Places I want to go: Berlijn

In de serie I want to go to… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Vandaag blijf ik opnieuw dicht bij huis, en neem ik je mee naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn!

Gendarmenmarkt - Berlin, Germany

Bron: Pinterest

Vroeger voelde ik me nooit zo aangetrokken door Berlijn, omdat ik Duitsland gewoon niet the place to be vond. In Duitsland verblijf ik vaak een nachtje op doorreis als we naar Italië gaan, maar er echt op vakantie was ik nog nooit geweest. Daarnaast spreekt het land me persoonlijk niet zo aan en ik hou niet zo van de taal. Maar langzamerhand begon ik steeds meer leuke verhalen te horen over de hoofdstad van Duitsland. Niet alleen door de rijke historie, maar ook omdat het een hele hippe stad in opkomst bleek te zijn.

Toen één van mijn beste vriendinnetjes 5 maanden geleden voor stage naar Berlijn vertrok (maandag komt ze eindelijk terug, yay!) was ik heel benieuwd wat ze ervan zou vinden. De laatste maanden werd ik alleen maar overspoeld met hippe foto’s van alle bezienswaardigheden en meer in Berlijn. Vanaf dat moment besloot ik dat ik Berlijn ook echt wilde zien, dus bij deze staat hij hoog op mijn travel-bucketlist!

Visit as many holocaust memorials and camps that I can.    Holocaust Memorial, BerlinBron: Pinterest

Ik denk dat de meeste mensen bij Berlijn snel denken aan de Wereldoorlogen uit de vorige eeuw. In Berlijn is dan ook heel veel historie te vinden. Zo is er een enorm monumentenpark opgebouwd ter nagedachtenis aan alle Joden die zijn omgekomen tijdens deze oorlogen. Het lijkt me heel indrukwekkend om hier doorheen te lopen.

Berlin - Brandenburger
Bron: Pinterest

Deze beroemde boog kennen denk ik veel mensen. Dit is de Brandenburger en een echte must-see van Berlijn. Ook hier zit een historisch verhaal achter (deze gebouwen worden immers niet voor niets gebouwd) en het lijkt me geweldig om alle ins en outs over deze Brandenburger te weten te komen.

Berlin You can still see all the bullet holes torn in the buildings from WWIIBron: Pinterest

De TV toren van Berlijn is het hoogste gebouw van Duitsland en het één na hoogste gebouw van Europa. Deze toren is bijna vanuit heel Berlijn te zien en tekent de skyline van Berlijn dan ook op een herkenbare manier. Ik vond de Euromast in Rotterdam al aardig hoog toen ik daar in zat, maar deze toren is nog vele malen hoger!

Berliner Dom, BerlinBron: Pinterest

Als laatste echte must-see voor mijn (hopelijk) komende reisje naar Berlijn: de Berliner Dom! Ik vind het bezoeken van kerken/kathedralen/dommen heel erg leuk, en dit is gewoon een prachtig gebouw om te zien! Ik heb al wat foto’s gezien van hoe het er binnen uit ziet, en dat is ook zeker geen verkeerd aanblik. Daarnaast lijkt het me heel cool om op het grasveld voor de Berliner Dom te picknicken.

Map of Berlin - Sightseeing

Bron: Pinterest

Als laatste kon ik jullie dit schattige kaartje vol met bezienswaardigheden niet onthouden. Pinterest staat er immers vol mee! Wanneer ik naar Berlijn ga, zal ik dit kaartje vast en zeker kunnen raadplegen.

Zijn jullie wel eens in Berlijn geweest? Zo ja, wat vond je ervan en heb je misschien nog tips voor me?

7 gedachten over “Places I want to go: Berlijn

  1. Leuk! Ik moet zeggen dat Berlijn nooit zo bovenaan mijn travellist heeft gestaan, maar ik hoor van veel mensen dat het zo’n leuke stad is dus ik ben toch wel een beetje nieuwsgierig geworden. Lijkt me leuk om een keertje een weekendje naar toe te gaan. Niet alleen voor de cultuur, maar ook gewoon om te shoppen 😉

  2. Ik ben een aantal jaar geleden met m’n mams naar Berlijn geweest. Ik vond het een grauwe stad maar dat komt misschien én door het weer wat het toen was en door het verhaal van vroeger.. wel een hele mooie geschiedenis en dat monumentenpark is héél indrukwekkend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s