www.facebook.com/SummerInTurkey

Bron: Pinterest

Bolzano – Italië
Met mijn vader en zusje ga ik een weekje hiken en avontuur zoeken in de Dolomieten, een gebergte in Italië. We hebben deze vakantie geboekt via ANWB, dus avontuur zit er sowieso wel in! We gaan onder andere hiken, raften en lekker cultuur snuiven in verschillende stadjes zoals Bolzano. We gaan met de auto, wat voor mij best spannend is, omdat ik ook een deel van de reis ga rijden! Ik heb in maart mijn rijbewijs gehaald, maar heb nog nooit in het buitenland gereden. Dat wordt dus wel spannend, maar ook heel leerzaam hoop ik!
Verder nog een leuk nieuwtje: ik ben van plan om deze vakantie te gaan vloggen. Niet de hele dag door, maar gewoon als een soort travel guide. Ik vind dat namelijk heel erg leuk om te zien van andere Youtubers/bloggers, dus ik wilde het zelf ook eens gaan proberen! Niet alleen omdat jullie er hopelijk wat aan hebben, maar ook als leuke herinnering voor mezelf en mijn familie.

Istanbul – Turkije
Marmaris is niet de enige keer deze zomer dat ik naar Turkije vertrek. In augustus is het namelijk weer zo ver; dan ga ik met mijn moeder en zusje een midweek naar Istanbul! Ook hier heb ik enorm veel zin in, omdat Istanbul altijd al een stad was waar ik heel graag heen wilde. Ik hoorde er van iedereen geweldige verhalen over en het lijkt me heel interessant om met zo’n andere cultuur in aanraking te komen. We slapen in een vier-sterren hotel midden in het centrum met een zwembad op het dak, want anders waren we bang dat we het niet uit zouden houden met 40 graden. Het hotel was dan wel iets duurder dan gepland, maar het leven in Istanbul is volgens mij helemaal niet duur, waardoor het weer een beetje in balans komt. Ook op deze vakantie wil ik graag voor jullie (en mezelf) gaan vloggen, zodat ik jullie ook tips kan geven over de leukste plekjes en bezienswaardigheden (zoals ik in Where I’ve Been doe, maar dan in videovorm!).

Night - Istanbul - Turkey

Bron: Pinterest

Reading Challenge
Op het moment dat ik dit schrijf, loop ik 3 boeken achter op mijn Reading Challenge van Goodreads.. Oeps! Ik ben van plan om deze zomervakantie eens een lekkere inhaalslag te maken, want ik heb nog genoeg ongelezen boeken in mijn kast staan! Daarnaast doe ik ook mee aan de Oh My Book A Thon; een leesmarathon die tussen Marmaris en Italië gepropt zit, maar waarin ik wel zoveel mogelijk boeken wil gaan lezen! Ik hou ontzettend van leesmarathons, dus kijk hier heel erg naar uit.

facebookheader

Klik op de afbeelding om je ook in te schrijven voor de Oh My Book A Thon! 

Ideeweek VU
Omdat ik volgend academisch jaar bestuurslid ben van mijn studievereniging, ‘moet’ ik een groepje leiden in de Introweek van de VU. Nu zet ik ‘moet’ even tussen aanhalingstekens, omdat de Ideeweek meemaken geen verplichting is, maar juist een voorrecht! Vorig jaar deed ik mee als aankomend studentje, nu als begeleider met mijn beste vriendin. Waar komt de Ideeweek op neer? Een week leuke dingen doen met aankomende studenten van jouw studie, zodat ze kennis met elkaar, met de VU én met de studievereniging kunnen maken. Vorig jaar kwam dat neer op goedkoop uitgaan, festivals, musea bezoeken en de hotspots van Amsterdam leren kennen. Ik raad de Introweek aan iedereen aan die gaat studeren volgend jaar, want het is echt de tijd waarin je waarschijnlijk je studievriendinnen leert kennen, en ook de stad waarin je gaat studeren.

Van uitrusten komt het denk ik niet heel erg deze vakantie; ik ben maar één volle week vrij waarin ik waarschijnlijk veel ga werken bij de Albert Heijn. Maar ach, je bent maar één keer jong. Daarnaast is reizen hetgene wat ik het allerliefste doe, dus elke kans op een reisje grijp ik dan ook met beide handen aan!

Wat zijn jouw vakantieplannen?

16 gedachten over “Mijn vakantieplannen

  1. Istanbul staat ook nog hoog op mijn lijstje!
    Zelf vier ik al sinds februari een soort van vakantie :p studeren in het buitenland heeft zo zn voordelen. Maar van de zomer ga ik nog heerlijk 3 weken naar Ibiza.
    Heel veel plezier!

  2. Ooh wat een leuke plannen! Gisteren terug gekomen van een reis door Frankrijk. Over 3 weken reis ik de andere kant op, richting Bordeaux en Mimizan. Maar voor de zomervakantie heb ik verder nog géén idee.. Benieuwd naar je verhaal/foto’s van Istanbul!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s