Mijn favoriete TV-series aller tijden

Vroeger was ik echt een tv-serie addict. Als ik ook maar even tijd had, kroop ik in mijn bed met mijn laptop en kon ik me de hele middag vermaken met een goede serie. Inmiddels kijk ik amper tv-series meer, omdat ik er gewoon veel minder tijd voor heb. The Vampire Diaries, Pretty Little Liars en Once Upon A Time kijk ik nog trouw, maar de rest is echt een beetje op een laag pitje beland. Hopelijk kan ik in de zomervakantie weer een lekkere inhaalslag maken. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete TV-series allertijden, zodat jullie hopelijk ook wat inspiratie krijgen voor de zomervakantie.
Enne goed nieuws, twee van de drie series zijn helemaal afgerond, dus dan hoef je lekker niet te wachten op een volgend seizoen/aflevering!

via tumblr | cosyandthegangBron: Weheartit


Prison Break
Prison Break gaat over twee broers in de gevangenis Fox River. De oudste broer, Lincoln, is ten dood veroordeeld voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Zijn jongere broer, Michael, kan niet tegen dit onrecht waardoor hij zorgt dat hij in dezelfde gevangenis als Lincoln terecht komt, om hem te helpen ontsnappen.

Prison Break HD WallpapersBron: Weheartit

Prison Break was de eerste serie die ik keek. Ongeveer twee jaar geleden kreeg mijn toenmalige vriendje een DVD-box voor Kerstmis, waarna we meteen een aflevering gingen kijken. Het leek me in het begin helemaal niets; een serie over een gevangenis, want daar vond ik mezelf veel te meisjesachtig voor. Na de eerste paar minuten was ik echter al om; en werd ik zo verslaafd dat we de hele serie (4 seizoenen) binnen een paar weken af hadden gekeken. Ik zat ongeveer een maand in een serie hangover, want het voelde echt alsof ik deel uitmaakte van de serie zelf, en alles was toen in een klap weg. Haha, dat was echt één van de eerste en ergste obsessies die ik kreeg (na The Hunger Games). Wenthworth Miller is ook zeker niet verkeerd om naar te kijken en ik ging echt van sommige karakters houden. Ongeveer een jaar later kreeg ik heimwee en heb ik de hele serie nog eens opnieuw gekeken. Nu heb ik mijn zusje zo nieuwsgierig gemaakt dat zij het ook wilt kijken in de auto op vakantie, en ik kijk natuurlijk graag met haar mee!

Lost
Ik begon met het kijken van Lost omdat ik zin had in een mysterieuze en spannende serie. Nou, dan zit je bij Lost zeker aan het goede adres! Lost volgt het leven van een aantal overlevenden na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland. Of nouja.. Onbewoond? Er gebeuren rare, onverklaarbare dingen op het eiland en de groep overlevenden moet samen zien te werken willen ze ooit van het eiland af komen.

Lost Wallpaper

Bron: Fogsmoviereviews

Ook bij deze serie was ik na een aantal afleveringen helemaal verslaafd. Er gebeuren zoveel spannende en mysterieuze dingen dat je wel door móet kijken. Ik werd echt helemaal opgenomen door deze serie. Het was zelfs zo erg, dat ik mijn wekker om 6 uur ’s ochtends zette zodat ik nog twee afleveringen voor school kon kijken. Er zitten zoveel verschillende karakters in de serie die op één of andere briljante manier toch meer met elkaar te maken hebben dan dat je van tevoren ooit had verwacht. Ook ging ik van personages houden die ik in het begin niet kon uitstaan; de personages zijn ontzettend goed uitgewerkt en maken door de seizoenen heen echt een verandering door; iets wat ik altijd heel knap gedaan vind. Het hele plot zit briljant in elkaar en alles wat er gebeurt heeft uiteindelijk een reden en een verklaring. Ik raad deze serie aan iedereen aan die van mysterie en spanning houdt! Er zijn 6 seizoenen uitgebracht en de serie is afgesloten, dus je kunt alles lekker achter elkaar kijken!

Once Upon A Time
Een totaal andere serie dan zijn twee voorgangers, maar daarom zeker niet minder leuk! Once Upon A Time volgt de levens van de bewoners van Storybrooke. Zij zijn allemaal sprookjesfiguren, maar door een vloek van de Evil Queen weet niemand meer wie hij/zij is. Als Emma Swan op een dag in het stadje in Maine komt, verandert echter alles. Zal zij de enige zijn die de vloek kan verbreken?

Once Upon A TimeBron: Weheartit

Eigenlijk is bovenstaande beschrijving alleen een beschrijving van het eerste seizoen. Het gaan namelijk veel verder dan dit! Op dit moment huil ik stiekem nog steeds om de season finale van een paar weken geleden, ik kan niet wachten tot het na de zomervakantie weer verder gaat want het laatste seizoen eindigt met een enorme cliffhanger. Daar zijn de seriemakers goed in, want elke aflevering eindigt bijzonder spannend waardoor je heel graag verder wilt kijken. Ook vind ik het idee van alle sprookjesfiguren in de ‘echte wereld’ ontzettend leuk bedacht. Ook hebben alle sprookjes een verassende twist gekregen en zijn de meeste sprookjes met elkaar verbonden op een manier die je zelf nooit had kunnen bedenken.
Deze serie is nog niet afgesloten, maar er zijn wel al 4 seizoenen verschenen dus je kunt wel even vooruit.
Nog geen genoeg OUAT gehad? Er is ook een spinoff van deze serie gemaakt: Once Upon A Time in Wonderland. Dit is ook echt een aanrader, maar helaas na twee seizoenen gecanceld (het heeft wel een afgesloten einde).

Dit zijn mijn favoriete series allertijden! Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar wat jouw favoriete series zijn, zodat ik ook weer wat inspiratie kan opdoen! Misschien heb je één van bovenstaande series al gezien, wat vond jij ervan? Op dit moment ben ik bezig met Teen Wolf, White Collar, Glee, Pretty Little Liars, The Vampire Diaries en Under The Dome (komt vrijdag eindelijk weer, yay!)

Wat zijn jouw favoriete series? 

11 gedachten over “Mijn favoriete TV-series aller tijden

    1. Haha, daar hou ik dus weer helemaal niet van! Grappig hoe smaken verschillen. Gelukkig zijn er zoveel verschillende soorten series dat er voor iedereen wel wat bij zit. 🙂

  1. Ik wil ook beginnen met Lost en mijn broertje zegt ook de hele tijd dat ik dat moet doen, maar ik ben bang dat ik verslaafd raak. Dat is op zich nog niet zo heel erg, maar het zijn al heel veel seizoenen en een aflevering duurt niet heel erg kort dus dan ben ik uren aan het kijken achter elkaar. Pretty Little Liars kijk ik ook en ik wil echt weten wie A is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s