Hoe kom je uit je fitness-dip?

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in een enorme fitness-dip.. Oeps! Helaas komt die niet echt op het geode moment, want over 3 weken ga ik al op vakantie naar Marmaris. Ik besloot deze post te schrijven om niet alleen jullie, maar ook mezelf een beetje te helpen. Want sporten is heel belangrijk, soms wil het alleen even niet lukken. Vandaag deel ik jullie mijn tips om m(w)eer zin te krijgen in het sporten!

Before I DieBron: Weheartit

Koop leuke sportkleding
Iets wat mij altijd enorm helpt bij het vinden van motivatie, is het hebben van leuke sportkleding. Want wat is nou leuker: sporten in je afgedragen joggingbroek, of flitsen in een nieuwe sportlegging? Het is even een investering, maar sportkleding hoeft echt niet al te duur te zijn. Forever21 en H&M hebben hele leuke sportkleding voor een klein prijsje.

Meet jezelf van tevoren helemaal op
Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het kan echt zorgen voor een enorme motivatieboost. Voordat je (weer) begint met sporten, meet je jezelf helemaal op met een meetlint Linkerarm, rechterarm, buikomtrek bij je navel, heupomtrek en de omtrek van je bovenbenen. Schrijf dit op in een schriftje en berg dit op. Nu pak je je oude fitnessroutine weer op met behulp van mijn andere tips. Na ongeveer 4 weken meet je jezelf weer helemaal op en schrijft je nieuwe afmetingen naast je oude. Je zult zien dat je vetpercentage is afgenomen, een motivatieboost waardoor je alleen maar meer wilt sporten!

Bron: Weheartit

Doe je sportkleding aan en besluit dan of je gaat sporten
Goed, je hebt geen zin om naar de sportschool te gaan, of om een rondje te gaan hardlopen. Prima. Je hoeft niet te gaan. Trek alleen wel even je sportkleding aan. Klaar? Bedenk dan nu pas of je gaat sporten of niet. Wedden dat je nu evengoed wél gaat, omdat je ‘nu toch al je kleding aan hebt’. Vaak zien mensen het omkleden als de grootste drempel om te gaan sporten. Als je die drempel voor jezelf doorbreekt, is de rest een eitje.

Verander van routine
Misschien vind je sporten niet zo leuk meer, omdat je steeds hetzelfde doet. Het is dan een goed idee om te bedenken waar je wél blij van wordt. Je kan bijvoorbeeld met een personal trainer gaan zitten die een schema voor je maakt wat goed bij jouw doelen past. Als je niet bij een sportschool zit, maar bijvoorbeeld elke week hardloopt, kan je je afvragen of dat wel echt wat voor jou is. Vind je iets als Zumba of yoga niet veel leuker? Informeer er naar!

Motivation

Bron: Weheartit

Vind een workout-buddy
Sporten in je eentje vind je misschien niet zo gezellig. Ik persoonlijk vind het heerlijk, omdat ik dan even goed mijn gedachten kan verzetten. Ben jij meer een gezelligheidsdier? Vraag dan eens rond bij je vriendinnen/klasgenoten/collega’s wat zij voor sport doen. Misschien kom je er wel achter dat iemand bij dezelfde sportschool als jij zit. Kunnen jullie mooi samen sporten! Of misschien wilt die ene vriendin ook niet zoveel geld uitgeven voor een abbonnement, zodat jullie samen mooi een rondje kunnen rennen.

Iedere vorm van beweging, is beweging
Soms hebben we gewoon geen tijd voor een sportsessie van twee uur exclusief het ritje naar de sportschool. Het is dan belangrijk dat je toch blijft bewegen, zodat je toch in die flow blijft. Doe bijvoorbeeld een Blogilates workout – deze variëren van vijf tot twintig minute, en iedereen heeft wel een kwartiertje per dag vrij. Heb je het écht heel druk? Neem dan de trap in plaats van de lift, of stap een bushalte eerder uit en loop het laatste stuk. NikeBron: Weheartit

PumpUp
PumpUp is een hele leuke en handige app voor iedereen die sport en motivatie nodig heeft. In mijn What’s On My iPhone-tag legde ik al kort uit wat deze app inhield, maar vandaag zal ik dat iets uitgebreider doen. PumpUp is een soort van social media voor iedereen die zich met fitness en gezondheid bezighoudt. Je kunt er foto’s posten van je healthy food of vooruitgang (als een sort Instagram), maar je kunt ook activiteiten loggen. Daarbij berekent PumpUp op basis van je gewicht en leeftijd hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je kunt ook je gewicht bijhouden. PumpUp houdt dan ook bij of je goed op weg bent om je doel te bereiken (deze vul je in het begin in), en PumpUp heeft ook een heel workout-programma. Hierbij geef je aan hoelang je wilt sporten, welke tools je allemaal in huis hebt en op welke lichaamsdelen je je wilt focussen. PumpUp stelt dan een gepersonaliseerde workout voor je samen, ideaal! Het mooiste van dit hele verhaal is dat het helemaal gratis is.

Dit waren mijn tips om weer motivatie te krijgen voor het sporten. Nog één korte tip voor alle bloggers in een fitness-dip: schrijf een motivatiepost haha! Ik merk dat ik na het schrijven van dit artikel weer helemaal zin heb gekregen om te sporten, en heb besloten dat ik morgenochtend (als jullie dit lezen) meteen een rondje ga hardlopen.

Wat zijn jouw beste fitnesstips op het gebied van motivatie?

8 gedachten over “Hoe kom je uit je fitness-dip?

  1. Ik zou willen dat ik sport weer eens een beetje op ging pakken. Misschien helpen deze tips een beetje!
    Ik ben afgelopen 2 jaar ook naar Marmaris geweest. Welk hotel zit je?

      1. Wat grappig! Volgende week komt er nog een uitgebreid artikel over m’n vakantieplannen 🙂

  2. Hahaha wauw ik heb nu al twee keer mijn reactie getypt en telkens doe ik iets fout en dan is hij weg. In ieder geval is discipline heel erg belangrijk met sporten en moet je eigenlijk gewoon tegen jezelf zeggen dat je moet streven naar wat je echt wilt inplaats van wat je op dat moment wilt. Dit werkt heel erg bij mij en daarbij let ik erg op mijn voeding en doe ik elke dag been en buikspieroefeningen en heb ik de 7 minute workout die bij mij voor beweging zorgt. Pump up is inderdaad erg motiverend en ik zou eraan denken om ook een motivatie post te schrijven als ik mijn fitness-dip zit. In ieder geval heel erg veel succes!

  3. Eigenlijk heel simpel; sportkleding aan en gaan! dat is de enige manier om echt te gaan sporten. Als je er teveel over nadenkt ga je twijfelen en dan ga je vaak niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s